България е първа по смъртност от COVID-19

Заболеваемостта е най-висока в Ирландия, Гърция и Франция
30 авг 2021 19:20, Нели Христова
246
България е първа по смъртност от COVID-19
Снимка: Pixabay

На фона на предложения за по-строги мерки и предупреждения за наближаваща COVID вълна с по-заразния „Делта“ вариант, България се оказва на първо място в ЕС в поредна черна класация – по починали с коронавирус на милион жители в рамките на 7 дни. Това показват данните от портала worldometers.info.

На един милион души население у нас през изминалата седмица се падат 37 починали с COVID-19. Това е скок с 95% спрямо измереното за предходния период и е едно от най-резките влошавания в рамките на ЕС. Повече починали с коронавирус на 1 млн. души в Европа има само в Северна Македония, Черна гора и Русия.

Новите случаи у нас също растат сериозно на седмична база – с 28%. Най-сериозно от тази гледна точка е положението в Сан Марино, Унгария и Норвегия, където ръстът е близо двоен.

Заболеваемостта е най-висока в Ирландия, Гърция и Франция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


246
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
0
 
0
 
! Отговори
JJIvanov warnings преди 2 години
наблюдения на починали от декември 2019 подават зверски отравяния от хлор токсични води ползвани за пиене и готвене ,.вкл за чай и кафе..След оплакване на отровените следва неадекватна лекарска терапия.Лекарите вместо да направят проучвания за причинители на заболяването ,Предписват ежедневно приемане на опасни субстанции рекламирани като лекарства..НАд 80% от лекарите имат видими отравяния от вода от чешмите..
179
0
 
2
 
! Отговори
ИМА мед мафия преди 2 години
В България медицинската мафия тероризира населението десетки години нагло !!!Милиони се отравят ежедневно с хлор токсична вода течаща от чешмите.Да се ползват кани с биогеохимичен филтър. Продават се по 25 - 35 лева. Пречистват добре водата в Англия спасяват от медно токсични съединения ..Милиони българи са жертви на ежемесечно ограбване .Средно 20 - 30% от пенсиите им отиват за ненужни лекарства. Колкото повече и по трайно болни има толкова повече милиарди се ограбват от народа за мед мафия
178
0
 
1
 
! Отговори
Много правилно преди 2 години
До Анонимен 205 Вярно е! Много възрастни хора Псуват и казват ,че всичко е лъжа и не се ваксинират, а и по-млади! Е, всичко е въпрос на разбиране и на оцеляване(късмет)!
177
0
 
0
 
! Отговори
... преди 2 години
Това е хубаво. Щото и без друго нямаме пари да издържаме пенсионната и здравната система. Необходимо е да умрат около 800 000 души за да можем да спрем да теглим кредити за да попълваме дуплките в бюджета.
176
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първи по курупция в ЕС. Дават пари за Ковид в ЕС. 2+2=4
175
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има много неща на които не се обръща внимание.Първи сме ,защото имаме миграция на младите в последните 30 години,което е много притиснително.Но така или иначе благодарение на миграцията ,у нас има доста възрастно население в сравнение другите държави.Същото важи и за Северна Македония на пример.Когато имаш висок процент възрастно население имаш и по-висока смъртност.Това комбинирано с ниски пенсии,лошо хранене,ниско образование е фактор за висока смъртност.
174
4
 
5
 
! Отговори
България преди 2 години
е първа по смъртност, точка . Няма нужда да намесвате квото и да е друго
173
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
12 години Герб до това въведе ние да ходим да си купуваме кислорода и да ни изписват болни ,а Бойко да дава 305 милиона за ваксини който се изхвърлят
172
0
 
15
 
! Отговори
Момиче преди 2 години
Нормално е, то ние така или иначе сме първи по смъртност. В допълнение некадърност и безхаберие на всяко ниво. В болниците е кошмар. Народа е болен - кофти въздух, мръсотия, храната е ужасна, водата не става за пиене....като добавим и стреса. Тук не е ок да си беден, а масово сме такива.
171
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
щото сте много умни в бг-то затова.от всичко разбирате и резултата е налице
170
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Средната възраст на населението в България е 43 години( това преди няколко години). В Израел например, в момента е 30 години. Като сравним и качеството на здравеопазването при нас и останалите европейски страни, та ние и преди тази измислена пандемия бяхме на първо място. Високата смъртност от коронавирус се дължи на ниското качество на лечение в БГ(провалено здравеопазване), поради бедност и стрес, българина е с изключително лош здравен статус и съпътстващи болести, и висока средна възраст.
169
2
 
9
 
! Отговори
Хммм преди 2 години
Е и ....Да сте чували за демография?България е една от страните с най - висок процент население над 65 години. В Дания например процентово възрастните са наполовина ...проста логика. А като се вземе предвид че поради магарешки инат и сме на последно място по ваксинирани... От нас си зависи .Ама дай да си чешиме езиците и плюеме
168
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не вярвам на нито една статистика направена в България!
167
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България загива. Няма спасение. Вече оглавяваме 30 % от черните класации. България като титаник. И
166
10
 
11
 
! Отговори
Боже , боже преди 2 години
Колко политиканстване и глупости в този форум и основно на базата на комплексарщина. Да, за месеци първа по смъртност беше и Италия и Швеция и Кралството и Чехия и...коя ли държава не се изреди. И какво от това ? Чета пресата на няколко езика, ама такова самооплюване никаде няма. Какво е объркано във вас бе хора?
165
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затова почти нямаме мигранти......Те бягат от същите страни като нашата. Да не са луди да остават тук!!!
164
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затова мисля да си заминавам в една нормална държава. Вече не става въпрос само за заплащането, всичките ми познати образовани хора живеят навън единствено заради нормалността.........
163
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е следствие на доброто здравеопазване в последните.......години.
162
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
починали с коронавирус ПРАВЕТЕ РАЗЛИКА починали ОТ коронавирус! Ех да беше беше жив Гьобелс щеше да порозовее от срам колко безобиден е бил той!
161
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на генералската хунта на Радев - отново първи по смъртност в ЕС...това било "промятата" !!!