Шефът на "Пирогов": Хората се умориха, търсят ни все по-късно

Нараства броя на тежките случаи в болницата, заяви проф. Поромански
28 авг 2021 10:20, Петя Славова
85
Шефът на "Пирогов": Хората се умориха, търсят ни все по-късно
Снимка: БГНЕС

Нарастване на случаите с COVID-19, за съжаление, има и повече тежки случаи, това заяви пред Нова тв директорът на "Пирогов" проф. Иван Поромански. Според него, хората са се уморили от този вирус и са започнали да търсят помощ все по-късно.

COVID отделението е разкрито, в него има около 100 души, като 10 са в реанимация. "Имаме готовност да разкрием още легла", обясни Поромански.

Още по темата

По думите му, в лечебното заведение все още има свободни легла и едно в интензивен сектор и 24 са средно-тежко и по-тежко болни и може да се разкрият допълнителни 250 легла. "Персоналът обаче не достига, но правим всичко възможно да създадем екипи. Това го подготвяме от юли месец.", потвърди лекарят и допълни, че основният недостиг са медицинските сестри. Той добави, че голяма част от персонала на болницата са ваксинирани или преболедували.

В момента средната възраст на COVID пациентите е около 58 години, което е понижение спрямо предишни вълни на коронавирус, отбеляза специалистът.

"При пациентите, които приемаме с COVID-19, имаме понижение на възрастта. Средната възраст е някъде около 58 години. Най-младият пациент е 18-годишен. В момента нямаме пациенти деца в интензивен сектор", заяви лекарят.
 

Проф. Поромански коментира и проверките в "Пирогов". "Текат много, основно за пари. Има неща, които не разбирам. Има изнесена техника, дадена на отговорно пазене, без протокол, на болницата в Царево. Техника за няколкостотин хиляди лева. Най-вероятно идеята е добра, но в края на краищата да изнасяш техника на доста висока цена някак не е редно. Ние търсим документи, които не успяваме да намерим. За съжаление, стои подписът на бившия директор. На мястото на тази техника е закупена друга", обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Положителното е, че генофонда ще се прочисти малко от дефектния материал. Другото положително е, че на мястото му ще дойде друг от други страни, от което оставащите анти-ваксъри също много ги е страх (че ще си изгубят привилегированата позиция на нищоправещи лентяи, на които някой друг им носи и меси). А този назначен с политическа поръчка шеф друга песен (същата като Балтов) ще запее, когато започнат да му *** пациентите заради геноцида на Радев и Служебното му правителство.
4
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мpъсни престъпници в бели престилки! Само пари гледате да вземете!
3
6
 
9
 
! Отговори
Пловдивскьи Ливент преди 2 години
В Пиругоув са най-честните професЬОре, Досентии и шефови, ха-ха
2
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората не вярват на лекари, откакто си продадоха душичките.
1
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този народ няма да се умори от простотия. Той просто ще измре невеж.