Масови протести в Гърция срещу задължителната ваксинация

Близо 7000 души излязоха в центъра на Атина
30 авг 2021 07:53, Ния Христова
51
Масови протести в Гърция срещу задължителната ваксинация
Снимка: БГНЕС
Близо 7000 души в неделя излязоха на протест в центъра на Атина. Недоволството е срещу ново правило, което задължава здравните работници да се ваксинират срещу Covid-19, съобщава АФП.
 
Промяната в правилата влезе в сила в сряда и изисква всички служители, работещи в болници, да се ваксинират.
 
Протестиращите издигнаха плакати с послания като "Ние не сме срещу ваксините, а срещу фашизма" и "Да живее демокрацията".
 
"Удивително е, че съм пуснат в отпуск по болест, защото отказвам да се ваксинирам, когато в продължение на месеци съм помагал за овладяването на епидемията, работил съм в много трудни условия", казва Христос Бакакиос, шофьор на линейка, който се присъедини към протеста.
 
Медицинска сестра заяви, че "гръцката здравна система ще се срине, ако принудят всички болногледачи, които отказват да се ваксинират, да излязат в отпуск".
 
"Болниците вече са препълнени. Това е безсмислена мярка", добави тя.
 
Гръцкото правителство във вторник обяви редица нови ограничения, както и прекратяване от следващия месец на безплатни тестове за тези, които не са ваксинирани срещу Covid-19. 
 
Правителството предприе мерките, за да насърчи хората да се ваксинират, във връзка с разпространението на по-заразния вариант „Делта“ на вируса.
 
От средата на август, служителите в домове за възрастни хора са задължени да се ваксинират.
 
Десет служители в дом за възрастни хора във Волос наскоро бяха отстранени от работа, защото са отказали да се имунизират.
 
Повече от 5,7 милиона от 10,7 милиона жители на Гърция са били напълно ваксинирани.
 
В неделя Гърция регистрира около 1 500 нови случая на Covid-19.
 
Над 13 600 души са починали от болестта в страната от началото на пандемията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
2
 
! Отговори
до 23 преди 2 години
Като войник съм стрелял с Калашников.До 300 метра уцелвах обект 50х50 см в центъра.Та ето ти обяснението за талибаните-спазвали са стриктно дистанция ... от враговете си! Не 2,а най малко 200 метра. Затова не са се заразили.
40
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека не ги мислим западните лекари и сестри.Те в следващите 5 живота могат да си почиват,та камо ли до края на този!
39
11
 
2
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Solar Power: Защото нашите уж здравни работници са НЕМЪРЛИВИ. Никаква хигиена. Нито ръкавици, маски нищо. Аз и затова ходя да се лекувам навън. Тук просто няма смисъл с изключение на 2-3 здравни заведения където нещата са нормални. Така,че да който не иска да се ваксинира и да спазва правилата - довиждане.
38
4
 
2
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До славянин: Ако лежа в болница и здравния работник (немърлива сестра/лекар) ме заразят с ковид и почина би трябвало да плащат кръвнина на роднините. Така е справедливо !
37
22
 
5
 
! Отговори
Striker преди 2 години
Няма проблеми, Ставрос. Като не искас да работис - намирас прицини, нали? :))) Щом хем искаш да си здравен работник, ама хем не искаш ваксина - довиждане. Ето ви 10 - 20 хиляди индийци и афганистанци - те ще се ваксинират на драго сърце и ще работят повече от вас - гаранция!
36
5
 
26
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Всички нормални здравни работници отказващи да се набодат с отровите сами да излязат в неплатена отпуска само за една седмица, на втората седмица ще започнат на пожар да ги викат да се връщат на работа, защото болниците ще гръмнат от липса на персонал!
35
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А, що ли тъй правят тия хора?
34
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Миналата година на нашите протести имаше по-малко хора.
33
1
 
21
 
! Отговори
От Берлин преди 2 години
До 19Ми тъй, де! Ела да видиш сега разликата, как се бият инкомислещите хора! Тук се протестира интензивно, и всеки, който в момента не задава правилните въпроси, е нежелан от политиците... Иначе Гейобщността с над 70 000 без маски и дистанция-полицията ги аплодираше в Telegramm! За,, другите"-забрани, побойща, арести, претърсвания, убиха един баща на 1 Август , ухулване в пресата=пълна програма на забравената Фашистка Пропаганда... Това е Новата Реалност! Ела да се увериш, моето Момиче!
32
2
 
3
 
! Отговори
Програмист преди 2 години
До Анонимен 36 : Благодаря че ми каза, твоята вяра ми беше страшно нужна. За екстрасенс ли се взе, или пак си го прочел в някоя фейсбук група?
31
31
 
6
 
! Отговори
Програмист преди 2 години
ще протестират, ще протестират, накрая като поседят малко гладни ще се ваксинират. 7000 от колко милиона Гърция? Това е една маргинална група дето вярва на конспиративни теории и тем подобни глупости.
30
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички апологети на ваксините и маските подлежат на съд и затвор за геноцид.Това са новите престъпници фащизоиди!!
29
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само така. Шапка им свалям. ТАКА ЩЕ БЪДЕ В ЦЯЛ СВЯТ. ВДИГАЙ ГЛАВА НАРОДЕЕЕ!!!
28
2
 
40
 
! Отговори
SS преди 2 години
Браво на гърците !
27
9
 
3
 
! Отговори
19 преди 2 години
До: номер 27 (От Берлин) Демокрация има в България, всеки има право да си каже мнението. Ако не ти харесва в Берлин - ходи в Москва! И не ме поучавай както навремето партийния секретар, който ми разправяше че не сме били на Запад и не са ни били полицаите на демонстрации, пък той видите ли бил!Защото и да не съм живял като тебе в Берлин, бях три месеца в САЩ, затова имам право да говоря! Не можеш да ми запушиш устата като комунистите навремето!И не съм ти "момче"!!!
26
22
 
3
 
! Отговори
Отличник преди 2 години
Когато византийците протестират наистина, се събират десетки хиляди. Тия 7000 са нищо работа, просто явно толкова мангърци имат.
25
4
 
9
 
! Отговори
От Берлин преди 2 години
До 19 АнонименМълчи, когато си ***, моето момче! Нямаш си понятие, кой кого напада, бие, влачи и хвърля по улиците... Това са Новите Фашисти( нео-либерално-зелени)... Ела с мен на една такава демонстрация, че да видиш ИСТИНАТА, такава, каквато е..!
24
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правителствата са адски зле. Насърчаване не значи да отнемеш нещо, а да дадеш. Заплахите не са насърчаване, а изнудване.
23
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия са много *** народ - само протестират и доникъде не са го докарали. Само нашите чалгари им се възхищават.
22
1
 
43
 
! Отговори
Няма нужда от протес преди 2 години
Нека спрат работа :) всичко ще се отрегулира за 2 седмици. Точно толкова ще са нужни за да се събори здравната система на коя да е страна.