Англия ще тества учениците два пъти седмично

"Нещата едва ли ще се нормализират през септември", смятат учители
26 авг 2021 21:09, Петя Славова
39
Англия ще тества учениците два пъти седмично
Снимка: БГНЕС

Нова правителствена кампания за "по-нормална година" в училищата и колежите, призоваваща учениците в Англия да си правят два пъти седмично тестове за COVID, беше обявена за наивна от лидерите на училищните профсъюзи.

Кампанията включва олимпийския златен медалист 18-годишния плувец Мат Ричардс, който обяснява на учениците, че редовните тестове са му позволили да се състезава в Токио и ще им дадат възможност да "се върнете към нещата, които обичате, като спортни състезания и училищни мачове".

Още по темата

Здравният министър Саджид Джавид каза, че учениците могат да "очакват по-нормална година", когато се върнат. Правителството отмени повечето ограничения, наложени миналата година, като разделяне на групи, социално дистанциране и маски.

Според Ник Брук - заместник генерален секретар на Националната асоциация на учителите, "би било наивно да се предположи, че нещата ще се нормализират през септември".

Учените вече прогнозират, че случаите на COVID вероятно ще се увеличат още при отварянето на училищата и за съжаление знаем, че по-нататъшните смущения на учебния процес са неизбежни, смята той
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще се отвори още работа за лаборанти и лаборатории. Всеки ученик по два пъти на седмица, това си е доста работа. ...и пари.
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
SVOBODA ILI KOVID IZBERETE SAMI
6
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
смятай да живееш в 'развита' страна. добре сме че 'изоставаме'.
5
2
 
28
 
! Отговори
Бом Бей преди 2 години
Острова потъва, бавно но сигурно.
4
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно ми е къде се произвеждат тези тестове и до колко са точни?
3
2
 
25
 
! Отговори
НОВОТО НОРМАЛНО преди 2 години
"Нормално" е да ръчкат дълбоко в носовете на децата с излишно инвазивния "тест", който не е тест, и може да дава всяко количество грешни резултати в зависимост от настройката за чувствителност (която не може да знаете)
2
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи няма да се ваксинирам, ама два пъти седмично ще ходя да ми бъркат в носа. Откачена работа. На мен един път са ми бъркали в гърлото и беше гадно, представям си в носа.
1
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А коя фирма ще прави тестовете ? Питам за един приятел от фондовата борса ;)