Кацаров не разбира: Даваме не ограничителни, а стимулиращи мерки!

На закрито работата може да е вече не 50%, а 100%
Обновена: 20 авг 2021 13:52 | 20 авг 2021 13:49, Веселина Йорданова
209
Кацаров не разбира: Даваме не ограничителни, а стимулиращи мерки!
Снимка: БГНЕС

В момента не се налагат ограничителни, а стимулиращи мерки - да работиш не на 50%, а на 100%. Това подчерта здравният министър Стойчо Кацаров пред журналисти.

Още по темата
Цяло лято режимът на закрито е работа на 50%. С новата заповед им се дава възможност да работят на 100% и те искат да протестират, посочи министърът и няколко пъти подчерта, че със заповедта от вчера не са наложени ограничения, а точно обратното.

Правим всичко възможно, следим ситуацията по часове и се опитваме максимално да отложим затягането на мерките, обясни министърът. Към днешна дата допълнителни мерки не се налагат, това е нашата оценка, посочи той.

В момента няма ограничения в нито една област в страната.

Кацаров призова всички да бъдат отговорни. Според него засега здравните власти се справят добре, но това нямало да бъде така, ако се търсят поводи за протести.

Новото от днес е, че обектите могат да действат, използвайки 100% капацитет, ако персоналът и посетителите са или ваксинирани, или преболедували, или предоставят негативен резултат от PCR тест.

От здравното министерство уточняват, че заповедта се отнася до:
-          конгресно-конферентни мероприятия, семинари, конкурси, обучения, тимбилдинги, изложения и други обществени мероприятия в присъствена форма;
-          културни и развлекателни мероприятия (фестивали, кина, театри, циркови представления, сценични прояви, концерти, музеи, галерии, библиотеки, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство);
-          спортни състезания с публика;
-          посещенията на фитнес центрове, спортни зали и клубове, плувни басейни и комплекси, балнеолечебни, СПА, уелнес и таласотерапевтични центрове;
-          посещенията в детски центрове, клубове и други, предоставящи организирани групови услуги за деца;
-          посещенията в заведенията за хранене и развлечения по смисъла на чл. 124 от Закона за туризма, игралните зали и казина.

Другият нов текст в Заповедта касае организацията на работата във всички администрации. Ръководителите на администрации установят работно време с променливи граници и начало на работния ден между 7.30 и 10 часа и организират работа от разстояние на най-малко 50% от персонала, освен ако, в зависимост от характера на работа, това не е възможно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
0
 
0
 
! Отговори
Мен преди 2 години
Нищо не давате! Нищо не налагате. В Бургас няма заведение работещо на 50%. Няма персонал с маски! Как ке ги стимулирате за ваксини, като те и сега си работят на 100% и без маски и на никой не му дреме за мерки! Децата няма да могат да учат присъствено отново поради липсва на всякакъв контрол на наложените от вас мерки!
175
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
този е най-неподходящият за здравен министър
174
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само не разбирам, как може да си яростен противник на ваксините, и 2 минути след като си станал министър да твърдиш точно обратното, това може би е най бързия катарзис за всички времена.
173
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя да каже защо сездателят на PCR теста нобелов лауреат, повтарям създателя на PCR теста казва, че PCR теста не може да открива и доказва наличието на какъвто и да било вирус.
172
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацаров само той си разбира заповедта, май никой друг не я проумява.
171
1
 
7
 
! Отговори
Диди преди 2 години
Интересно, след като вече текат трета фаза проучвания на лекарства за ковид и то на десетки фирми, защо е тази пропаганда с ваксинирането.
170
2
 
7
 
! Отговори
you преди 2 години
От бай *** по умен няма.Все отричаме,все негодуваме,все недоволни,все някой другимо е крив.В парламента е някакъв цирк,управляващите са клоуни.Само да хейтваме и плюем сме най-добри.За това сме на дъното на Европа и никой за живи не ни брои.
169
1
 
2
 
! Отговори
До 192 преди 2 години
НИКОГА!
168
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При 20%ваксинално покритие да налага такива мерки е нелепо,в България няма как да се случи това с ковид паспортите,народът ги бойкотира като отказа да се ваксинира.Времето ги притиска,безумието лъсва,хората протестират вече в Западна Европа,в Италия ваксинирани горят паспорти на протестите в знак на солидарност с неваксинираните.Вече и много от тях разбраха,че цялото нещо е 1 безумие,тук в БГ номерът няма да мине.
167
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този л.умпен ли ще ни ограничава свободата?!? 85 % няма да се ваксинираме- така ли ще оставим някаква у.тайка да се разпорежда с живота ни???
166
21
 
3
 
! Отговори
До 189 преди 2 години
И Вие също. Никой не съществува изолиран от останалото. За момента, колкото и да не Ви харесва, друг изход, освен ваксинация, няма. И се молете да не се сбъднат прогнозите за климатичните промени, че тогава я втасахме и с тропически болести. А за тях ваксините са доста по-тежки, ако изобщо ги има.
165
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 188 Има друг вариант и той е никой да не се боде. Няма ли работещи няма бюджет и дуржавноте служители ще духат супата. Трябва просто за месец да не работим, за да усетят хурката.
164
12
 
3
 
! Отговори
До 117 преди 2 години
Въпрос няма. Друг вариант, освен ваксинация, няма.
163
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комшията с две игли вакса си почина от Ковид. Вярвайте, че ви пази.
162
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом си ваксиниран значи си безсмъртен?!? Дори след ваксина позната се разболя от Ковид. И тя беше заразна толкова колкото е неваксиниран човек. Значи ваксинираните могат спокойно да сеят зарази?
161
1
 
15
 
! Отговори
Мумията от ФБ преди 2 години
ИТН са опозиция и на Кацаров. Направо не оставят място за маневри на ГЕРБ, заеха всички опозиционни теми и барикади :)))))
160
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бях от колебаещите се дали да се ваксинирам. Но след това изнудване, на което ни подлагат, мисля да не го правя. Работя от вкъщи. Мога да мина и без заведения. И всичко да забранят, ще си поръчвам доставка на хранителни продукти, но няма да се ваксинирам.
159
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Харесвар ли ви мерките, протестърчета?
158
1
 
3
 
! Отговори
Ти го каза! преди 2 години
До: 179 Ми да. Сега му разбрах заповедта.Така е ясно вече.
157
2
 
6
 
! Отговори
JOrdan JordanovSARS преди 2 години
STOP TERROR WITH PCR TESTS Обсебени от масови убиици мед мафиоти провеждащи терора рекламиран като КОВИД 19 внушават че преболедувалите /заразените от мед мафията май били безопасни,.НЯМА ТАКОВА НЕЩО.Всички проверени от мен преболедували СА ОПАСНИ. МНОГО ОТ ТЯХ СА ЗАРАЗНИ ИЛИ ЗАРАЗОНОСИТЕЛИ> ЕКСПЕРТИ ДА ИМ НАПРАВЯТ БЕЗВРЕДНИ ТЕСТОВЕ КАТО направят тестове за ЗАРАЗИ на МАСКИТЕ ИМ. Виждат се даже с просто око заразно носителите.Заразени са им автомобилите,смартфоните,дрехите вкл бельото..