10 000 медици в Гърция отстранени от работа, не са ваксинирани

Лекари: До седмица здравната система ще блокира
1 сеп 2021 11:15, Елка Василева
150
10 000 медици в Гърция отстранени от работа, не са ваксинирани
Снимка: архив, БГНЕС

10 000 здравни работници в Гърция са отстранени от работа днес, защото не са ваксинирани срещу COVID-19.

От 1 септември имунизацията им е задължителна.

Още по темата

Мярката предизвика недоволство и протести пред болниците. Правителството в Атина е категорично, че няма да отстъпи, предаде БНР.

Медиците протестират пред болниците от тази сутрин с искане за отмяна на задължителния характер на ваксината.

По информация на синдикатите от днес десет хиляди здравни специалисти остават без работа и то в разгара на четвъртата вълна на коронавируса.

"До седмица ще блокира здравната система, има риск за болните", предупреждават лекарите. Медиците съобщават за готовност за стачка във всички държавни болници.

От днес задължително трябва да са ваксинирани и фармацевтите, както и лекарите на частна практика. Заплашени са от глоба до 50 000 евро и отнемане на лиценза за работа.

Медицинските работници трябва да са имунизирани, за да предпазят собственото си здраве и пациентите, подчерта премиерът Кикиакос Мицотакис.

Законът за задължително ваксиниране на работещите в здравните заведения се прилага от днес без изключения, съобщават от здравното министерство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
9
 
42
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 2 години
Повечето от тези медици са преболедували леко или тежко, за тях рискът от повторно заразяване, както и рискът да си заразят пациентите е по-нисък дори от риска при ваксинираните. Мицотакис обаче иска да ваксинира и преболедувалите - всички под ножа. Затова са и протестите. Всъщност почти няма лекари антиваксъри, но повечето лекари не са убедени в безопасността на ГМО ваксините. Много са си изкарали и сертификати по втория начин.
81
0
 
6
 
! Отговори
До 85 преди 2 години
Защото съм в отпуска. А ти защо си във форума?
80
3
 
21
 
! Отговори
някой преди 2 години
До ПрограмистНе си съвсем прав относно незаменимите хора.От всяко магаре програмист може да стане,но лекар-едва ли.И не изключваш ли поне малка вероятност да си от неправилната страна?Или смяташ,че си абсолютно непогрешим?
79
8
 
51
 
! Отговори
хмм преди 2 години
Браво на гърците. Пълен бойкот на фашистките правителства.
78
8
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом дори личната ми лекарка ми каза в никакъв случай не си и помисляй да се ваксинираш... то за какво говорим тогава ?
77
9
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
10000 отказаха да участват в престъплението! Браво гърци!
76
5
 
18
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Свободната Гърция която всички *** я хвалеха хаха
75
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Бay - "Разберете - не са лекари, а медицински лица. Сестри и санитари = медицински лица." Искаш да кажеш ,че болниците могат да функционират нормално без сестри и санитари ? Дори да е така и да няма лекари сред тях ,пак ще има колапс в Гръцкото здравеопазване .10 000 не е никак малка бройка.
74
6
 
31
 
! Отговори
Не ставайте смешни ! преди 2 години
Мене нашите Лекари ме направиха убеден антиваксър , тези които знам не са се ваксинирали ,други са направили номер ,че са ваксинирани ,а трети сигурно найстина са ваксинирани-- така че да казвате ,че лекарите били ваксинирани повечето важи за старите джипита и други по-възрастни....
73
5
 
40
 
! Отговори
Историята помни преди 2 години
Шокиращо е как някой все още се учудва, че лекари отказват да се ваксинират с експериментални "ваксини" (дори не са ваксини това). Ами ако нещо се случи с тези хора след ваксинацията, кой ще им гледа децата и родителите? Гръцкия премиер ли? Или Файзер? *** работа... Нищо де, както след всяко emergency одобрение в историята досега, и след това ще има екшън. Само да сме живи и здрави да го гледаме.
72
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Do 83: Като си лекар, що не лекуваш умиращи в момента, с висиш по форумите? Ти си един ***.
71
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Странно решение на властите. Тези хора, ако не се ваксинират рискът е най- вече за тях, умрели пак не могат да лекуват, но 10 К здравни работници да бъдат ей така отстранени в тази пандемия, никак не ми се струва логично. Ще видим как ще се развият нещата при тях...
70
71
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм лекар в скандинавска държава. Колегите ми са ваксинирани на 99,9%. Доброволно! Ако има някъде "лекар-антиваксър ", значи или не е лекар или има психични проблеми. Все едно пожарникар, с фобия от огън.
69
5
 
27
 
! Отговори
И тези са много преди 2 години
-- умни ! Толкова много персонал ли имат ? Народа не може ли да им влезе във техния парламент и да им излекуева мозъците ?
68
36
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не са лекари. "Медици" - санитари и болногледачи. Първо -лекарите са ваксинирани . Второ - лекарите са най-дефицитната стока в целия свят. Никой няма да уволни 10 000 лекари.
67
47
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко време ще отнеме да хвърли топа и последния антиваксър и да се свършва с тая лудост?
66
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 23. Че те умни деца в България на тази възраст останаха ли изобщо?
65
4
 
20
 
! Отговори
Да, да, ама не преди 2 години
До Анонимен 46 "Дали при една наистина смъртоносна пандемия, както Мутафчийски" Аз също не вярвам, че гърците ще се гръмнат сами в крака! Както при всяка случка от подобен тип в Гърция управниците клякат най-често между третия и седмия ден! Демонстрация като за пред евроканцеларките за да не им спрат субсидиите и грантовете - вижте какво сега ние слушкаме и изпълняваме, ама тия нашите твърдоглавци не щат и не се дават и ей го на!
64
39
 
10
 
! Отговори
Георги преди 2 години
Хахаха изхвърлят антиваксъри кат кучета на улицата
63
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много 'мъдро' решение на Мицотакис. Може част от тези медицински работници да запълнят щатовете по нашите болници. Ще доживеем май гърци да идват пак у нас на гурбет. Чудесно. Идеална възможност за България да си върне медиците избягали по френско последните 20 години. Да се продължава така.