Хоспитализираните с COVID-19 в САЩ най-много от 8 месеца

Приемът в болница рязко нарасна, откакто доминира Делта вариантът
27 авг 2021 10:25, Елка Василева
48
Хоспитализираните с COVID-19 в САЩ най-много от 8 месеца
Снимка: архив, БГНЕС

Броят на пациентите с COVID-19 в болниците в САЩ надмина 100 000 в четвъртък - най-високата стойност на показателя от осем месеца насам, съобщи Ройтерс, като се позовава на министерството на здравеопазването и хуманитарните въпроси.

Хоспитализациите с COVID-19 са нараснали повече от двойно в последния месец. През изминалата седмица средно над 500 души са били приемани в болница всеки час, показват данните на Центровете за контрол и превенция на заболяванията.

Още по темата
Максимумът на хоспитализираните пациенти в САЩ беше регистриран на 6 януари, когато в болница се намираха 132 051 души.

С напредването на ваксинационната кампания броят на хоспитализациите спадна и на 28 юни болничните пациенти с коронавирусна инфекция бяха едва 13 843.

Приемът в болниците обаче рязко започна да се увеличава през юли, когато вариантът Делта започна да доминира. Епицентърът на новата вълна в страната е в южните щати, но броят на хоспитализациите се увеличава и в останалите.

Нараства и броят на децата, настанени в болница с COVID-19, като в момента той вече е над 2000. САЩ се надяват до есента да бъде разрешено ваксинирането и на деца под 12-годишна възраст с ваксината на "Пфайзер".

Д-р Антъни Фаучи, водещият експерт по инфекциозните заболявания в САЩ, каза през тази седмица, че страната може да постави коронавируса под контрол в началото на следващата година, ако темпът на ваксинирането се увеличи.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
2
 
! Отговори
До 44 "' преди 2 години
Два дена по- късно взехме да подсмърчаме и да ни "драска гърлото " , оправихме се за 2 дена , а ваксинирания постъпи в болницата с тежък Ковид19 синдром. През Януари като го кара нямаше проблеми, ама след ваксината УЖАС . А нас дето ни повтори на 7мия месец го изкарахме като елементарна настинка, дори без температура, но доказано с тестове. Ходи се боцкай тогава, ако вярваш на пропагандата от медиите и не можеш да разсъждаваш
40
0
 
3
 
! Отговори
До 44 "' преди 2 години
Живея в един от южните щати. Имаме максимум 30 % ваксинирани и то по принуда , иначе няма да си запазят работата. Прекарах Ковид19 през Януари заедно с цялото семейство и комшиите с които си пийваме биричка. Е как от 14 човека дори и деца нито един не влезе в болницата ? - люти чушки и греяна ракия и всичко за 3 дена премина. Единият от комшиите беше принуден да си сложи ваксина- и двата пъти си оплакваше, че " топките му горели " първият ден . Седмица след втората игла си спретнахме барбекю.
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мдаа, южните щати. Там точно са ултра консервативните религиозни фанатици от където тръгна антиваксърското движение
38
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия пребориа пандемията с инжекциона. Без инжекция и мерко, много, с инжекция и мерки, още поече. Извода, поече инжекция треало.
37
1
 
9
 
! Отговори
До 39 преди 2 години
Замърсени при производство, ама с вещество, което реагира на магнит. Дето се смяхме на публикациите как ваксинираните лепят монети. Дотук и най-безумните конспирации след нужното време намират потвърждение.
36
0
 
6
 
! Отговори
славянин преди 2 години
След такива новини от почти цял свят вече няма как да ни лъжат, че ''дозите ще спрат пандемията'' и ще трябва да извадят други лъжи от торбата с лъжите......................................................само че тя вече е празна!
35
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мдаа, явно броят на ваксинираните и броят на заразените и починалите са правопропорционални... хахаха ... Колкото повече се боцкат, толкова по-зле става... Бийте си ваксините. Все пак така показвате, че сте отговорни земляни, мислещи за планетата и за намаляването на СО2... Кой разбрал, разбрал...
34
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименКакво му е на японеца, замърсени при производството ваксини, хора работят винаги е възможно да станат грешки. Ти в твоята работа съм сигурен, че си най - перфектния и никога нищо не си сгрешил. Даже от НАСА вече питат за теб.
33
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Реални данни за тежко болни ковид пациенти в Израел на 16-ти Август 2021:155 - неваксинирани48 - частично ваксинирани20 - напълно ваксинирани
32
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Брей, каква изненада. Защо прилича на миналата година? Нали имаме толкова ваксинирани в САЩ? Или май ваксините са неефективни, а? Хората само се излагат на излишен риск, а ползи никакви.
31
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ахахахаха толкова за мита за умния японец.Набоди милиони и чак тогава провери с кво ги бодеш....facepalm
30
2
 
12
 
! Отговори
Магничтета се Лепят преди 2 години
вчера в този сайт имаше статия "Изтеглят ваксини на Модерна в Япония заради чужди вещества", по-точно 1 630 000 флакона са с тези "чужди вещества",така че не е 1 или 2. По-интересното от днешната пресконференция на Японското Правителство е,че Японците НЕ Могат да Установят какво е Веществото,но Било Магнитно и се лепяло за Магнит. Някак познато,но беше веднага заклеймено като Луда Интернет Конспирация. Също така, още преди 1 месец лекар в САЩ каза,че от 8 флакона които има 5 реагират на Магнит!
29
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 33 В Индия ВИНАГИ има трупове в реките, винаги е имало и ще има. Нищо общо с ковигрипа. Там много хора не могат да си позволят да платят за погребение. Това е нещо типично за страната. Но друго си е сега като го дадат ПО ТЕЛЕВИЗОРА и кажат лелелеле в Индия вече хвърлят трупове в реката, толкова много ковигрип имат. И като покажат и 5 болни човека в един коридор, готово - дори месеци по-късно празните глави продължават да рецитират "колко е зле в Индия". Отчайващо.
28
3
 
4
 
! Отговори
до 33 преди 2 години
Говориш за юни, сега не виждаме трупове в реките. Да не са скрили кадрите?
27
0
 
2
 
! Отговори
до 27 преди 2 години
Добре де, стана ми ясно имаш някакви комплекси, може би недокрай осъзнати. Сега какво съветваш не разбрах. Всеки който не е на твоето респективно официалното мнение, да не си напише мнението. Не видях някой да е правил опити, нито е възможно да налага мнението си.
26
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 23 кое му е неуместното , на обратните никой не им забранява да си бъркат в гащите, но те държат да го покажат и наложат като стил на пиведение, ваксърите също, никой не ги гони с иглата, но те държат и всички останалу да си набодат иглата и си налагат мнението. Ок харесва ти слагай си !
25
3
 
3
 
! Отговори
до Аз преди 2 години
при положение че имаш 10 пъти по голяма степен на заразяване и че вируса слиза и към млади хора вече е нормално да са същите нивата. Представи си че е със старата степен на заразяване, ще имаш 8/10 пъти по малко заразени. Кое му е сложното.
24
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
по новите разбирания които ни налагат от европейския съюз, аз съм Трансваксиниран - не съм ваксиниран но се определям като такъв, и не желая някой да ми ограничава правата !!
23
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Индия след кратък ръст на заразените вече от два месеца имат по 30-40 000 нови на ден, което за държава с 1.3 милиарда население е нищожно. И това с невероятно ама мега заразния Делта вариант. Който тръгна оттам. Който само да минеш покрай някой заразен с него, и вече си също болен. Айде СЪБУДЕТЕ СЕ БЕ всичко е очевидно! Делта е измишльотина! "Ваксините" са 100% безполезни!
22
8
 
8
 
! Отговори
до 23 преди 2 години
кое му е неуместното , на обратните никой не им забранява да си бъркат в гащите, но те държат да го покажат и наложат като стил на пиведение, антиваксърите също, никой не ги гони с иглата, но те държат и всички останалу да бягат от иглата и си налагат мнението. Ок не ти харесва не си слагай.