Стимул за имунизация: Ваучери за пазаруване срещу доза ваксина

Пунктове ще бъдат отворени пред големите хранителни магазини
Обновена: 24 авг 2021 18:49 | 24 авг 2021 18:32, Нели Христова
410
Стимул за имунизация: Ваучери за пазаруване срещу доза ваксина
Снимка: БГНЕС

В пет града в страната - София, Пловдив, Велико Търново, Варна и Бургас, правим организация за ситуирането на имунизационни пунктове пред големи магазини. Хората, които ще се ваксинират, ще получат ваучери за пазаруване в магазина. Това съобщи в Бургас главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Той пристигна в морския град по-рано днес, за да се запознае със ситуацията с разпространението на коронавирусната инфекция. По последни данни Бургас и Велико Търново са двете области в страната с най-много болни от Covid-19.

Главният държавен здравен инспектор посочи, че потокът пред тези търговски обекти е много голям, особено през почивните дни. По думите му към момента не е ясно на каква стойност ще са ваучерите, но уточни, че те ще се раздават в имунизационните пунктове пред големи вериги хипермаркети.

Кунчев призова хората да не се осланят на информацията от социалните мрежи относно ваксинирането, а да се доверяват на научна информация, на базата на това, което идва от света.

"Приветствам всяко едно такова решение. Подобни такива инициатива имаха Фрапорт и Албена. Там, където има разбиране, то нещата се получават. Съвсем скоро ще си проличи колко ниска ще бъде заболеваемостта сред тези колективи", коментира пред медиите доц. Кунчев.

Главният здравен държавен инспектор участва в заседание на Областния щаб в Бургас, на който се дискутираше дали да се вземат допълнителни мерки за ограничаване на ковид-заразата. Според Кунчев два са основните проблема в момента - ваксинация и доверие. Кунчев заяви още, че няма нужда от налагане на нови мерки, а само от по-добър контрол за спазването им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


410
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
344
0
 
1
 
! Отговори
Немски бусове преди 2 години
Видях такъв пункт вече в Пловдив пред магазина на Пещерско шосе.Беше модерен бус с немски регистрационни табели!Защо немски бусове раздават ваучерите на Кауфланд срещу ваксина?Няма ли български?
343
0
 
0
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
Очаквайте скоро филинг и-мейла. Вие печелите 10000$ от лотарията на Пфайзер. Само трябва да представите валиден сертификат за 4 поставени дози ваксина за да си приберете печалбата!
342
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези ваучери си ги навийте на рулце и си ги пъхнете знаете къде.
341
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още веднъж ще се ваксинирам. Антиваксърите веднъж ми платиха ваксината, сега ще ми я платят втори път + ваучера ха ха.
340
0
 
7
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
Тия станаха като Мормоните и свидетелите на яхова. Скоро да не почнат да звънят по вратите и да ни питат дали имаме 5 минути за да поговорим за техния Бог и спасител ваксината? Сектантска работа стана с тия ваксини вече. Още малко и като тия с флайърчетата, ще ни гонят по улиците със спринцовки.
339
0
 
4
 
! Отговори
убеди ме преди 2 години
скоро и кебапчета ще почнат да раздават
338
6
 
2
 
! Отговори
Една българка преди 2 години
До Анонимен Когато на въпрос отговориш с МИНУС ,означава пълно безсилие и невъзможност за аналитичност,липса на знание или просто ЗАГУБА !!!Тва е !Драги антиваксъриНЕ, минусът означава, че обясненията за такива като тебе са абсолютно излишни, просто не си струва дори минимално усилие, да се обяснява очевидното, между другото, се пише ОПАК, драги, скъпи или какъвто си там възвишени! Не е важно, но почнаха да го изкарват, че ваксината върви с поне 2-3 висши напоследък, та затова го споменах
337
1
 
8
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Кунчев, какви са тези ваучери? Давай по дамаджана ракия. Ще излъжеш доста хора.
336
0
 
12
 
! Отговори
Ваксър преди 2 години
Аз пък искам ана лно стимулиране, бееее!!! Какви са тези глупави ваучерчета, беее!!!
335
1
 
7
 
! Отговори
Овца преди 2 години
Аз съм ваксър. Ура! Ще има бонусчета!!! Видяхте ли колко е готино да се ваксиниркаш?Къде да отида се се ваксинирам, беееее!!!!! Къде дават готините ваучерчета, беее?
334
13
 
1
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Добра идеа
333
13
 
2
 
! Отговори
Ивайло преди 2 години
Така вече става. Сега мога да ваксинирам :))) Хареса ми идеята.
332
2
 
28
 
! Отговори
Престъп-мисъл преди 2 години
Безплатно е само сиренето в капана за опитни мишки;)
331
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 362 АБЕ ПИЧ ТИ НЕ ЗАГРЯ ЛИ ДОСЕГА, ЧЕ ТИ СЪЗДАДОХА ПАНДЕМИЯ ЗА ДА СЕ ВАКСИНИРАШ / ЧИПИРАШ/, А НЕ ОБРАТНОТО.ТАКА ЧЕ ТИЯ ЧОРБИ НАР. ВАКСИНИ Е ЯСНО ЧЕ СЕ ЦЕЛИ ПЪЛЕН КОНТРОЛ НАД НАСЕЛЕНИЕТО НО ОВЦЕТЕ НЕ ГО УСЕЩАТ И НАЙ *** ЯД КАТО ДАДАТ НЯКОЙ ГРАЖДАНИН ПО ТВ И ГО ПИТАТ ЩО СЕ ВАКСИНИРА А ТОЙ ОТГОВАРЯ ДА БЪДЕ ОТГОВОРЕН ПРЕД БЛИЗКИТЕ И ОБЩЕСТВОТО. ГОЛЯМ СМЯХ *** КАТО КУЧЕ И БЪДИ ОТГОВОРЕН ТАКА МИ ЗВУЧИ. НАИВНИ СА ГЛУПАЦИТЕ ДА СИ МИСЛЯТ ЧЕ СВЕТА ИЗВЕДНЪЖ СЕ Е ЗАГРИЖИЛ ЗА ТЯХ И ГИ СПАСЯВА С
330
9
 
3
 
! Отговори
Дискриминация преди 2 години
А ваучери за тези които вече са се ваксинирани кой ще раздава? Защо те нямат право на такъв ваучер за пазаруване? Дискриминация!!! Ако ще раздават държавни пари така, чакам да дадат и за вече вяксинираните... Иначе, жалби, жалби и пак жалби!!!
329
1
 
17
 
! Отговори
не говори преди 2 години
като не знаеш на каква стойност ще са ваучерите. Сигурно 5 или 6 лева! Ваксинация пред МАГАЗИНИ --стерилност ,изискуема среда за флаконите!!! Тогава на всеки сокак да има масичка с ваксини.
328
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До хахаххаха335 Ти вярваш ли на тези цифри, аз винаги чета по 10-12 и нагоре хиляди ваксинирани, а пък все си седим до 20 процента ваксинирани. Аз мога да обявя цифри. Вече са ваксинирани 6 милиона, ти сигурно ще повярваш. И не на ваксините. НаглИ к0пеJleТА са тези, които предлагат ваксините.
327
1
 
18
 
! Отговори
Константин преди 2 години
Аз не пазарувам от големите вериги. И какви са тези стимули, за едното ядене ваксина. И защо не започнат да предлагат и бира, и ракия, или някакъв алкохол и тогава ще има 80 процента ваксинирани. нагло к0пеJle кунчев
326
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лошата новина, казват лекарите, е, че половината от тежко болните израелски пациенти, които в момента са хоспитализирани, са били напълно ваксинирани преди поне пет месеца.
325
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наистина гладните ще се наредят 10 пъти за ваксина.