България дарява на Украйна 50 000 дози ваксина на „АстраЗенека“

Загрижени сме от милитаризацията на региона на Черно море
24 авг 2021 11:55, Елка Василева
36
България дарява на Украйна 50 000 дози ваксина на „АстраЗенека“
Снимка: архив, БГНЕС

България ще дари на Украйна 50 000 дози ваксини „АстраЗенека“ срещу COVID-19. Това стана ясно след разговорите в Киев на служебния министър на външните работи Светлан Стоев с първия дипломат на Украйна Дмитро Кулеба.

За България българската общност в Украйна, която наброява 200 000 души, е естествен мост на приятелство между двете страни, е заявил министър Стоев и е изразил благодарност за запазването през 2020 г. на Болградския район в Одеска област като самостоятелна териториална единица с административен център Болград, предаде БНР.

България ще се радва да получи скоро официален отговор от Киев на очакването си за разкриване на консулска канцелария в Болград, която да облекчи връзката на сънародниците ни с България, е отбелязал Светлан Стоев.

Той участва в Киев в учредителната среща на върха на Международната кримска платформа.

България твърдо подкрепя суверенитета на Украйна, загрижени сме от милитаризацията на региона на Черно море, е заявил министър Стоев на форума.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 32: Що за щураво разсъждение? Риск нямало, щом застрахователите не го приемат за риск. Медицински и застрахователен риск не са равни понятия. Те са преценили, че и да плащате двойна цена на полицата, има риск да умрете от коронавирус, и Вашето плащане няма да им помогне да си вържат бюджета при н-брой като Вас. Застраховайте се, но да знаете - умирайте от друго. Или по-точно - не се застраховайте да умирате от това.
25
0
 
0
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 години
А ето и новина за братската ни дружба с Украйна: "На 23 того България се присъедини към декларация на 46 държави, която обявява Русия за държава окупатор заради анексирането през 2014 г. на Кримския полуостров заедно с град Севастопол. Нашата страна бе представена от министъра на външните работи Светлан Стоев". .................... Честито на русофобите.
24
1
 
0
 
! Отговори
До 29 преди 2 години
Естествено, че премията за умиране от ковид ще е по-ниска. Да не са луди застрахоталените компании в условия на епидемия да плащат много за умиране от това, което предизвиква епидемията, а реално всеки застрахован да може да умре от него? А неваксинираните даже подпомагат пренасочването на още и още пари от бюджета за борба с епидемията у нас. Ама то кацата не е безкрайна. Да не говорим, че рестрикциите ще продължават.
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво значи нашите пари.Данъка си длъжен да го плащаш.Отам нататък държавата се разпорежда тях.Държавните институции са оторизирани от данъкоплатците.Всичко е много просто.На изборите не избирайте по цвят,пол,външен вид,сладки приказки или пък квалифицирани лъжци.Както сте ги избрали така ще ви управляват.
22
0
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 24 преди 2 години
Че защо пък коронавирусно хоспитализиране да се поема от Здравната каса, при наличие на ваксина? Има много неща, които не се поемат от НЗОК. Даже доста неща. И аз си плащам здравните осигуровки, не само Вие.
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя престъпен човек дарява на общо основание - Бутан, Норвегия, сега и Украйна. Присмиваха се за някакви фурми миналата година, а сега купени с нашите пари ваксини се унищожават. Ако не вземат комисионни са само по-бедни, но не и по- честни. Срам за народани са тия Радевисти - Кацаровисти.
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те бягат и напускат работа по морето ,за да не бъдат ваксинирани ние им пращаме на място като се приберат. Братска загриженост.
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поне да има кого да пустосват след време, като почне действието на ваксините.
18
4
 
4
 
! Отговори
До 20 преди 2 години
Съгласен да си платя ваксината. Ама ако и Вие си плащате лечението и лекарствата при неваксиниране.
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И защо даряваме? Богати ли сме? Защо купихте тия чорби с моите пари от данъци? Който иска да се ваксинира, да си плаща ваксина.
16
6
 
6
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
А така пращайте ги тия био-оръжия на укропите и нийй да ударим едно рамо на борбата срещу укро нацистите,да помогнем малко на браушките ,че бая се оризилихме пред Русия ! !
15
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Знаем, знаем. А Вие сте доктор на първа линия в борбата, с 310 публикации в базата данни Scopus и индекс на Хирш поне 54.
14
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 13 В момента плащаме предимно лечението на ваксинирани, ако не знаеш...
13
6
 
6
 
! Отговори
До 13 преди 2 години
Ама народът не ги иска ваксините. Подарявайте, продавайте - ако може. Светът има нужда. Има бедни държави, които плапат за ваксини. Ама нека тогава лечението на ковид за неваксиниран у нас да е платено от неговия си джоб! За какво ги плащахме тия ваксини, а сега ще плащаме и лечението на болните?
12
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не ще Астра, затова ги даряваме. Щото няма кой да ги купи. Иначе Астрата имат по-малко странични ефекти от Пфайзер, ама кво да правиш, това е силата на рекламата. Макар че с която и да се набоде човек все си е отрова, така че е все едно.
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма лошо . В тежките моменти се виждат хората. Когато имаш много и си добре .. всеки може да помогне. Въпроса е като нямаш тогава да помогнеш. Всяко добро един ден се връща ... това е вселенски закон. Радвам се,че България е от държавите които помага !
10
7
 
3
 
! Отговори
Експертин преди 2 години
Значи, еднокнижника поръча и се доставиха ваксини за цяла България. Направи се всичко да се защити населението. Появи се многокнижника на власт. Наби тока на ботуша. Тури един некадърен антиваксър да управлява здравеопазването и сега подаряваме ваксините, купени с държавни пари. Въпроса е: Как очаквате България да просперира след като новото на очакваната, великата промяна с новата власт е много под нивото на еднокнижника.... Найс, а?
9
2
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
защо ние ще даряваме да ги даряват американците дето им дават акъл да вършатпрос-то-тии ние сме давали пари за тези ваксини да си ги платят и тогава напълниличерно море с оръжие въвличат и нас в тези маневри и сега дарение не съмсъгласна
8
11
 
9
 
! Отговори
До 5 преди 2 години
8 млн население(с имигранти които се връщат за лятото), по 2 дози са 16 млн. Има от всички за да може *** българи да имат избор. Ама понеже са кухи сега имаме по 2000 заразени на ден.
7
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що бе, можеше Бау да си ги боцне да не се хвърлят. Пари сме давали за тях.