Масови проверки по морето за спазване на COVID-19 мерките

Бургаска област твърдо навлезе в червената зона
26 авг 2021 10:16, Анисия Иванова
54
Масови проверки по морето за спазване на COVID-19 мерките
Снимка: БГНЕС

Инспектори от РЗИ и полиция започнаха масови проверки по морето дали се спазват противоепедимичните мерки срещу COVID-19. Това се случва, след като Бургаската област твърдо навлезе в червената зона на заболели.

Днес проверките започнаха от Созопол. Проверява се дали персоналът има поставени маски, следи се дали няма струпване на туристи, има ли отстояние на масите и поставени дезинфектанти.

В един от плажните барове, барманът не носеше маска, а там където ги носят са поставени най-често под носа. В едно от заведенията при появата на проверяващите персоналът се скри, пише БГНЕС.

Туристи споделят, че вечер се наблюдава голямо струпване на хора по заведенията и мерките не се спазват. Носенето на маски дори на открито, при липса на разстояние от метър и половина, е задължително.

Проверките по морето ще продължат. Д- р Полина Желева от РЗИ Бургас заяви, че основното нарушение е именно неносенето на маски от персонала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората искат да работят, а не да се занимават с неработещите ви мерки! Има и друг вариант, затваряте ги и започвате да плащате обезщетения, ама като в белите държави!
26
3
 
6
 
! Отговори
кофти преди 2 години
До ГРОБАР...за такива нарушения не са предвидени санкции , и това е проблема , до като не БРЪКНЕШ в джоба на българина , той никога няма да се съобразява с каквото и да било !
25
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
2 месеца се тръби по телевизии и радиа че мерки не се спазват никъде по черноморието, тез чак сега разбраха и тръгнаха. Просто според мен е проява на това да се отчита някаква дейност. Те вече в червената зона влезли, тез тогава тръгнаха. Що не тръгнаха по-рано, че да не се стига до червена зона? След дъжд качулка, както е казал народа.
24
11
 
10
 
! Отговори
ГРОБАР преди 2 години
Не само проверки а и жестоки глоби на тези идио.....
23
13
 
14
 
! Отговори
П-р Огнянов преди 2 години
Крайно време беше! Глоби,арести, запечатване на заведения... Тази слободия и пълен бардак трябва да бъде спряна, не само защото сее вируса, ами и води до деградация.
22
8
 
3
 
! Отговори
Даа! преди 2 години
Още ходим с *** , за да спазваме каквото и да било , няма да станем ''граждани'' на ЕС скоро , ще кретаме на 10 скорости , а не И на 2 скорости !
21
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И масови рушвети!Сега полицай да си - само се покажи с униформа и ще ядеш за без пари, а в тефтерчето със сметката, ще има столевка. 2-3 кръчми така на ден. Хем вълка сит, хем джоба пълен.
20
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тиквата активира чакалите си.ГЕРБ ще саботират Държавата до последно.
19
23
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** не може да спазва никакви правила.Той винаги е на обратно.Защото знае повече от останалите.И обяснява колко е прав, докато смърди на чесън и евтина ракия.
18
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никакво спазване на мерките, няма как да залепят по един полицай на всеки.
17
8
 
23
 
! Отговори
Полицаите преди 2 години
да ловят истинските престъпници, а не да участват в терора срещу обикновените граждани...!!! Защото и те са граждани, след като им свърши работното време....
16
10
 
34
 
! Отговори
Морски преди 2 години
Никой не спазва дистанция, няма дезифектанти, маски не се носят. Аз като влизам с маска в магазин ме гледат странно.
15
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато казвах преди 2 месеца да се затворят границите и да се спрат полетите сеяндурските управници гледаха да угодат на Мутрите и им доставиха туристи. Сега всичко гори и ще стане на пепел.... Пазете вас и семействата си. Няма кой друг да ви пази. Сами виждате Мутрите от туристическият бранш и собствениците на заведение че им е през дедовия за всички вас. Те гледат да напълнят гушките защото ако не сте вие ще трябва да се върнат на село да копат градината и да пасат кравите.
14
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато влезе такава орда, изпънете тяло и вдигнете дясната ръка под 45 с изпъната длан. Така ще направите първоначално добро мнение на фашистите, а вие си ги псувайте на ум! И момента на съпротината ще дойде!
13
1
 
28
 
! Отговори
Смешници продажни преди 2 години
Еничарите в действие, ама евала, че проверяват в края на сезона. Сигурно скоро ще започне да се твърди, от някой министър на туризма, че чадър със шезлонг ще са 5лв догодина(ама от януари до март)
12
4
 
25
 
! Отговори
Lina преди 2 години
Когато се изгуби мярката се получава това!.Разрешено газене от най различни тьоти. Гледах репортажа - заведението беше празно, бармана не общуваше с никой , за да е с маска( едва започваше работа). Заповедтта е при общуване и невъзможност за дистанция. Допуснали сме откровен медицински фашизъм, по - лошото е, че ще се задълбочават истериите и историите .
11
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАП няма ли да участва в проверките? Нарушенията им спрямо спуснатите псевдо ковид мерки са нищожни спрямо другите им бюджетни нарушения.
10
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кво маски бе налъми,я си ги наврете в ... джоба.
9
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проверява рано сутрин или през деня. Вечер не им се проверява. За да са всички доволни и да няма кютек.
8
4
 
21
 
! Отговори
Асан преди 2 години
А Тиквата е на сватба без маска глоба 10 000 евро :)))