Кацаров не разбира: Даваме не ограничителни, а стимулиращи мерки!

На закрито работата може да е вече не 50%, а 100%
Обновена: 20 авг 2021 13:52 | 20 авг 2021 13:49, Веселина Йорданова
209
Кацаров не разбира: Даваме не ограничителни, а стимулиращи мерки!
Снимка: БГНЕС

В момента не се налагат ограничителни, а стимулиращи мерки - да работиш не на 50%, а на 100%. Това подчерта здравният министър Стойчо Кацаров пред журналисти.

Още по темата
Цяло лято режимът на закрито е работа на 50%. С новата заповед им се дава възможност да работят на 100% и те искат да протестират, посочи министърът и няколко пъти подчерта, че със заповедта от вчера не са наложени ограничения, а точно обратното.

Правим всичко възможно, следим ситуацията по часове и се опитваме максимално да отложим затягането на мерките, обясни министърът. Към днешна дата допълнителни мерки не се налагат, това е нашата оценка, посочи той.

В момента няма ограничения в нито една област в страната.

Кацаров призова всички да бъдат отговорни. Според него засега здравните власти се справят добре, но това нямало да бъде така, ако се търсят поводи за протести.

Новото от днес е, че обектите могат да действат, използвайки 100% капацитет, ако персоналът и посетителите са или ваксинирани, или преболедували, или предоставят негативен резултат от PCR тест.

От здравното министерство уточняват, че заповедта се отнася до:
-          конгресно-конферентни мероприятия, семинари, конкурси, обучения, тимбилдинги, изложения и други обществени мероприятия в присъствена форма;
-          културни и развлекателни мероприятия (фестивали, кина, театри, циркови представления, сценични прояви, концерти, музеи, галерии, библиотеки, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство);
-          спортни състезания с публика;
-          посещенията на фитнес центрове, спортни зали и клубове, плувни басейни и комплекси, балнеолечебни, СПА, уелнес и таласотерапевтични центрове;
-          посещенията в детски центрове, клубове и други, предоставящи организирани групови услуги за деца;
-          посещенията в заведенията за хранене и развлечения по смисъла на чл. 124 от Закона за туризма, игралните зали и казина.

Другият нов текст в Заповедта касае организацията на работата във всички администрации. Ръководителите на администрации установят работно време с променливи граници и начало на работния ден между 7.30 и 10 часа и организират работа от разстояние на най-малко 50% от персонала, освен ако, в зависимост от характера на работа, това не е възможно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
1
 
14
 
! Отговори
Няма конспирация преди 2 години
Бях на Солар-а миналата седмица в Бургас , незнайно колко хиляди хора имаше...през седмицата пътувах извън страната с отрицателни тестове , колега с когото бяхме на партито в Бургас , се ваксинира.....и излезе с положителни тестове ...и си остана в БеГеТо....
95
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който вярва в чипиране е за лудницата...Само ваксинираните говорят за чипиране...От всички хора против ковид експерименталните ваксини, никой не вярва в чипиране...време е за смените опорката по Оверон. Ваксинираните сте хора без базов инстинкт за самосъхранение, иначе не бихте участвали безплатно и доброволно в медицински експерименти, пък и да се фукате с това из фейса и пред приятели. Това е поведение на психично болни хора.
94
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоя миокардит още ли е там?
93
1
 
20
 
! Отговори
До 109 преди 2 години
Верно си г.л.у.п.а.в.....бийй си експерименталните ваксини....и не занимавай трезво мислещите....!!! Не ми се обяснява на такива като теб зомбаци.... какво реално се случва....и децата го разбират ....
92
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Прескочих Концентрацията на безмозъчни анти-ваксъри по морето изглежда по-висока от останалата част на страната. Изглежда това, че хората там не трябва да работят нищо съществено, за да живеят криво ляво, им дава едно особено чувство за безотговорност. :)
91
1
 
8
 
! Отговори
Хмм преди 2 години
Трябваше да се каже че ваксините и мерките са забранени и тогава всички щяха да ги спазват. Кво да кажа.... народопсихология. Такива сме си. Винаги сме били такива. Хората тука са инати и това си е. Кой иска да се ваксинира кой иска не.... все един ще е избрал правилната пътека... кой.... времето ще покаже.
90
1
 
21
 
! Отговори
Прескочих преди 2 години
Прескочих трите дози , само да свърша работа днеска и цял уикенд ще си набивам четвъртата доза на плажа !!!! К.У.Р. за мерките и Ковид истерията....
89
2
 
3
 
! Отговори
каса преди 2 години
стига сте мъркали по форумите и в редица да се боцкате. Раята няма право на избор.
88
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То не разбира, защото още не е увряло, че стимулът за един е винаги ограничение за друг. Как ще се опиташ да заобиколиш истината с празни приказки е все едно. Да даваш привилегии на ваксинирани само защото решили да изпълнят държавната политическа поръчка, е на практика опит да задължително ваксиниране на останалите. А, както вече е ясно и на малките деца, и ваксинираните и неваксинираните могат и да заразяват, и да болудеват.
87
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В заповедта има уловка.Може а се работи на 100 процента ама трябва клиентите да предоставят пииар тест.
86
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Псевдо министъра от служебното, временно правителство се вживява на управляващ. Никой не ги е избирал тези бо.клуци! Импийчмънт за Радев!
85
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
97, аз не споря отдавна с никой. Фактите ще говорят след време. Ако си ударил иглите, твоя си работа, не ми пречиш и бустер да сложиш, както и децата си да ваксинираш с каквито и препарати ви дадат. Квалификации от хора, които се провалиха на теста за интелигентност на Кабал, не искам. Кабал ще ме оценят как се справих - все пак те пускаха теста. Гледай как ти е д-мерът и тромбоцитите, защото сърдечното не ти мърда...
84
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да се евтанизираме доброволно.. Можеш да поканиш армията на САЩ за насилствена ваксинация евтаназия .. Без битка няма да се предадем и да умрем ..
83
0
 
12
 
! Отговори
Схема преди 2 години
Нека не се подписваме че , не носят отговорност , а да подписваме че ако нещо ни се случи от незнайната ваксина , в период десет години , ни дължат обезщетение в размер на 500 000? !!! Така ще се ваксинирам......да има някакво леко спокойствие.....за децата.....
82
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв е тоя б.оклук, че ще ми определя живота?! Временна мишка! Никъде в света експерименталните течности не са признати, или приети за ваксиниа- НИКЪДЕ! Самият факт, че тази *** лъже от позицията на министър трябва да говори много по темата. Съд и затвор за б.оклуците узурпатори! Павета ще валят отгоре им!
81
4
 
19
 
! Отговори
Съвет към Президента преди 2 години
Радев, най-искрено Ви съветвам, ако искате да запазите и Минимален Шанс за 2-ри Мандат, Озаптете Кацаров или той ще ви Свали от Власт! Гласувах за Вас на миналите Избори, но заради Кацаров - няма да гласувам за Вас, дори другият Кандидат Президент да е на Герб, които не Понасям! Кацаров трябда да е Купен и Корумпиран, защото смени на 180 градука позицията си за КОВИД, щом му Дадохте Власт като Министър!!
80
1
 
18
 
! Отговори
Кога са протестите преди 2 години
Изкарал съм първия щам , делта варианта наскоро , особенно последния този така страшен вирус , мина за три дена с мускулна треска !!!! Сега ще ми ограничават и правата защото не желая да се ваксинирам. На *** ни направиха ...не стига че съм им платил една камара пари за тестове....и "Ковид аксесоари" ....няяяат наяждане...
79
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стимулиращи мерки за какво? Да си сложа въжето на врата с отровната ваксина и да си подпиша смъртната присъда. Знаем какво има във ваксините и какво ще направят до няколко години. Който не иска да повярва, не му се меся - да се ваксинира. Всички ваксинирани съм ги отписал след 5 години, някои вече и оплакал, защото са ми близки и приятели и държа на тях. Всеки има избор в тази коварна ситуация, в която ни поставиха. Хайде да не слушате сатанинския ЕС и да ни оставите да имаме права и свободи?!!!
78
5
 
16
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 2 години
Нужни за нови масови протести в големите градове у нас за да се спре този цирк.
77
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези не знаят къде се намират.