Ангел Кунчев ще препоръча нови COVID мерки за цялата страна

В следващите дни заболелите ще достигнат 1500-2500 на ден
30 авг 2021 09:32, Елка Василева
78
Ангел Кунчев ще препоръча нови COVID мерки за цялата страна
Кадър: bTV

„С новия си доклад ще препоръчам на министъра на здравеопазването нови мерки срещу COVID-19, които да важат за цялата страна“, заяви главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев пред bTV.

Още по темата

По думите му в следващите дни заболелите от коронавирус ще достигнат между 1500-2500 нови случая на ден. Към момента настанените в болница са 3500, като според Кунчев те ще надхвърлят 4000-4500 души.

„Ново затягане на мерките е неминуемо там, където заболеваемостта е висока. Наложително е да се спазват 50% от капацитета на заведенията, може да бъде наложена забрана за масови мероприятия като концерти и фестивали“, каза още Кунчев.

Той допълни, че във Велико Търново и Търговище „развъдник“ на заразата са станали сватби и семейни събирания с по 700-800 души гости.

„На някои места в страната се наблюдава плато. Не е сигурно, че сме достигнали върха, но ако то продължи и последва спад, чудесно. Ако това е връхната точка, системата ще се справи“, допълни Кунчев.

Здравният инспектор каза, че започването на училище със сигурност ще ускори процеса по заразяване, но са създадени условия за намаляване на риска.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се определя второто ни място по смъртност в ЕС като леко протичане на вълната, е цинизъм - в момента в съюза има само четири държави с двуцифрено число на смъртните случаи на 1 млн. население. А у нас, по всичко личи, че в следващите дни ще оставим вълната стихийно да ни залее, след което ще посрещнем в тъмночервено 15 септември и ще оставим първия звънец да бие присъствено, та октомври ще сме вече в черната зона.
51
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Кал-Ел "За платените които ще ми напишат "излез от пещерата" и други такива шаблонки - не работя" Това е ясно.
50
9
 
2
 
! Отговори
Извън новините преди 2 години
Познавам хора, минали през реанимацията с КОВИД ...И те не вярваха преди това, а сега не свалят маските, нищо че имат имунитет.
49
1
 
8
 
! Отговори
123 преди 2 години
Абе този няма ли да млъкне, стига е заработвал парички на наш гръб! Никакви мерки, никакви ваксини и да видите как всичко ще е спокойно. Стига ни занимавахте с настинка, има много по-сериозни заболявания, защо те не се лекуват безплатно?
48
6
 
0
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Тоя се стресна, че поддлогите на радев ще си измият ръцете с него
47
1
 
9
 
! Отговори
Darth shadow преди 2 години
куньо отново плямпа глупости
46
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кунчев...хващате се за некви дреболии от рода тоя или оня не бил с маска в рейса или имало някъде сватба със 100 човека. Я ела на летището сутрин рано около 4.30 особено събота и неделя да видиш за какъв АД става дума. Такава блъсканица на толко малко пространство особено на Т1 не си и сънувал. Защо не се предприемат никакви мерки на летището от където в крайна сметка става това разнасяне на вируса? Или не е много удобно за новите собственици? Интересно ми е да разбера.
45
1
 
10
 
! Отговори
Четете, но не тук преди 2 години
Има една нова българска книга, казва се "Игра на Богове - Възходът на падението", там е разкрито за какво точно става въпрос, мерките нямат нищо общо с вирус, всичко, което разиграват е цирк!
44
3
 
12
 
! Отговори
Кал-Ел преди 2 години
Минаха 2 години и все още не поознавам болен от тъпнята ковид. Болен, който да е с различни симптоми от грип! За платените които ще ми напишат "излез от пещерата" и други такива шаблонки - не работя, свободен съм и общувам с ненормално много хора, те също не познават никой, също и техните познати. Толкова за ковида.
43
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
затваряй стадото в коочината Пускай кепенците на фирмите Докато не се надупчат с отровите Това заслужават
42
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм да не се налагат мерки и да се спре с всичко.Когато се спре с мерките ,ще имаме много болни импочинали и хората сами ще си налагат мерки ,без да фи караш.
41
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И защо Пловдив е в червената зона, а се пука по шефовете от Фестове и незнам си какво? Защото няма ковид? Защото инетереса на общините е водещ? Защото всичко е есна измама за пари?
40
1
 
14
 
! Отговори
Коста преди 2 години
Ало, Кунчев... Кога ще вкарате Гърция и Франция в червената зона. Десетки хиляди се прибират от там всяка седмица и заради това, че са ваксинирани сеят заразата без да бъдат проверени с ПСР тестове?! Виж Унгария, Румъния, Полша и Чехия - в пъти по малко заразени от нас, обаче със стриктен граничен контрол.
39
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен До BondЕййй, колко лесно било - обесваме няколко човека и веднага се намират достатъчно места в болниците и системата заработва!
38
4
 
3
 
! Отговори
За София преди 2 години
Не се безпокойте, ще наваксаме след две седмици, като се върнат сезонните работници, летуващите и децата на новите софиянци.
37
2
 
21
 
! Отговори
dmx преди 2 години
Правилно бързаш, Инспекторе! Че то броя на заразените спада и без мерки
36
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Закъсня, Кунчев, закъсня.
35
2
 
1
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Делът на София в общия брой на новите случаи е около 14-15% в последните дни, а при предишните вълни достигна 30-40%. Това е един от основните региони заради които няма рязко повишаване на броя на новите случаи, поне засега. Ако София пламне, така ще е и в цяла България.
34
8
 
4
 
! Отговори
Явор преди 2 години
Ще свикнем. Два месеца сме живели така. Има едно място, от което няма връщане. Пролетта на 2020 беше показан червен картон на смъртта, макар че вирусът в целия свят си взе твърде много жертви. Намерете си нещо да правите вкъщи, ако пак ни затворят, де. Не вярвам, че ще стане, поне в близките няколко месеца. Ноември-декември може.
33
6
 
3
 
! Отговори
В троянския манастир преди 2 години
Имаше хиляди гуз до гуз. Разнесоха вируса по цялата страна. Ходели да се поклонят за здраве...