Лекари от Бургас: Натискът към болницата е по-слаб от очакваното

Заради ръст на заразените клиниките в града разкриват още легла
24 авг 2021 07:40, Анисия Иванова
18

Държавната болница в Бургас разкрива още 25 легла заради тревожния ръст на заразените по морето. Градът вече е в "червената зона", но според ръководството на здравното заведение натискът към болницата засега е по-слаб от очакваното.

Днес в помощ на персонала в лечебно заведение пристигна и робот за дезинфекция на ковид отделенията. Клинични изследвания доказват, че роботът унищожава вируси, бактерии и други микроорганизми с ефективност почти на 100%. Роботът ще облекчи работата в отделенията, където не достига персонал.

Още по темата

"Имаме нужда от допълнителен персонал. Роботът ще ни помогне, защото човешкият фактор е много важен. Не е както при предната вълна, но все пак изписват и веднага се заемат леглата", посочи здравният инспектор в УМБАЛ- Бургас Мария Вътева.

"Всички очаквахме натискът да започне в средата на септември, а той започна в началото на август. Миналата седмица имаше 6 деца. Днес сутринта бяха 4", каза директорът на УМБАЛ-Бургас Бойко Миразчийски.

От 50 разкрити легла в болницата само 6 са свободни. Предстои да бъдат открити още 25.

"Бургас е в "червената зона" и в момента не чувстваме такъв силен натиск, какъвто беше при предната вълна", добави Миразчийски.

"Натоварването е огромно. Туристи има много, морето е пълно. Нямам впечатление дали са повече заболелите", каза шофьорът на линейка Венцислав Стоянов.

Хоспитализираните са предимно млади хора. Очаква се, че скоро и други области в страната ще влязат в "червената зона", тъй като заболелите по морето туристи предпочитат да се лекуват по родните си места.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сахарчо, говориш лъжи и глупостипожелавам ти една хубава делта, с една хубава температурка, задух и 20 кила надолу
13
0
 
10
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
Че кой е луд, да се завре в болница заради сополи у сред лято?!?!
12
1
 
9
 
! Отговори
Сахар преди 2 години
Когато са малко болните настаняват наред - леки, всякакви случаи и после се задръстват.Примерно февруари месец хоспитализираха дори ако кихнеш около болница щото имаше хиляди легла.
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И що така?
10
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бургас малко прибързано изказване, като едва днеска имат 64 случая, в София са 349, естествено че при 64 няма натиск това са едва два етажа от УМБАЛ Бургас
9
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Болни няма, има само полижителни резултати от тест, който е непригоден за тестване на инфекциозни заболявания.
8
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неви искаме никакви ваксини пъхнетесиги у *** тия ваксини забрана за всички ваксини няма да се ваксинират хората стига проклети да са всички лекари дето несе наядоха да лъжат за пари
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Края на лятото , конференция в пет звезден хотел да си бъркат по дупките и да се превъзнасят кой е по тежък пияни , виждал съм го вече
6
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някои да ходи ги заснеме , сигурно нямат никаква работа лекуват ги по телефона
5
13
 
5
 
! Отговори
hahahahahaa преди 2 години
прецаканите (ваксинираните) не беряха душа в отделенията. и сега е така. тарикатите да се пазят. но това не е ваксина да му я набиеш, а мозък.
4
1
 
31
 
! Отговори
защото преди 2 години
всички вече го прекараха този вирус. Аз нямам познато семейство, в което поне един член да не е боледувал от ковид--доказан ковид.
3
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ви и лекарите, колко овце очаквахте от лек летен грип, а? Вашия момент за ковид печалба ще настъпи есента, със сезонните грипове. Търпение!
2
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Играят контра тез лекари на ковидпсихарите и химикалофилите . Трябва да има ръст,пейки да се къртят,чували да се размятват,хладилници и фризери да бръмчат. Че върлува страшна кихавица.
1
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига ве!? Честно?