България дарява на Украйна 50 000 дози ваксина на „АстраЗенека“

Загрижени сме от милитаризацията на региона на Черно море
24 авг 2021 11:55, Елка Василева
36
България дарява на Украйна 50 000 дози ваксина на „АстраЗенека“
Снимка: архив, БГНЕС

България ще дари на Украйна 50 000 дози ваксини „АстраЗенека“ срещу COVID-19. Това стана ясно след разговорите в Киев на служебния министър на външните работи Светлан Стоев с първия дипломат на Украйна Дмитро Кулеба.

За България българската общност в Украйна, която наброява 200 000 души, е естествен мост на приятелство между двете страни, е заявил министър Стоев и е изразил благодарност за запазването през 2020 г. на Болградския район в Одеска област като самостоятелна териториална единица с административен център Болград, предаде БНР.

България ще се радва да получи скоро официален отговор от Киев на очакването си за разкриване на консулска канцелария в Болград, която да облекчи връзката на сънародниците ни с България, е отбелязал Светлан Стоев.

Той участва в Киев в учредителната среща на върха на Международната кримска платформа.

България твърдо подкрепя суверенитета на Украйна, загрижени сме от милитаризацията на региона на Черно море, е заявил министър Стоев на форума.
 


36
Още от Коронавирус
Великобритания поръчва още 35 млн. дози ваксини на Pfizer/BioNTech
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 32: Що за щураво разсъждение? Риск нямало, щом застрахователите не го приемат за риск. Медицински и застрахователен риск не са равни понятия. Те са преценили, че и да плащате двойна цена на полицата, има риск да умрете от коронавирус, и Вашето плащане няма да им помогне да си вържат бюджета при н-брой като Вас. Застраховайте се, но да знаете - умирайте от друго. Или по-точно - не се застраховайте да умирате от това.
33
0
 
0
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 месец
А ето и новина за братската ни дружба с Украйна: "На 23 того България се присъедини към декларация на 46 държави, която обявява Русия за държава окупатор заради анексирането през 2014 г. на Кримския полуостров заедно с град Севастопол. Нашата страна бе представена от министъра на външните работи Светлан Стоев". .................... Честито на русофобите.
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 29 "Естествено, че премията за умиране от ковид ще е по-ниска" - премията е по-ниска, но цената на застраховката (т.е. риска) е еднаква със и без включен ковид. Един вид застрахователите не го приемат като допълнителен риск ;)
31
1
 
0
 
! Отговори
До 29 преди 1 месец
Естествено, че премията за умиране от ковид ще е по-ниска. Да не са луди застрахоталените компании в условия на епидемия да плащат много за умиране от това, което предизвиква епидемията, а реално всеки застрахован да може да умре от него? А неваксинираните даже подпомагат пренасочването на още и още пари от бюджета за борба с епидемията у нас. Ама то кацата не е безкрайна. Да не говорим, че рестрикциите ще продължават.
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво значи нашите пари.Данъка си длъжен да го плащаш.Отам нататък държавата се разпорежда тях.Държавните институции са оторизирани от данъкоплатците.Всичко е много просто.На изборите не избирайте по цвят,пол,външен вид,сладки приказки или пък квалифицирани лъжци.Както сте ги избрали така ще ви управляват.
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До Анонимен 24 "Че защо пък коронавирусно хоспитализиране да се поема от Здравната каса, при наличие на ваксина?" - чудесно би било да го махнат от здравните пътеки, но мафиотите в бяло няма да позволят. Скоро гледах реклама на застраховки живот - цената е еднаква ако се покрива и куранавируса (а трябва да е по-висока, уж е много опасен), но тогава лимита на премията е много по-нисък. Защо ли?
28
0
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 24 преди 1 месец
Че защо пък коронавирусно хоспитализиране да се поема от Здравната каса, при наличие на ваксина? Има много неща, които не се поемат от НЗОК. Даже доста неща. И аз си плащам здравните осигуровки, не само Вие.
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До трибунал "Народен съд за кккретените поръчали толкова голямо количество биопродукти, без да се съобразят със срока на годност и нагласата на населението! Те и роднините им тряба да висят от дърветата по градове и села, докато гаргите ги изкълват! " - много точно казано
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен "Присмиваха се за някакви фурми миналата година" - фурмите бяха "разменени" за доста по-скъпа стока, и пренесени с държавен самолет, което е струвало страшно много на данъкоплатците. И всичко благодарение на тиквеника
25
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя престъпен човек дарява на общо основание - Бутан, Норвегия, сега и Украйна. Присмиваха се за някакви фурми миналата година, а сега купени с нашите пари ваксини се унищожават. Ако не вземат комисионни са само по-бедни, но не и по- честни. Срам за народани са тия Радевисти - Кацаровисти.
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 20 "Ама ако и Вие си плащате лечението и лекарствата при неваксиниране. " - съгласен съм, но при положение че държавата спре да ми изисква вноски за здравно осигуряване, и ми върне внесеното досега.
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те бягат и напускат работа по морето ,за да не бъдат ваксинирани ние им пращаме на място като се приберат. Братска загриженост.
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Поне да има кого да пустосват след време, като почне действието на ваксините.
21
4
 
4
 
! Отговори
До 20 преди 1 месец
Съгласен да си платя ваксината. Ама ако и Вие си плащате лечението и лекарствата при неваксиниране.
20
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И защо даряваме? Богати ли сме? Защо купихте тия чорби с моите пари от данъци? Който иска да се ваксинира, да си плаща ваксина.
19
6
 
6
 
! Отговори
Натовеца преди 1 месец
А така пращайте ги тия био-оръжия на укропите и нийй да ударим едно рамо на борбата срещу укро нацистите,да помогнем малко на браушките ,че бая се оризилихме пред Русия ! !
18
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Знаем, знаем. А Вие сте доктор на първа линия в борбата, с 310 публикации в базата данни Scopus и индекс на Хирш поне 54.
17
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 13 В момента плащаме предимно лечението на ваксинирани, ако не знаеш...
16
6
 
6
 
! Отговори
До 13 преди 1 месец
Ама народът не ги иска ваксините. Подарявайте, продавайте - ако може. Светът има нужда. Има бедни държави, които плапат за ваксини. Ама нека тогава лечението на ковид за неваксиниран у нас да е платено от неговия си джоб! За какво ги плащахме тия ваксини, а сега ще плащаме и лечението на болните?
15
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никой не ще Астра, затова ги даряваме. Щото няма кой да ги купи. Иначе Астрата имат по-малко странични ефекти от Пфайзер, ама кво да правиш, това е силата на рекламата. Макар че с която и да се набоде човек все си е отрова, така че е все едно.