Обособяват Covid-зони, в които ще се извършва триаж

Целта е да се подпомогне и Спешната помощ
28
Обособяват Covid-зони, в които ще се извършва триаж
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Във всички градове, където е възможно, ще функционират COVID зони към медицински или диагностично-консултативни центрове (ДКЦ), в които ще се извършва триаж на пациентите.

Това съобщиха от Министерството на здравеопазването, цитирайки заместник-министър Александър Златанов. Пациентите, които не могат да останат на домашно лечение, ще бъдат насочвани за хоспитализация.

Още по темата
По думите на Златанов всички центрове ще разполагат с необходимата апаратура. В тези COVID зони ще работят лекар и медицинска сестра от съответното ДКЦ или медицински център. Прегледите ще бъдат безплатни, като направление от личния лекар няма да е необходимо. Доболничната помощ трябва да се подкрепя и да се заложи повече на нея като профилактика, превенция и лечение, в случаите, в които е възможно, смята той.

С откриването на тези COVID зони ще се подпомогне и спешната помощ. По този начин ще бъдат поети част от "неотложните случаи", е обяснил още Златанов.

Към момента заболяемостта от COVID-19 е най-висока в областите Бургас и Велико Търново. По препоръка на главния държавен инспектор доц. Ангел Кунчев ще бъдат налагани и допълнителни противоепидемични мерки на регионално ниво.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: коронавирусТриаж
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като ваксинационните центрове са празни, пълнят се спешните и болниците. Триаж, отделения, поликлиники, зелени коридори за ковид болни .......плащате си за гяволъка!
18
0
 
4
 
! Отговори
. преди 2 години
"Триаж"?? Това нещо средно между крематориум и екарисаж ли е??
17
2
 
1
 
! Отговори
жалкия фигурант преди 2 години
от днес вече сме ултра червена зона и ЕС ще започне процедура по тричене срещу България.
16
2
 
4
 
! Отговори
Мартин преди 2 години
До 20 и 30 процента няма да се експериментират в експерименталките. А и вакдинирани влизат в болница масово, така, че не плямпай глупави опорки като папагал.
15
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички болници стават пак ковид. Другите болни пак не могат да се вредят. Това е само един от резултатите на неваксинирането.
14
1
 
2
 
! Отговори
Най ме кефи преди 2 години
това с брошурите!
13
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Срещу 92 лв застраховка за ковид получавате 1000 при положителен пср тест и домашно лечение. А ако влезете в болница ви броят 1500. А познайте няма ли да има вълна от псевдо заразени. Кой бяга от лесни пари? Мнимия пациент ли? Лабораторията ли?Всичко е долна порногррафия и измама. Не приемайте тромбосините. Имат една цел - да ви разболеят, в случай че оцелеете изобщо
12
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябваше да въведат ваксиниране в кравефермите и там направо на онези автоматичните машините които поставят инжекции ваксини да опаткат 2-3 млн за две седмици и чяхме да преборим пандемията. А сега ще пълним болниците и ще затваряме държавата заради тиквеници, тиквени глави, тиквочи
11
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Триаж - влизат ваксиниран и неваксиниран - ваксинирания го водят в вип стая с телевизор, хладилник и т.н. или ако е много добре го изписват за домашно лечение, а неваксинирания му набухват една тръба в гърлото и го водят в един хамбар с 50 човека закачени за едни апарати с които им подават кислород. Накратко ей т'ва е триаж
10
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
боже колко ***-д народ има, ненапразно сме в челните места по смъртност, ама простотията умирала последна
9
2
 
8
 
! Отговори
Бррр преди 2 години
Досега болните от ковид умираха поради липса на Преглед и Лечение Навреме!!! Джипитата ги лекуваха само по телефон. Без Преглед!!!!!
8
2
 
14
 
! Отговори
О хо хо преди 2 години
Само не разбирам как тези лекари ще правят разлика между ГРИПОПОДОБНИ и КОВИД КАТО СИМПТОМИТЕ СА ЕДНАКВИ!!! НАПЪЛНО ЕДНАКВИ!!!Дори при Ковид отначало почти няма симптоми, поне при мен беше така. Значи ще се смесват всички болни с остри вирусни инфекции?!
7
0
 
7
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
ТРИАЖ= ПРЕГЛЕД И РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА БОЛНИТЕ!!! БЕЗ НАПРАВЛЕНИЕ ОТ ДЖИПИ = МНОГО ДОБРА ИДЕЯ!!!! НАЙ- ПОСЛЕ НЕЩО СМИСЛЕНО!!!
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кви триаж, направо транжорни!
5
3
 
4
 
! Отговори
Мечо Кух преди 2 години
триаж означава сортиране1 качество за домашно лечение2 качество за хоспитализация3 качество за ваксиниране
4
2
 
11
 
! Отговори
Darth shadow преди 2 години
Зони в които ще убиват хората с одобрението на мз
3
2
 
15
 
! Отговори
Кжкжкжкжкж преди 2 години
Триажжжжж! Пумпали, да бяхте обяснили кво е туй бе!
2
3
 
9
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
А к'во е триаж ?!
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мда,вярвам ви.Особено в малките градове ще има много и много апаратура.....вервайте им...