Кацаров пита бизнеса за предложените ограничения

Чака становищата им преди да се произнесе
109
Кацаров пита бизнеса за предложените ограничения
Снимка: БГНЕС

Във връзка с усложняващата се епидемична обстановка и необходимостта от въвеждане на допълнителни противоепидемични мерки министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров изпрати писмо до работодателските организации, браншови организации в туризма, ресторантьорството, хотелиерските услуги, организации в сферата на културата, спорта и др.

Още по темата

В писмото се посочва, че през последната седмица нараства броят на положителните тестове за COVID-19, както и броят на хоспитализациите и починалите от коронавирусна инфекция. Това налага въвеждането на допълнителни противоепидемични мерки, за да се забави разпространението на вируса, да се избегне претоварване на медицинския персонал в болниците и да не се стигне до изчерпване на капацитета на здравната системата.
Министърът на здравеопазването се обръща към организациите с молба да се запознаят с предложените от главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев мерки и да изразят становище.

Организациите са поканени да дадат свои предложения и виждания за ограничаване на разпространението на вируса, което да е възможно най-щадящо за извършваните от тях дейности.

Д-р Кацаров очаква и предложения за това, какви биха били най-подходящите мерки за компенсация на засегнатите дейности, които да бъдат разгледани от ресорните министерства и ведомства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
добре, че пита майка си. безсрамник - това трябваше да го обсъжда преди месец, а не сега да пита....то вече няма смисъл. сега трябват адекватно поведение, решения и здрав гръб да носиш отговорност
80
2
 
6
 
! Отговори
Доктор от Варна преди 2 години
До ЗозоНаправо да идват на ден на отворените врати в КОВИД отделението във Варна.
79
0
 
8
 
! Отговори
и кво? преди 2 години
И какво каза бизнеса?
78
2
 
6
 
! Отговори
!: преди 2 години
Не бре, ***, искаме хора, които имат нужда от постоянна лекарска помощ да могат да я получат. Искаме онкоболните наши сънародници и тези с трансплантации да не умират всеки път от страх като се разхождат или ходят до магазина. И не, не могат да се ваксинират, щото имунната им система е срината. И аз обичам кръчмите, и аз искам по барове и дискотеки. Ама като ги сложа на кантара с човешките животи....мога и без кръчма, стига това да спаси приятел, близки, та и непознати.
77
8
 
12
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Всякакви "антиваксърчета" и "русофилчета" се радват, че сме на последно място по ваксинация в ЕС, но твърдо на първо място по брой починали! Вече даряваме ваксини на Македония и Бутан! А на световно ниво, по брой ваксинирани стигнахме ...Уганда и Ботсвана! Поздравления за успеха, антиваксърчета!
76
2
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
В момента във Варна хиляди протестират. На Кацара ще му се стъжни в най-скоро време.
75
8
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Ковидарите, не викате достатъчно силно и се криете. Излезте на площада и искайте КПП-та и затваряне, не може така! Животът ви ще мине на свобода, ще ви отнемат удоволствието да сте роби!
74
4
 
8
 
! Отговори
SS преди 2 години
този е между чyка и наковалнята, от вън му набиват канчето да затваря и да слага мерки от другата страна бизнеса реве че ще има мсови протести ако ги пипнат и човека направо незнае какво да прави, затова ще ги питак как те желаят да им наложи мерки... и така
73
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до ТКОА вие искате да ви затварят и да ви тормозят ли?
72
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бизнеса иска обезщетение 100/0 и без затваряне. Каквото си изкарат отгоре, си е за тях. И ако може ДДС 9% за вечно.
71
2
 
24
 
! Отговори
Т К О преди 2 години
Хората около и зад радев (служебните) НЕ искат да затварят и да правят задължително каквото и да е. ..защото негативите за това ще ги поеме зеления чорап и ще му падне рейтинга а идват избори!!!!!!
70
4
 
10
 
! Отговори
Darth shadow преди 2 години
предложенията на *** куньо ги знаем вреда 1000% полза 0%
69
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този знае ли изобщо защо е там? Питал бизнеса за мерките.... Аланкоолу не си министър, за да се харесваш на хората, а да вземаш решения в трудните моменти и да поемеш отговорност. Стига вече с тефлонови политици, вечно да сте в бяло.
68
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацаров, най-добрият ти ход в момента би бил да прекратиш измамите с писането на всеки починал като починал от ковид! Всички знаем, че много се лъже за това и статистиката не излиза. Ако прекратиш тези измами, ще се види, че нещата не са толкова страшни и няма да е нужно да налагаш мерки, от които ще загубиш.
67
6
 
15
 
! Отговори
пффф преди 2 години
Чака той...и какво очаква да му кажат?! Ще кажат - не искаме никакви мерки, защото печалбата ни е по-малка така. И той - ъъъъ, мии добреее пичуи. И после ще се изтъпани пред камерите да каже, че пандемия няма.
66
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
от 2 седмици станаха 2 години... нямате ли малко срам?
65
6
 
13
 
! Отговори
правилно преди 2 години
Който се е ваксинирал ваксинирал - останалите да мятат салфетки и да играят на руска ролетка - пък не се знае може после при Мангъров в инфекциозна - нали е техен човек.
64
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма такава игра в, която и вълка да е сит и агнето цяло... Ако се направи компромис със здравето на хората... хаоса ще е пълен. Никой няма да смее да припари до болниците от страх да не се зарази, ако не ваксиниран или боледувал от вируса.
63
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя сцепи ***. Цяло лято къде беше бе? Защо никой не контролираше за спазване на мерки. По морето никой никъде не носеше маски включително и персонала на магазините за хранителни стоки. Пък сега олеле. Говори глупости в началото на мандата кой бил виновен, какво не било направено, уволнява наред. А сега кой ти е виновен бе кавал?
62
1
 
10
 
! Отговори
Че преди 2 години
Да 123: така е, ако отговорните другари са компетентни и решителни. Служебните са силни в лъжите, инсинуациите, манипулациите и най-вече в уволненията. Като стане напечено се чудят как да избягат от отговорност.