Проф. Витанов: Падне ли София в "червено", вълната ще се разгърне

Червената зона върви на запад и столицата влиза в нея
Обновена: 26 авг 2021 13:11 | 26 авг 2021 13:00,
259
Проф. Витанов: Падне ли София в "червено", вълната ще се разгърне
Кадър: БНТ

„Падне ли София в "червената зона", вълната ще се разгърне по същество”, написа в профила си в социалната мрежа математикът и член на бившия Национален оперативен щаб за борба с коронавируса.

Той допълни, че червената зона е тръгнала на запад и столицата е тръгнала да влиза в нея.

Специалистът предупреди, че в червените области може да има и по-строги мерки.

„Може и да има, може и да няма - то тези решения не са тъй прости, както си мислят някои хора без опит”, коментира той. 

Още по темата
Проф.Витанов допълни, че базовото репродуктивно число днес е 1.397.

"1.397 означава, че обхвата на заразата се увеличава с бързи темпове. Това не е заплаха, а обективна информация. Писах ви, че активните случаи ще прелетят покрай 20 000 и ще полетят към 25 000. Хайде гледайте дали ще стане така.  След като прелетят покрай 25 000, активните случаи ще полетят към 30 000. Няма да се движат на гърба на костенурка, нито ще се возят на ферари с цвят червен. Ще полетят”, написа още математикът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
220
3
 
3
 
! Отговори
до 234 преди 2 години
доста хора помним какво беше тогава. Случаите бяха паднали на 6 на ден и Витанов каза: дръжте шарана. Оставаха 2 седмици до дадения от него 3-месечен срок за справяне с вируса. И какво стана? *** се нас.ра, защото излезе един виден "специалист" дето щеше де си скъса дипломата, ако вируса не изчезне. И *** спря да спазва мерки. Да бяхме слушали Витанов тогава, нямаше да гоним 19 000 умрели. Затова, слушайте Витанов, той не говори глупости. Няма да намерите по-обективна информация.
219
1
 
4
 
! Отговори
аве преди 2 години
що го пускате тоз ,пее? матуматик полуграмотен си мисле за дофтур?колокото ам от инж за зъболиекар!! аве за туем смех станахте!!!
218
2
 
4
 
! Отговори
До 232 преди 2 години
Ти доказваш колко сте мизерни ваксърите и илюстрираш цялото им мизерно мислене. Ми ако ме хване диабет и няма място в болниците като мокро куче, ли ще ме изритате? Болниците са, за да лекуват, а не да стоят празни и лекарите и сестрите да си чоплят засъхналите шушулки от носовете. Това е предназначението на болниците и затова си плащаме осигуровки, за да им ползваме услугите, ако се наложи, ваксъре нещастен.
217
3
 
3
 
! Отговори
падне ли София преди 2 години
падне ли София, снемам доверието към теб, математико!Може да си добър математик, но наглото ти, изпълнено с изкуствено самочувствие е отвратително и не ти прави чест, Витанов!Помниш ли как април-май 2020 ни обясняваше, че трябва да се затворим всички за 3-4 седмици и вируса хоп - няма го, изчезва. Аз помня. Тези твои размишления показват колко си тесногръд и ограничен в математическите си мисли. Вирусите са от друга природа и рядко се измерват математически - това запомни от мен простия СИН
216
1
 
4
 
! Отговори
sss преди 2 години
В Китай що няма епидемия, в Сирия, в Египет... продажник...
215
5
 
3
 
! Отговори
К преди 2 години
Много прости хора има и в ТОА форум, нагли и груби. Ама ако ги хване болестта сериозно и няма място в болницата ще започнат да хулят как не се взимали мерки... Както се казва да убием вестоносеца, че да си решим проблема... малумна работа, проста
214
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този с папиломите дава акъл! Той не се види къв е болен и злощастен брадат козел, но акъл дава.
213
0
 
5
 
! Отговори
възхитен преди 2 години
Брилянтна логика!След 20 000 идвало 25 000, а след него 30 000!Как не се сетих?!
212
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От къде го извадиха тоя трагикомичен образ?
211
5
 
3
 
! Отговори
Колов. преди 2 години
Математика даже занижава нещата.Пак ще сме първи по смъртност в ЕС...Нормално,с толкова роми и българи оглупели до лудост ако не е ковид ще е рак,инфаркти,зъби,цирози,....балъците нямат бъдеще...естествено ако не се възпроизвеждат по бързо от акъла си.
210
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А, тая врачка пак изпълзя.
209
7
 
24
 
! Отговори
Тоа преди 2 години
Противния накрая ще го бият някъде! Баси и нелицеприятния евнух! Ако ми падне на мене ,ще му хвана 2цигянета да го еват и ще го пусна в нета и да видим дали ще си покаже пак противната физиономия!
208
0
 
2
 
! Отговори
USA преди 2 години
ПУКНАТА МАСКА ?
207
0
 
3
 
! Отговори
USA преди 2 години
До Щирлиц СА АФГЪНИЗТАН Е НА МОДА !
206
0
 
1
 
! Отговори
USA преди 2 години
ГАШТИТЕ ЗА МАСКА Е РЕШЕНИЕ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЗОНАТА !
205
0
 
1
 
! Отговори
USA преди 2 години
МАСКАТА КОТУ БЕЛЬО ! ХА !
204
2
 
20
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Защо отдавна не виждаме по новините хладилните ремаркета,уж пълни със трупове насред Ню Йорк?Ако това наистина беше епидемия,пандемия и пр.,улиците да приличаха отдавна на бойно поле!Стига сте фантазирали небивалици.
203
0
 
0
 
! Отговори
Dodo преди 2 години
До DodoСори за синтаксиса : ВИРУСОЛОГ
202
5
 
22
 
! Отговори
Dodo преди 2 години
Световните мошеници ни подготвят за нов вирус CoVid-22. Наскоро ми се мерна статия с някакъв швейцарски вирусулог от някаква лаборатория, който обясняваше че новия ще е SARS взаимодействал с CoVid щам. Докато не създадат контролирано биооръжие няма да се спрат !!! ГАДОВЕ !!!
201
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1/3 от починалите хора с Ковид 19 са без други заболявания. А най-често загиващите са хипертоници,тоест хора с високо кръвно налягане. Те не са тежко болни хора.