Проф. Витанов: Областите в червено да имат едно наум

Доста хора си играят на руска рулетка, пише математикът
31 авг 2021 13:25, Ния Христова
53
Проф. Витанов: Областите в червено да имат едно наум
Снимка: БГНЕС
Смъртността е висока и продължава да расте. Това написа в социалните мрежи математикът проф. Николай Витанов.
 
Математикът отчита, че София-град временно е слязла от ниво 3 на ниво 2, според картата на риска съгласно плана на Минестерството на здравеопазването. Той смята, че това би трябвало да е добре, защото увеличаването на случаите в София-град се забавя временно и няма толкова бързо да повлече страната към висок брой нови случаи на ден. 
 
"Отдавна ви пиша, че доста хора си играят на руска рулетка със заразата, нали така. Какво е това - вълната се надига, броят на случаите расте, а най-големият ви град, дето трябва да е най-засегнат, драпа да излезе от червената зона в посока жълтата. Тук има нещо, което не е наред. И то е, че много от случаите не стигат до регистрация. Човекът си се заразява и играе на руска рулетка. Доста имат късмет - изкарват го леко. Но то се и предава леко на другите. Но - не е важно на мен да ми е добре, важно е на Вуте да му е зле. Някои нямат късмет - при руската рулетка в пистолета има куршум и от време на време той гърми. Съответният човек с липса на късмет отива в болница в тежко или даже в насипно състояние" пише проф. Витанов.  
 
Според него доста от тези хора влизат в реанимация и болниците като цяло се пълнят с бясна скорост. Броят на тежките случаи и на смъртните случаи расте. Математикът казва, че новият фактор е - масовата игра на руска рулетка, започна да действа силно преди около седмица. 
Още по темата
 
Математикът предупреждава областите, които са в червено да имат едно наум, че там може да има по-строги мерки. 
 
"Може и да има, може и да няма - то тези решения не са тъй прости, както си мислят някои хора без опит. Появата на области на ниво 4 обаче не оставя много пространство за маневри на взимащите решения", пише още проф. Витанов. Но отново ви пиша - политическата логика е различна от медицинската.
 
Проф. Витанов е изчислил и картата на риска по неговата методология. Според нея жълтото е заминало, а виолетовата зона ще да продължи да се увеличава. Според него това, че картата не е още много виолетова, но показва, че вълната има още потенциал за растеж.
 
"В областите в червено трябва да се внимава повечко, а в тези във виолетово - доста повечко. Пазете се, пазете децата оставете "безсмъртните герои" да си играят на руска рулетка", казва още математикът. 
 
Той добавя, че базовото репродуктивно число днес е 1.192. и е паднало под 1.3. " но това е по-скоро илюзия", казва още той.
 
Математикът констатира още, че обхвата на заразата се увеличава и то с бързи темпове.  
 
Той отчита, че активните случаи ще прелетяват покрай 30 000 и ще полетят със свръззвукова скорост към 35 000. "Това не е добре", пише още той. 
 
"Това не е заплаха, а реален факт. Пазете се, пазете децата, оставете "героите"да си съсипват живота както  намерят за добре", пише още математикът.
 
"Индикаторът за смяна на тренда за страната все още е под критичната стойност", изчислява още проф. Витанов. Според данните му има вече 8 области, които са в зоната на слабо дифузно разпространение на заразата, през тази седмица обаче се очаква дифузното разпространение да почне да взима надмощие над клъстерното разпространение на територията на страната. 
 
"Защото още няколко области са на ръба на началото на дифузно разпространение", казва още проф. Витанов. 
 
Той констатира, че броят на починалите расте, като се очакват през следващите дни да са по над 40 на ден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
9
 
! Отговори
John Wick преди 2 години
Dnes.bg ,престанете да цитирате този лалугер !!!
34
2
 
9
 
! Отговори
Ббб преди 2 години
Защо плашите хората така изкуствено. Това е пълна глупост. Маските нищо няма да помогнат. Това е просто спекулация. Ваксините също.
33
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Витанов жестоко *** антиваксърите, руска рулетка лол
32
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Витанов, новото ти име Смъртанов,изчислител брояч на смъртта.Коефициент на смъртта.Но аз ви разрешавам да дишате и живеете,разрешете си и вие!
31
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що бе,ще ръсите ли?Бойкот към унищожението!
30
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Професоре, описахте изградено в хората поведение да се крият от тестове, да не посещават лекари и да поемат риска от заболяването върху себе си. Това може и да е така, но може и да не е. Но защо приписвате такова поведение само на софиянци? Хората от другите градове са също толкова умни и вече знаят как да се пазят от медицинския фашизъм. А да, сещам се, професоре, трябва да спазите общия мейнстрийм, трябва да се плюе непременно София - те, софиянци са виновни за всичко.
29
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Професоре, само едно хубаво нещо казахте в публикацията - да оставят тези, които искат, да си играят на руска рулетка с живота си. Браво, професоре, имате истински антифашистки напредък. Забележете, руска рулетка с живота СИ. Значи с моя живот. Най-после се признава правото ми на собственост върху живота МИ. А това право е неотменно и неотчуждаемо.
28
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко е по план. Декември ковид ще е в отпуск. След празниците се започва отново, вълната се надига и ваксинираните преди 6 месеца, трябва отново, преболедувалите след 6 месеца-ваксиниране. Пролетта ще видим как е в Европа и така ще е при нас. Лятото, ах лятото отново в отпуск. Едни морета без никакви мерки, едни туристически дестинации, спасяване на туризма.....И после си знаем. Всичко отначало. Ваксинираните да си следят месеците, не ваксинираните и те да се следят. Дано издържим психически!
27
2
 
25
 
! Отговори
Мяу преди 2 години
Витанов, ти си един от най-отвратителните хора. Проклет да си.
26
1
 
20
 
! Отговори
Darth shadow преди 2 години
Имам едно на ум, да не вярвам на психаря витанов..
25
4
 
22
 
! Отговори
Руската рулетка преди 2 години
Преболедувах го. така реших, така направих. Нищо работа. 14 дни като най-тежките бяха 2 дни и просто ми се спеше повече. Нищо по-различно от грип. И то дори лека форма на грип. От там насетне днес бях на фитнес. Силата ми е намаляла с около 30%, но за 2 седмици нищоправене си е дори супер. Белият дроб се възстанови. Сатурацията ми падна до 94, в моента е 99. Да, за дебелите, болните и старите е руска рулетка. За останалите е лек грип.
24
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе брадат козел - я отговори защо такива като никога не заболяват и умират? Като пукне политик, тогава ще ти повятвам!
23
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе тая статия не е ли от преди няколко дена ?
22
2
 
19
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
Професьор Витко доста заработва в реклама на ваксините :))))
21
1
 
15
 
! Отговори
Професор ? преди 2 години
Може, но по нискокачествени високоградусни алкохолни напитка.
20
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
чакаме Витанката да отиде в насипно състояние в болницата и да ни отърве от словоблудствата си.
19
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Витанов, ти всеки ден си червен от това пиенйе.
18
3
 
31
 
! Отговори
Баба Марийка преди 2 години
Божкее пак ще има грип тая зима божкее дано оцелеем както оцеляваме всяка година от хилядолетия. Божкее дано не спре телевизията, че иначе откъде ще знаем за тая страшна пандемия
17
2
 
31
 
! Отговори
мамин сладък преди 2 години
До Анонимен 7Същото е и в Австрия, НО това не ознаава, че е хубаво. Напротив, тия държави, заедно с Франция, са на ръба на новия фашизъм, където всеки е следен непрекъснато къде, с кого, как и т.н. под благия предлог, че мислели за здравето ти. А за различно от на управлявашите мнението не може и дума да става.
16
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя кога най-накрая ще разбере, че вирусологията не му е в компетенцията? Някой казал ли му е, че е математик?