Ангелов сметна: Скок с 33% на хоспитализираните за седмица

Кризата от новата вълна се задълбочава
31 авг 2021 13:41,
70
Ангелов сметна: Скок с 33% на хоспитализираните за седмица
Снимка: БГНЕС

“Кризата от надигащата се COVID-19 вълна се задълбочава”, коментира в социалната мрежа Facebook бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов.

“За последното денонощие заразените с коронавирус са 2090 души. Това е с 10.37% повече от миналия вторник. Тенденцията за покачване на случаите продължава да расте. Починалите, в сравнение със същия ден за предходната седмица, са скочили почти двойно. От 57 на 109  души, загубили битката с COVID-19”, допълни той.

Още по темата
По думите му за една седмица хоспитализираните са нараснали с 33%. А тези, които се нуждаят от интензивно лечение са с 35% повече от миналата седмица.  

“Габрово и Шумен са двете области, които от днес влизат в червената зона. В Габрово, само за последното денонощие, увеличението на 14-дневната заболяемост е над 15%.

Дано медиците да издържат. Надявам се да греша в усещането си, че духът на лекарите и мотивацията им за битка започва да се изпарява. Колегите имат нужда от подкрепа. Пазете се! Ваксинирайте се!”, призова Ангелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
4
 
! Отговори
1 преди 2 години
По-добре ботоксов,да сметне,колко души издадоха багажа ,на стъпалата пред болниците,по времето на неговото министерстване.
45
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как няма да има скок като вдигнахте клиничната пътека на 1400 лв. за един болен и болниците прибират всеки за да точат пари.На ли са акционерни дружества и трябва да се напечелят...
44
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На мене лично професор Ангелов ми е напълно антипатичен. По време на най-тежката вълна от КОВИД, когато болниците бяха препълнени, той отиде да си присажда коса и опъва бръчките с ботокс, което показа какви са му личните приоритети. Също така, има много въпроси от неговият период като ръководител на болница и аз не съм сигурен дали при едно сериозно разследване няма да се стигне до сериозни обвинения.
43
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Медиите, спрете се вече! По всяко време на денонощието ни занимавате с някой от тези корумпирани и компрометирани човечета!!! Точно тези не ги е грижа за никого, освен отново да стигнат до фондовете.......Лошо ли е милиардчета да летят към личните банкови сметки.
42
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И той горкия не може да преодолее жестоката истина, че вече не министър. Той направи своя избор. Да си остави такава прекрасна и хуманна професия и да става политик. Луда, алчна работа!!!! Съвети приемам от лекари, а не от корумпирани политици. По твое време умираха хората по стълбите....Ние помним всичко!!!!
41
2
 
6
 
! Отговори
Даа! преди 2 години
И на тоя ВЕЧЕ политик , му липсва жипкатЪ !Като чуя за лекар-политик , и ми настръхва косЪмът .Явно И такъв ''лекар '' е бил !
40
1
 
6
 
! Отговори
кофти преди 2 години
Човек когато изкукурига , става политик , скъсва с всичко друго , какъв лекар ще е в бъдеще не се знае , всеки случай политиката ще го направи ,..... КОРУМПИРАН ДАЛАВЕРАДЖИЯ !
39
1
 
6
 
! Отговори
Darth shadow преди 2 години
този ботокс можел да смята :)))
38
1
 
6
 
! Отговори
Даа! преди 2 години
Алоо , Ангелов , гледай си политиката и ''вожда'' , от теб вече доФтор не стаА . В политиката морал и правила няма , лекар не се връзва с политик ,.. РАЗБРА ЛИ Мъ !
37
2
 
6
 
! Отговори
Не съм бот преди 2 години
Г-н Ангелов, моля Ви да се обърнете към правителството на страната с молба да включи българската армия в тази неравна битка с кихавицата! Искаме под строй, в редичка, двама по двама, придружавани от войник с АК-47, да отидем да се ваксинираме, по възможност с поне 4 дози от лековитата и вълшебна (а най-вече безплатна) ваксина. Вие, г-н Ангелов, доказахте, че мислите за здравето на обикновения българин и не сте търгаш. Нека заедно се изправим срещу врага и да го победим!
36
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ангелов, дори да са верни тези проценти нямате право да мрънкате , че недостигат легла, линейки, персонал или кислород в болниците. Достатъчно време бяхме в зелената зона и трябваше държавата да се подготви добре за новата вълна. Ако не сте откраднали парите естествено.
35
2
 
13
 
! Отговори
Баче Кике преди 2 години
Вижте го как се е запотил с масчицата си, дано да вземе да се задуши, заедно с другите промити песове-колеги
34
0
 
15
 
! Отговори
чувалла е за карлу- преди 2 години
--ково . Вменява постоянни паник атаки у населението .
33
1
 
14
 
! Отговори
скрии се бе чувал ! преди 2 години
Чувала иска да стане така ,че да казва ,Аз бях прав.
32
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе гадини.Тоя косматия защо ни го пробутвате постоянно ?
31
1
 
20
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
До Президента на Р.БългарияНие, гражданите сме заинтересувани: Кога това лице Ангелов ще бъде разследвано в схемите за източване на Александровска болница, които схеми я превърнаха в една гробница ? Кога ще видим ефективни присъди на тези българоубийци, които ни управляваха досега ?
30
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абасолютен гнусар е тоя. На всичкото отгоре е и Гербер, че и долно корумпе със съмнителни професионални практики в миналото.
29
1
 
22
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 2 години
Герберите си мислят , че все така ще злорадстват и ще гледат сеир на попарата която са надробили!Ей Ангелов , от друсане в джипката на Мутрата си увредил мозъка си бре синко!Ще дойдат други времена , друг главен прокурор , друг Висш Съдебен Съвет , та като Ви метнат , само на усмивки и бели зъбки ще ми станете !
28
17
 
3
 
! Отговори
Иван преди 2 години
*** ьо не иска да се ваксинира ! Той мисли, че е без смъртен !
27
1
 
19
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Коцето сега всеки ден има коментар а като министър не му оставяше време от обиколките с джипката да се изкаже