Кацаров не разбира: Даваме не ограничителни, а стимулиращи мерки!

На закрито работата може да е вече не 50%, а 100%
Обновена: 20 авг 2021 13:52 | 20 авг 2021 13:49, Веселина Йорданова
209
Кацаров не разбира: Даваме не ограничителни, а стимулиращи мерки!
Снимка: БГНЕС

В момента не се налагат ограничителни, а стимулиращи мерки - да работиш не на 50%, а на 100%. Това подчерта здравният министър Стойчо Кацаров пред журналисти.

Още по темата
Цяло лято режимът на закрито е работа на 50%. С новата заповед им се дава възможност да работят на 100% и те искат да протестират, посочи министърът и няколко пъти подчерта, че със заповедта от вчера не са наложени ограничения, а точно обратното.

Правим всичко възможно, следим ситуацията по часове и се опитваме максимално да отложим затягането на мерките, обясни министърът. Към днешна дата допълнителни мерки не се налагат, това е нашата оценка, посочи той.

В момента няма ограничения в нито една област в страната.

Кацаров призова всички да бъдат отговорни. Според него засега здравните власти се справят добре, но това нямало да бъде така, ако се търсят поводи за протести.

Новото от днес е, че обектите могат да действат, използвайки 100% капацитет, ако персоналът и посетителите са или ваксинирани, или преболедували, или предоставят негативен резултат от PCR тест.

От здравното министерство уточняват, че заповедта се отнася до:
-          конгресно-конферентни мероприятия, семинари, конкурси, обучения, тимбилдинги, изложения и други обществени мероприятия в присъствена форма;
-          културни и развлекателни мероприятия (фестивали, кина, театри, циркови представления, сценични прояви, концерти, музеи, галерии, библиотеки, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство);
-          спортни състезания с публика;
-          посещенията на фитнес центрове, спортни зали и клубове, плувни басейни и комплекси, балнеолечебни, СПА, уелнес и таласотерапевтични центрове;
-          посещенията в детски центрове, клубове и други, предоставящи организирани групови услуги за деца;
-          посещенията в заведенията за хранене и развлечения по смисъла на чл. 124 от Закона за туризма, игралните зали и казина.

Другият нов текст в Заповедта касае организацията на работата във всички администрации. Ръководителите на администрации установят работно време с променливи граници и начало на работния ден между 7.30 и 10 часа и организират работа от разстояние на най-малко 50% от персонала, освен ако, в зависимост от характера на работа, това не е възможно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заповедта на менистъра е НЕЗАКОННА!
135
0
 
19
 
! Отговори
Живко преди 2 години
Протест и бойкот на мерките! Прокрадва се задължителна ваксинация и дискриминация на неваксинираните! Да не го допускаме!
134
0
 
18
 
! Отговори
Между другото.. преди 2 години
Баси популистите! Може ли да ограничаваш мерките, а да го изкараш, че ги освобождаваш! Думи нямам, думи нямам как се манипулират хората, какви популисти, какво чудо! Да, ама всички видяхме, с популизъм и доноси, не се управлява държава. Не ни доведе до никъде!
133
1
 
2
 
! Отговори
До 151 преди 2 години
Трябва да се направи тест за клетъчен имунитет. А не за антитела. Антителата показват единствено скорошна инфеция.
132
0
 
17
 
! Отговори
До 147 преди 2 години
Ама не сте ни длъжни, ние не искаме да сте ни длъжни. Ние както вас, работим и плащаме осигуровки. За пример да ти дам, мен ме осигуряват на 4692 лева, което е 3850лв. От мен държавата взима 840 с това помагам на икономиката. Аз съм от здравите които не искат да си сложат ваксина. И не разбирам как точно ние ви пречим на вас, като вие също можете да сте преносители, вие също боледувате и разпространявате. След като и ние и вие сме на едно дередже, защо да се ваксинирам?С какво вие допринасяте?
131
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фашисти
130
1
 
8
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
В цял свят ни избиват, като кучета. И ваксинирани и без ваксина, избиват ни.
129
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя като пак не разбира - да си граба зеленогина и да си ходи на село.
128
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз не разбирам защо пък васинираните да сме им длъжни на неваксинираните. Да чакат още ред по година на раждане, за да се ваксинират (както е в много държави) - да ги пазим. Да имат хронични болести, заради които не могат да се ваксинират - да ги пазим. Ама да са здрави и да имат избор от 4 ваксини, които да могат да сложат по всяко време, и просто да не искат, и ваксинираните да сме им длъжни?? С какво НЕваксинираните от тази група допринасят за благосъстоянието и икономиката на държавата?
127
2
 
14
 
! Отговори
Мария-Магдалена преди 2 години
Какво стимулираш ти , бе Кацаров ? Стимулирате ВАКСИНАЦИЯТА НА НАСЕЛЕНИЕТО ! Всички играете по свирката на Чудовищата от Давос !!!То , ако не играете просто няма да бъдете допуснати във Властта !ТОВА Е НАЙ-ГОЛЯМАТА ГРОТЕСКА И ГЕНОЦИД НАД ЧОВЕЧЕСТВОТО ДО НАШИ ДНИ !и какво се надявате да промените ? Със 1 Замах цялата планетка и Измерение ще се върне в 1-ви кл. ...На ФИНАЛА ! Дерзайте !
126
2
 
4
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Тоя след като няма проблем и разрешава да се работи повече, защо иска актуализация на бюджета за здравна криза? Те Тъппотийте на тоя станаха толкова, че се оплете, като пате. Ама неговата иддиотщина ще ни струва скъпо.
125
3
 
6
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Оставка, оставка, оставка!!!!!!
124
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заповедта на това същество нарушава разпоредбите на чл. 4, ал. 1, ал. 2 и следващите от Конституцията на Република България.
123
1
 
12
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Доживяхме и в България да има ДИСКРИМИНАЦИЯ.
122
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
О, Стойка, пак ли ти ***? Тоз път каква лъскава играчка ще ми предложиш, за да се бодна? Да ходя на заведение? Божке, с това ако мислеш да ме лъжеш - откажи се от сега. Върви там, обсъдете, измислете нещо по-примамливо. Това - много ниска тая топка, бе!
121
3
 
12
 
! Отговори
Другарю,.. преди 2 години
Отивай си на село да пълниш каците със зеле, за друго не ставаш !
120
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От юли 2020 до юли 2021, България "олекна" с 50000 неваксинирани. Сега започна ново "олекване" при неваксинираните. Очаквано олекване - 25000-30000 неваксинирани.
119
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен 134 преди 2 години
Това НЕ е крайната цел на ваксинацията - 10% от населението. Никой не върди че 10% васкинирано населние е достатъчно. На СЗО призивът е единствено с цел да не се получи неравенство между държавите. Защото много от богатите изчерпват ваксините. Същото е и с бустерата доза.
118
0
 
22
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Този тормоз, няма да го спрат скоро. Ние трябва да му сложим край. От цял свят.
117
2
 
14
 
! Отговори
12 преди 2 години
Още малко и неваксинираните ще станат на почит, все пак за да се продължи човешкия род ще трябват здрави и силни хора, а не ГМОта направени на решето.