Ваучери от 20 лв. за храна срещу ваксиниране в магазин

Отварят временни ваксинационни пунктове пред търговска верига
30 авг 2021 13:40, Елка Василева
87
Ваучери от 20 лв. за храна срещу ваксиниране в магазин
Снимка: архив, БГНЕС

От края на седмицата в София, Пловдив, Варна, Бургас и Велико Търново започват работа временни ваксинационни пунктове пред магазините на голяма търговска верига. Поставилите си ваксина срещу коронавируса ще получават ваучер на стойност 20 лева.

Кампанията „Ваучери за храна срещу ваксина“ беше обявена миналата седмица. Здравните власти са осигурили екипи, които да имунизират на входовете на търговските обекти, предаде БНР.

Временните ваксинационни пунктове ще работят от 3 септември до края на месеца.

Още по темата
Получилият ваучера може или да го използва за пазаруване, или да го дари в полза на фондация „BCause“, която помага на децата на медици и учители, починали от COVID-19, поясни пред БНР Ива Тафраджийска, мениджър корпоративни комуникации в търговската верига.

„Ще обособим специално място, най-вероятно контейнер, за да разположим екипите, които ще дойдат да ваксинират“, допълни Тафраджийска.

Гражданите във Велико Търново възприемат нееднозначно инициативата. „Дотам ли го докараха с ваксинацията? Много зле е тази работа. Те правят ваксинация в пандемия, което според мен е абсолютна глупост.“ „Има доста хора с ниски доходи и това може би е стимул за тях, един вид да купят ваксинацията,“ споделят граждани.

 „Който има желание, ще се ваксинира – било с ваучер, било без ваучер. Това е свободно желание на всеки гражданин.“ „Съмнява ме – заради 20 лева, че ще отидат да се ваксинират. Няма да може да стане това нещо,“ казаха граждани.

„Не виждам никаква връзка между ваучери за пазаруване, без значение на каква стойност са, и ваксинирането. От друга страна смятам, че трябва да имаме повече доверие в съвременната медицина.“ „Аз имам 15 приятели, които се ваксинираха, после по една седмица не са в час – повръщат, треперят, страшна работа,“ споделят други.

Според Ива Тафраджийска идеята не е гражданите да бъдат подтиквани или стимулирани, а ваучерът е жест на благодарност към отговорното поведение на клиентите. „Не вярвам, че ако човек е взел решението за себе си да не постави ваксина, може да го стимулира каквото и да било.“

Според главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев интересът към ваксините „рязко нараства“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предварителните данни, публикувани от израелското правителство през юли, показват, че ваксината Pfizer-BioNTech е била само 16% ефективна срещу симптоматична инфекция при хора, които са получили две дози през януари. За хората, които са били напълно ваксинирани до април, ваксината е била 79%ефективна срещу симптоматична инфекция, което предполага,че имунитетът, придобит чрез имунизация, се изчерпва с течение на времето.
59
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво бе, продайте се за 20 лв... Жалка история.
58
5
 
3
 
! Отговори
Краси преди 2 години
Цитат: "Аз имам 15 приятели, които се ваксинираха, после по една седмица не са в час повръщат, треперят, страшна работа, споделят други." Аз пък имам 3 поствени дози до сега (от 2 различни ваксини) и мога да подтвърдя, че НИЩО от това твърдение не е вярно!
57
1
 
5
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 2 години
Народа иска средства по-една депутатска заплата на човек, те 20 лв ваучери очаква ви затвор всички политици ограбили народа
56
1
 
4
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 2 години
И пак с ваучери ,изедници такива на депутатите ваучери ли им дават или средства искаме средства, предната ви оферта беше 50 лв, а сега 20 следващата колко ще е 5 лв изедници сте, никой няма да гласува ще се емигрира докато не се създаде партията на безпартийните.
55
2
 
9
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 2 години
Тия неадекватници не разбраха,че за под 1000 лв никой няма да си сложи ваксина направо по-един шкаф дайте за ваксисина
54
2
 
4
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
До баба Пена 65 Гербав ***, колко имена ще си сложите? Какъв точно Ви е проблемът? На Вас лично, оставете германците и другите, които само за това ни давате за пример. За корупцията да ги гледаме ли, за свободата на словото, за липсата на тро.лове да ги гледаме ли?
53
5
 
2
 
! Отговори
Скруч преди 2 години
Абе какви 20 лева.Дават храна от магазина за20 лъва. Помагат и на бизнеса.
52
2
 
10
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
До баба Пена 64 Е, нали и ваксинираните разнасят заразата. И как ще го кара зле другият, като се е ваксинирал? Решението е изцяло лично. Не вменявайте несъществуваща отговорност! Който се страхува, да се ваксинира. Никой не му пречи, има създадени условия.
51
2
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
И аз се ваксинирах с ПФ, но ме боля един ден ръката и при двете дози. Нищо друго, въпреки че от години съм на хапчета за кръвно!
50
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Малко са! Аз се ваксинирах пролетта без да ми дадат един лев, но не съжалавам! Обаче при тази инфлация 20 лева са нищо за един пазар!
49
1
 
3
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
До гардероб комодов 58 Мен ме плашат починалите след втора доза, за които дори не се съобщава, че имат това съвпадение ваксина-смърт. А още повече - неизвестното бъдеще. Въпросът е какво плаши правителствата, та не поемат отговорността? Температура за 2-3 дни ли?
48
1
 
0
 
! Отговори
николай преди 2 години
??
47
1
 
9
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
Ама на никого не хрумва да поеме отговорността за страничните ефекти. Защо ли.
46
1
 
7
 
! Отговори
няма значение преди 2 години
Който се ваксинира умира казах!!! Малко ли са прости 20лв да се самоубиеш :) Балъци няма.
45
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
20 лева не са много, но сигурно някои ще си слагат по 5-6 дози на ден, което си е добра надница.
44
1
 
14
 
! Отговори
Бг чалгар преди 2 години
20 лв пари ли са?
43
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
овцота бау дали си е взела 20 лв. за боца
42
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според мен ще се ваксинират хора които са останали без пари.
41
4
 
15
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Е, на такава ''изгодна'' оферта как да откажеш!? За 20 лева да се самоосакатиш! Просто не е за изпускане, ''такова птиченце ти каца веднъж в живота на рамото''!