Заболеваемостта от вируса сред децата скочила пет пъти

Сред най-засегнатите възрастови групи е 20-29 години
Обновена: 31 авг 2021 18:18 | 31 авг 2021 18:15, Веселина Йорданова
48
Заболеваемостта от вируса сред децата скочила пет пъти
Снимка: БГНЕС

Петкратно нараства заболеваемостта от коронавирусната инфекция сред децата в сравнение с броя им в началото на август, каза служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров по време на заседанието днес на парламентарната Комисия по здравеопазване.

От началото на месеца постоянно нараства и броят на заразените възрастни, като вероятно скоро ще навлезем в експоненциално увеличение на броя на заразените, допълни той. По думите му в момента една от най-засегнатите възрастови групи е 20-29 години, предаде БТА.

Една от причините за бързото увеличаване на броя на болните е ниският интерес към ваксините и неспазването на мерките, каза Кацаров и подчерта, че в България те са най-либерални в ЕС.

Няма ваксини, които да сме унищожили, има малко количество, чийто срок е изтекъл в края на юли, и то е блокирано в "БулБио", обясни министър Кацаров. По думите му има ваксини, чийто срок на годност изтича в края на септември и част от тях ще бъдат дарени или препродадени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Веселке преди да се цаниш за журналистка, научи първо какво значи "заболял"
41
2
 
0
 
! Отговори
До 34 преди 2 години
Защото новият вариант е по-устойчив, и защото възрастните, поне по-голямата част, в нормалния свят са ваксинирани. Затова.
40
1
 
3
 
! Отговори
Господарите преди 2 години
са в истерия и се опитват да се наложат, защото им изтича времето...Трябва да разберат, че този път изгубиха още в началото...и тяхната ера е на изчезване, каквото и да се пробват Планът се провали.....
39
2
 
6
 
! Отговори
ИЗДАВАМ ТАЙНАТА преди 2 години
Петдесетократно нарастна интересът на мегафарма към промушване и на децата с експерименталните препарати. Затова пропагандата се усили до кресчендо.
38
2
 
6
 
! Отговори
Мона преди 2 години
има и друг вариант. да изключим телевизора и интернета и да живеем както преди.те като препарират възрастните, ще препарират и децата. вече 12-15 годишните са под ножа, скоро 5-11 год. и накрая бебета 6 месечни до малки деца до 5 год.
37
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Или всички родители и възрастни въобще трябва да са ваксинирани на 95% и да оставим децата да боледуват, или дистанционно! Няма друг вариант!
36
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В края на септември ще е скочила 1000%. Ще видите! Ще заразят и родителите си, те колегите си и ще пламне цялата държава. Тя не че не е пламнала сега, но тогава ще стане страшно!
35
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредната лъжлива статия ! Засрамете се !
34
3
 
6
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Е....немаше нужда да хабите време , да пишете , какво е казал Стойчо. Всеки българин може да Ви кажи И утре какво ще каже .....Стойчо .
33
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В коментарите се подметна, че във военна болница са подозирали за епидемията още през юни. Не ти запомних номера, участнико, но те поздравявам. Някой ден ще дам линк отново към телеграма канала на генерал СВР - генерал от външното разузнаване на Русия. А засега се осмелявам само да апелирам за внимание към една авиокатастрофа на 8 януари 2020 година, в която иранската армия свали украински Боинг съвсем умишлено още при излитане от Техеран. На борда се е намирала неудобна вирусоложка.
32
7
 
6
 
! Отговори
Нищо ви нема ,бе... преди 2 години
Едни ше умрете ...други ще живееме щото сме имунизирани , кво толкова??!ЖИВОТА ПРОДЪЛЖАВА!
31
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 33. Ами каза го, макар по друг начин. И тъй като учат млади хора, те са заставяни да си правят PCR тестове. И заболеваемостта скача при тях. Като загребат някой дом за възрастни с тестовите лопати, ще намерят болни и там. Обаче новият щам как ходи по млади, как поразява млади, как е с генетичен интелект да надушва младо месец...
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На запад университетите изискват ваксина от студентите за да учат на място. Иначе он лайн.
29
6
 
2
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 години
Значи трябва да се дупчат,няма как.
28
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А пътуванията за новата учебна година на запад в университетите скочи ли 5 пъти? Ако е така, тогава всичко е ясно - няма никакво увеличение. Има само гнусна манипулация на Кунчев, Симидчиев, Кантарджиев и подобни оказармени "истински мъже". А защо пропуснах генерал Зелен Чорап с якото измиране. Какво очаквате? Да развия Стокхолмски синдром за наборната си Ковид служба на стари години? Този път няма да стане истински оказармени простааааци!
27
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Европа по статистика 10-19 годишните по разпространение са колкото 20-29 годишните. Никаква разлика! Боледуват и разнасят вируса навсякъде!
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цялата фраза ли изтрихте с туткането. Това машина не може да го хване. Някой или ни следи от редакцията (виждате ли как се сети), или има оплакване от друг четец и/или участник във форума - може би някой старослужещ наборен проссстак, някой произведен наборен роб. А ако не сте повярвали на приказките ви за отмъщение към моите старослужещ войници, още по-добре. Защото ви предстои пенсиониране, а имам още сметки да уреждане с някои велики оказармени "истински мъже".
25
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заболеваемостта от вируса при децата (20-29 години) е скочила няколко пъти, защото това са хората, които пътуват след ваканцията, а за това им трябва PCR тест. Да са публикували случайно разпределението на тестове по възрастови групи. Ами няма и да го публикуват. Никакво по-голямо заразяване сред младите няма, никаква по-голяма заболеваемост също. Медицинските индоктринери просто лъжат. Целта е психологически натиск за ваксиниране.
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 19. Аз обаче имах по-изтънчена тактика. След наборният ми пердах, запомних произведените роби като теб, които ме натупаха, и събрах достатъчно данни за тях. Има начини за това, освен наборен роб бях още и ВКР. И вече към 30 години успях с няколко други хора да понабием порядъчно няколко селячка. Така и не можаха да разберат да какво бяха бити.
23
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като през юли се вдигна 4 вълна в Европа, не беше трудно да се предвиди , че и при нас ще дойде. На никой не му се вярваше, че ще на 40 градуса през лятото, но както се видя и в Гърция на 50 градуса н вирусът се разпространи бързо. И понеже при нас всичко идва със закъснение, удари ни в средата на август.