Огнище на коронавирус в детска градина в Димитровград

Трима души от персонала и 14 деца са под карантина
24 авг 2021 11:17, Петя Славова
4
Огнище на коронавирус в детска градина в Димитровград
Снимка: БГНЕС

Увеличава се броя на новозаразените с коронавирус в страната. Само за област Хасково са регистрирани 71 нови случаи за последните 24 часа, съобщават от Областната администрация.

71 нови положителни случая на коронавирус са регистрирани в област Хасково за изминалото денонощие, съобщиха от Областна администрация.

Още по темата

Лицата са от общините Свиленград, Хасково, Харманли, Тополовград, Симеоновград, Минерални бани, Любимец, Маджарово и Димитровград. 129 души са хоспитализирани към момента, които се намират за лечение в лечебни заведения за болнична помощ, предава БНР.

Диагностицираните случаи с коронавирусна инфекция в областта от началото на пандемията до момента са 10563. Излекуваните лица са 9137. Починали са 683 лица.

На 23 август са починали двама души. Единият случай е мъж на 55 г. от община Mинерални бани, положителен от 18 август. Той е хоспитализиран на 22 август. Мъжът е бил с придружаващо сърдечно заболяване.

Другият случай е жена на 81 г. от община Хасково, положителна от 12 август. Починала на 23 август. Тя е била с придружаващи сърдечно и хронично чернодробно заболявания.

Положителнo лице от 22 август е регистрирано от помощен персонал на детска градина „Слънце“-Димитровград от яслена група. С оплаквания е от 21 август, като последно на работа лицето е било на 20 август. Под карантина са поставени три лица от персонала и 14 деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цяло лято нямаше ни един случай в градина и ясла и сега вече филма стартира от днес, като по поръчка.
2
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Положително лице от 22 август е регистрирано ...Под карантина са поставени три лица от персонала и 14 деца... И веднага огнище ???
1
0
 
14
 
! Отговори
Бау Бау преди 2 години
Толкова много статии за Ковид, не смогвам, помогнете!