Задължителна ваксина за студенти по медицина в Австрия

Целта е предотвратяване на четвърти локдаун
29 авг 2021 18:36, Елка Василева
72
Задължителна ваксина за студенти по медицина в Австрия
Снимка: архив, БГНЕС

Новозаписаните студенти по медицина в Инсбрук трябва да са напълно ваксинирани срещу ковид. Същото изискване е поставено на практика и в Медицинския университет във Виена.

Това е мярка, която има за цел да помогне за предотвратяване на четвърти локдаун, коментира вирусоложката Доротее фон Лер, преподавателка в Медицинския университет в Инсбрук.

В радиоинтервю Фон Лер аргументира мярката с необходимостта бъдещите лекари, които в процеса на обучение са в контакт с болни, да бъдат защитени. Процентът на ваксинираните кандидат-студенти вече е много висок, изрази задоволство тя.

Ректорът на университета Волфганг Флайшхакер подчертава в интервю за ежедневника "Курир", че сигурността на пациентите е на първо място, освен това е необходимо у младите да бъде създадено съответното съзнание. В момента са ваксинирани 80 на сто от студентите па медицина, целта е до края на семестъра този процент да достигне 90.

Това изискване не е ново в Медицинския университет във Виена. В клиничния сегмент и във всяка част на обучението, в която има контакт с пациенти, студентите са задължени да се ваксинират. В залите за лекции може да се влиза не само след показване на ваксинационен сертификат, но и при представяне на отрицателен тест за коронавирус или на документ за прекарано заболяване.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"..трябва да са напълно ваксинирани срещу ковид..." - Това "напълно" след коя доза ще е вярно ,защото вече след втора не е ,нали започнаха с трета ?
62
0
 
7
 
! Отговори
Ха!!!!! преди 2 години
Искали са предотвратят четвърти локдаун???? Хахаха. Просто искат да предотвратят естествено създадения и единствено надежден стаден имунитет. За да шиткат буламача на мафията.
61
1
 
8
 
! Отговори
Hoho_Boho преди 2 години
До 60 - Всички в детството сме ваксинирани. И тези ваксини ни пазят с десетилетия. А този продукт наречен "ваксина Ковид" с какво ни пази. Трябва да се инжектираме с "нещото" на шест месеца. АЗ ОТ ДЕТЕ НЕ СЪМ СЕ ВАКСИНИРАЛ. Благодаря на ВАКСИНИТЕ!
60
0
 
8
 
! Отговори
Hoho_Boho преди 2 години
"Това е мярка, която има за цел да помогне за предотвратяване на четвърти локдаун."... И като ваксинирате студентите каква мярка ще предприемете "за предотвратяване на четвърти локдаун"?
59
2
 
2
 
! Отговори
До 57 преди 2 години
В България ваксинацията срещу едра шарка е задължителна от 1903 година. Така че лъжеш, че твоите баби и дядовци не са се ваксинирали.
58
4
 
2
 
! Отговори
до 56 преди 2 години
Точно модерните доФтори са на нивото на вуду-шаманите в сравнение с акупунктура, енергийна китайска медицина, йога и т.н.Химията в повечето случаи не лекува. Само облекчава симптомите. Уж оправя 1, а разваля 100.
57
3
 
3
 
! Отговори
~ преди 2 години
Калчо, ти си бил учил медицина. Гледаме изявления на вирусолози от цял свят казват други неща. Да не би да си медицински търговец?
56
4
 
2
 
! Отговори
до Калчо преди 2 години
Единствено трябва да е задължителна спешната помощ.Моите пра-дядовци живяха до почти 80 годишна възраст. дядовците и бабите ми доживяха до над 70 - 78 години /раждани преди 1931 /без ваксини и максини/През 1931 год. са умирали много повече родилки, бебета и деца, което автоматично сваля средната продължителност на живота. Като усредниш починалите: едно бебе на 0 години и един старец на 80 години, става средна продължителност на живота 40 години. Хаквайте си имунитета с ваксини до откат.
55
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 53 Уповавай се тогава на енергийната свързаност да те пази и лекува, не губи ценен ресурс на лекарите. И най-добре се изнеси в някоя забутана островна държавица, където шамани лекуват с вуду. Това по ще пасва на мирогледа ти.
54
4
 
5
 
! Отговори
Калчо преди 2 години
Средна продължителност на живота в България 1931 год - 44,6 год . 2021 -75 год . Въпреки комунизъм и демокрация . Това се дължи на- ваксини, подобрена медицинска грижа ,развитие на фармация, антибиотици , канализация , нови медицински технологии и подобряването качеството на живот. Но на първо място са ваксиние.справка- European statistics history studies. Такива ми ти работи.
53
3
 
7
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Е, ами КОНСТИТУЦИЯТА където е написано, че всички имат право на работа, образование и здравеопазване БЕЗ ДА БЪДАТ ДИСКРИМИНИРАНИ??? Е това са първите белези на фашизма. Нагло и безцеремонно погазване на конституцията, която уж гарантира правата ни.
52
5
 
3
 
! Отговори
до Калчо преди 2 години
Не ми трябва професионалната помощ на хора, които за всичко изписват фарма продукти. невежи сте за енергийната свързаност и баланс, виталността и мъдростта в цикъла на живота. пробутвайте фарма отровите си на овцете, ветеринари. медицинска грешка е сред 3те основни причини за смърт в САЩ и не само. пълните гробищата с доверчиви хора след тях остава само мълчанието на агнетата. повечето роднини не се и усещат как сте помогнали на близките им да умрат с медицинска помощ. здравепогазващи убиййци.
51
14
 
6
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
И аз съм ваксинирана. И цялото ми семейство. И всичките ми колеги. Не се налага някого да го убеждавам.
50
14
 
6
 
! Отговори
Калчо преди 2 години
До Край, Със съпругата ми лекар сме ваксинирани , детето също , всичките ми познат колеги са ваксинирани . Не познавам неваксиниран лекар . За непознатите не знам . Наздраве , четете повече и вярвайте на лекаря си , а не на комшията , фризьорката си , майстора , козметичката си и леля си. :)))))
49
6
 
8
 
! Отговори
Край преди 2 години
До Калчо 48. А убеди първо докторите да се ваксинират на 90% АМА ДОБРОВОЛНО.Нали това сте хората които разбирате какво са това ваксините и как действат и колко са ни полезни.Като го направите другите, дето не разбираме може и да ни задължите.
48
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Любопитен. А ти не знаеш ли кога се появяват ваксините срещу грип всеки сезон? И защо се интересуваш от тях, а риташ срещу ковид ваксините? Същото е.
47
14
 
5
 
! Отговори
Калчо преди 2 години
54 изпита за 6 години. След първи курс всеки изпит е над 500 страници . Това е само за ,, доктор,,. Колегите знаят след това какво четене и работа пада . И накрая полуграмотни хора да ми кажат- ,,ти ли ще ми кажеш,,. Аз Ви казвам да се ваксинирате. Такива ти ми работи.
46
5
 
17
 
! Отговори
Ник преди 2 години
да си сменят професията докато е време. скоро белите престилки ще идват с концентрични кръгове на гърба да знаем къде да насочим "благодарността си" за съучастничеството, което провеждат в изтреблението на близките ни и народа.
45
4
 
10
 
! Отговори
Край преди 2 години
Тия с ваксините не могат да убедят даже докторите да се ваксинират и се пробват да наложат на хората насила буклуците си.Какво казват с това или че докторите не разбират или че ваксините им не струват - средно положение няма.
44
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз така си мисля че студентите масово са чужденци.