Д-р Сила: Трябва да се ваксинират рисковите групи

Две дози намаляват случаите на прием в болница, смята лекарят
Обновена: 28 авг 2021 14:14 | 28 авг 2021 12:55, Петя Славова
38
Д-р Сила: Трябва да се ваксинират рисковите групи
Снимка: БГНЕС


Все по-голям брой на изследваните в страната дават положителен резултат за коронавирус. В четвъртата вълна на COVID-19 по-често боледуват млади хора, а България е на последно място по ваксинация в ЕС.

Още по темата

"Намираме се в много деликатна ситуация, защото в България има много малко ваксинирани, в сравнение с други страни в ЕС. Бързото разпространение на Делта варианта прави нещата по-сложни, затова трябва да сме по-внимателни и да спазваме мерките”, обяснява пред Нова тв д-р Скендер Сила.

Според него две дози от ваксината намаляват драстично случаите на прием в болница, както и на смърт. От СЗО търсят информация относно прилагането на трета доза, но д-р Сила е на мнение, че първо трябва да се проучи разпространението на ваксината по света, преди да се премине към поставянето й.

"Въпреки, че при новия вариант се виждат болни хора, които са ваксинирани, те ще го изкарат много по-леко от неваксинираните. Затова казваме, че ваксините спасяват животи. Важно е хората първо да се ваксинират с първите две дози. Конкретно в България, тъй като темпът на ваксинация е много бавен, трябва да се ваксинират рисковите групи – възрастните хора, учителите, както и хората с професии, свързани с други хора", заяви категорично Сила и допълни, че всички одобрени ваксини са безопасни, ефективни и с добро качество.

Той коментира и смесването на ваксини. Според представителя на СЗО има нужда от още данни за смесването на ваксините, за да се даде конкретно становище по темата. Относно ваксинирането на деца, д-р Сила е на мнение, че в България трябва да има ясни приоритети – първо да се имунизират възрастните хора.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тия дни евреите казаха че при тях починалите са с две игли и придпужаващи заболявания/рисковите групи, как това се връзва с ваксинацията като за тия хора разлика НЯМА
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Израел, където има вече над 1 милион преболедували и около 70% ваксинирани, някои с по ТРИ дози, всеки ден имат над 9000 нови заразените. Изводите си направете сами.
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Освен другите ползи, ваксинирането намалява паниката у паникьосаните до лек уплах, значи и имунната им система не се пропуква чак толкова, като без ваксина. Ама май у нас всички паникьосани вече се ваксинираха. Така че спокойно може да заявим, че сме световни първенци със 100% ваксинирани.
32
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така както вИзраел там първи се ваксинираха и какво от това голямо нищо
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Две дози намаляват случаите на прием в болница, а третата или 4-тата те пращат директно при дядо Господ.
30
1
 
4
 
! Отговори
Мартина преди 2 години
След две години онлайн медицинско образование качеството ще се различава.Ще те е страх да пристъпиш прага на лекарския кабинет.Ако това недоразумение ими е личен лекар на момента спира да го посещавам и декември месец го сменям задължително!!!
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този ако ми беше джипи, няма да стъпя повече при него, снимам доверието си към него и при първа възможност до края на декември го подменян с друг Екатерина,на когото бих имал доверие.Да оди да си лекува людете в неговата родина.До та ли се докарахме да избягат качествените лекари и да ни лекуват лекари със съмнителни познания-вчера беше Гломб, днес друго недоразумение на медицинското образование.Страх ме е да мисля след две години онлайн медицинско образование какво бъдеще идва за децата ни?
28
0
 
8
 
! Отговори
хсплескан преди 2 години
Пак да питам, за един приятел-В африка що не е измрял половината континент без ваксинации?Колкото и да се крият и маниулират данни, ако умрат 100 млн. човека няма как да го скриеш.Та в свят без лекари,хигиена,лекарства,вода и ток - защо не са измрели половината континент без т.нар. ваксини?
27
1
 
4
 
! Отговори
дай преди 2 години
Дайте ваксина, ще се ваксинираме. Експериментални субстанции, които реално не помагат за какво ни са? Според Туита на Израелския главен експерт - 78 от общо 79 нови починали онзи ден били починали, щото не били с 3 дози!!!!!Та къде са ваксинните питам, които нямат толкова странични ефекти и спират да се разболяваш и да разпространяваш?Или от тях няма полза за биг фарма, че няма да има кинти?
26
1
 
6
 
! Отговори
Джендю преди 2 години
Ами, кво да ви кажа..?! Мен всеки ден ме ваксинират едни момци в Южния Парк.. Толкоз ваксина съм поел, че чак за Куруна-66 вариант ми стига... Ама на, пуста слабост, станал съм зависим от кожената спринцовка... Нема спиране!
25
2
 
9
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Такива като този по дърветата увиснали!
24
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 4 Ами ще има, рано е още.
23
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Д-р Сила за шеф на ваксинационния батальон.
22
5
 
28
 
! Отговори
Супермен преди 2 години
Д-р Сила, ти не важиш. Аз ти го казвам. Лично.
21
5
 
30
 
! Отговори
123456 преди 2 години
"рябва да се ваксинират рисковите групи възрастните хора, учителите, както и хората с професии, свързани с други хора",- Тъ...ар всяка професия е свързана с други хора!!!Стига сте агитирали и сте се чудили какво да измислите! Няма да се ваксинирам! Не ме интересува дали уч.година ще е присъствено или не! Впрочем вече сте решили, че е ще е онлайн!!! Не се правете на умрели лисици!
20
4
 
22
 
! Отговори
Приоритети и Мерки преди 2 години
пропаганда ден #583
19
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рисковите групи не могат ли да имат снимка. Или са прекалено рискови.
18
1
 
19
 
! Отговори
do 1 преди 2 години
албанец е, типично албанско оме
17
2
 
7
 
! Отговори
До 13 преди 2 години
Мда, само дето съм на 3000 км от Враца. :)
16
3
 
18
 
! Отговори
Скендер преди 2 години
Сталкера, казва в прав текст, да се отстранят пречките в лицето на възрастните, децата и учителите....