Нов супервирус COVID-22 ще се появи през следващата година

Проф. Сай Реди смята, че "Бета" и "Гама" варианта на COVID-19 ще бъдат по-заразни
24 авг 2021 12:53,
445
Нов супервирус COVID-22 ще се появи през следващата година
Снимка: Pixabay

Нов по-опасен вариант на коронавируса ще се появи в света през следващата година, предупреди имунологът Сай Реди от медицинското училище в Цюрих.

По думите му комбинацията от съществуващите варианти на SARS-CoV-2 може да доведе до нова фаза на епидемията с голям брой смъртни случаи.

Реди допълни, че вариантите „Бета” и „Гама” от вече са развили мутации, които им позволяват частично да избягват придобитите след преболедуване антитела.

Той смята, че в следващата фаза на пандемията щамовете "Бета" и "Гама" ще стават още по -заразни, а "Делта" ще придобие способността да заобикаля имунитета. По думите му мутациите са неизбежни.

„COVID-22 може да бъде дори по-лош от това, с което се срещаме сега“, каза ученият, цитиран от БГНЕС.

Още по темата
Специалистът подчерта, че новият вариант на SARS-CoV-2 трябва да бъде разпознат възможно най-рано, за да могат производителите на ваксини бързо да адаптират лекарствата си за борба с инфекцията.

В интервю за германския вестник Blick проф. Реди пояснява, че „Делта“ е най-заразният вариант от всички  и го нарече „Covid -21“. Според него той няма „бягащи мутации“, генетични характеристики, които му помагат да избяга от имунната система. Бягащите мутации, наблюдавани в някои варианти като „Бета“, означават, че ваксините стават по-малко ефективни и може да се наложи да бъдат променени, за да се защити населението.

Проф. Реди е категоричен, че комбинация от тези фактори, свързани с новите варианти - по-смъртоносни, трансмисивни или избягващи имунитета - ще бъде проблем в близко бъдеще.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


445
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
271
0
 
24
 
! Отговори
Marek desease преди 2 години
Да не стане като с Марек при пилетата - ваксините не предпазват от заразяване, вирусът мутира и хоп... Всички измират.
270
1
 
29
 
! Отговори
Цеко преди 2 години
Та така де, ще продължат да трепят човечеството. Ами то близо 8 милиарда сме си множко.... Ще ни поразредят мъничко...
269
1
 
13
 
! Отговори
Deep Zone преди 2 години
Последната фаза Омега ще са зомбитата, тогава ще сме в "Z-та световна война", "The Walking Dead" или "Days Gone" :D Който е геймър или киноман, няма страшно, за другите ще бъде тежко :D
268
3
 
48
 
! Отговори
Плъх преди 2 години
Поне са честни този път. Предупреждават ни официално. Идва супервирус ,който ще се бори с какво ? - Точно така - със супер ваксина! Много сте ми умни . Излишно е да ни казват ,че ще е по - заразен , по - страшен и трябва повече дистанция и никаква свобода! Аз пък питам докога ще търпим своеволията на шепа самозабравили се , взели се на сериозно богаташи на които им е скучно и се чудят как да си играят с живота на обикновените граждани ? Да залеем площадите в световен мащаб и ПЛАНдемийката е край
267
5
 
6
 
! Отговори
До Ивелин преди 2 години
Най - набутания инвеститор в исторически парк, знайно откъде придобил средствата за него да спре с нерегламентираните реклами под всички статии. А парите за "най-големия исторически парк" откъде дошли, там и отишли - балонче, гола поляна с голяма реклама, бутафорийка. Скоро ще пукне, но споко, ще направиш пък друга врътка.
266
0
 
28
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Нали, все ревете, че било конспирация. И били глупости. Не можете да си представите, защо е цялата, тази работа. И пак излезе вярно.
265
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Помооооооощ, иде края на светааааааа.
264
1
 
21
 
! Отговори
Ивелин Михайлов преди 2 години
Най-големият Исторически парк в света до Варна настоява да спрете да плашите хората с глупости!
263
1
 
30
 
! Отговори
да преди 2 години
то като при македонците.."тая сграда е от 9 век..тая е от 11,а оная отсреща дето се строи ще бъде от 15 - ти хахахаха
262
2
 
29
 
! Отговори
Пян Гъ преди 2 години
Добре де, щом са разработени нови вируси и човека казва кога ще ги пуснат, остава да му повярваме. Очевидно той знае. А, питате дали да се ваксинираме ли? От статията става ясно, че няма смисъл - нови и нови вируси идват и спасение няма. Само че спасение има - който наистина иска, ще го намери.
261
4
 
9
 
! Отговори
до Solar Power преди 2 години
Абе не зная кого да питам, но си мисля, че без "Съгласуване с Вишия съвет" нищо не се случва, а в Случайности или Съвпадения не вярвам! Жизнен опит!!!! Между другото, спомняш ли си странната Пневмония през лятото на 2019 г. в Щатите, когато обявиха, че причината била в Електроните цигари??? Е, аз пуша Е-цигари вече четвърта година и съм си много добре! Живея в Сиатъл.
260
1
 
18
 
! Отговори
Слънчасал преди 2 години
Е, предупредиха ни! Какво още ще измислят!
259
2
 
34
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Сякаш модна колекция ще представят! Не_нормалници!
258
4
 
7
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Тези са много некадърни. Не можаха да направят ваксина, нано ботчетата да произвеждат алкохол. Омръзна ми да седя до казана.
257
4
 
14
 
! Отговори
Samo minavam преди 2 години
Сега на мода са математиците. Те плащат раята.
256
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има ли някой антиКОВИДваксър, който да е изненадан от новината? Едва ли. Все пак докато мерките не бъдат наложени като новото нормално, ще има Ковид-19-22-25 и т.н. ... :) ... Все пак целта на мероприятието е да се наложи новото нормално като постоянно нормално, а за наивниците има ваксини и мноого празни надежди... Да си ги ползват със здраве!
255
1
 
44
 
! Отговори
Pin преди 2 години
Почнаха да си рекламират новите вируси преди още да са ги пуснали на пазара !Пуснете и ваксината към него предварително, че да не настава хаос!
254
5
 
7
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Анонимен: За експеримента питай братята китайци :)Само техния БВП е + за 2020-та.....А вчера имат 0 болни :)
253
2
 
22
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Не са само , Сорос и Гейтс. Те са върха на много древно ако. Като го настъпиш ще засмърди на сяра.
252
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Очевидно резултата от "Експеримента" е незадоволителен, затова са твърдо са решили да го "Довършат"!