10 000 медици в Гърция отстранени от работа, не са ваксинирани

Лекари: До седмица здравната система ще блокира
1 сеп 2021 11:15, Елка Василева
150
10 000 медици в Гърция отстранени от работа, не са ваксинирани
Снимка: архив, БГНЕС

10 000 здравни работници в Гърция са отстранени от работа днес, защото не са ваксинирани срещу COVID-19.

От 1 септември имунизацията им е задължителна.

Още по темата

Мярката предизвика недоволство и протести пред болниците. Правителството в Атина е категорично, че няма да отстъпи, предаде БНР.

Медиците протестират пред болниците от тази сутрин с искане за отмяна на задължителния характер на ваксината.

По информация на синдикатите от днес десет хиляди здравни специалисти остават без работа и то в разгара на четвъртата вълна на коронавируса.

"До седмица ще блокира здравната система, има риск за болните", предупреждават лекарите. Медиците съобщават за готовност за стачка във всички държавни болници.

От днес задължително трябва да са ваксинирани и фармацевтите, както и лекарите на частна практика. Заплашени са от глоба до 50 000 евро и отнемане на лиценза за работа.

Медицинските работници трябва да са имунизирани, за да предпазят собственото си здраве и пациентите, подчерта премиерът Кикиакос Мицотакис.

Законът за задължително ваксиниране на работещите в здравните заведения се прилага от днес без изключения, съобщават от здравното министерство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Алтерниращ веганист - Пак нищо не каза. Единствените дълги но празни постове са твоите.
61
4
 
40
 
! Отговори
До Германец преди 2 години
Не те знам германец ли, туземец ли, ама точно истинските лекари не се ваксинират с нещоси, кръстено ваксина!Почакай и ще видиш, а ако можеш и ще разбереш.... , което е съмнително;-)
60
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мицотакис е виден сатанист,който продава народа си. Лекарите им са добре дошли навсякъде, но здравният геноцид ще е брутален. Скоро и други сфери и накрая всички..
59
1
 
15
 
! Отговори
Махмуд преди 2 години
До Гирманица - Сали, прибирай се тати каза че щи ядеш боя дето говориш за виксини и ксперименти. Ако си правят ekcтрeмeнти с теб хубав ли ще ти е?
58
12
 
7
 
! Отговори
Пуржо преди 2 години
Да ги вземем при нас. Нали все не стигат. И щом не са ваксинирани - на минимална заплата. Все пак са второ качество хора.
57
46
 
10
 
! Отговори
Германец преди 2 години
Медици, медици, колко да са медици? Най-вероятно говорим за санитари или сестри (макс). Образованите хора, лекарите отдавна са ваксинирани.
56
7
 
32
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
Никоя Работа и Заплата не си Струва Живота Ви - 10 000 медицински работника избрали Живота!!Явно и те са необразовани и пр0сти Антиваксъри като Ганио, нали?!
55
4
 
14
 
! Отговори
До Живко преди 2 години
Стой си във Варна, Живко и не давай акъл на гърците! Ако бяхме по-умни от гърците, държавата ни щеше да е по-богата от тяхната, но не е!
54
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кал-Ел, нали знаеш, че Бау е най-нескопосаният тpoл в този форум и не си заслужава да му се обръща внимание.
53
10
 
44
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Браво на тия 10 000! А Мицотакис спешно да ваксинира членовете на правителството и да ги командирова в болниците и хосписите да помагат "до края на пандемията".
52
13
 
5
 
! Отговори
Бay преди 2 години
До Кал-Ел хубаво, ама ако протестират 10 роми им помагай. :D
51
6
 
23
 
! Отговори
Кал-Ел преди 2 години
До Бay На геноцидаджия ли ще ми се правиш ве непрокопсаник? Всеки човек е важен! Кой ти дава право да изчисляваш приемлива бройка за дискриминиране!? Да не се помисли за Сталин или Хитлер? Нямаш качества да си балансьор в играта на другите хора. Мислиш ли, че това е случайно? Народа си има поговорки за всичко, едната е - Господ, на бодлива крава рога не дава.
50
5
 
39
 
! Отговори
В преди 2 години
знак на протест ВСИЧКИ медици да напуснат!!!!!!!!!!!! Взеха ги за канарчета!!!! Дори не им казват истината, за това което се пробват за лекуват!!!!!
49
6
 
15
 
! Отговори
Смях! преди 2 години
Да бе да ! Ей така с лека ръка ще се разделят с лекари ли ? Хайде стига с този цирк ! Ако не там, до другаде ще си намерят лесно работа !
48
3
 
33
 
! Отговори
НОВОТО НОРМАЛНО преди 2 години
Още не смеят да им кажат... Че тези които се набодоха през януари-февруари вече са "неваксинирани"- според дефинициите на Новото Нормално... Хехе трайте и боцкайте, да видим докога ще издържите
47
2
 
7
 
! Отговори
Хмм преди 2 години
А лекарите сигурно са технически лица. В края на краищата лекарите владеят сложен занаят, който изисква комплекс от специални умения. Всичко това на гръцки се нарича техне.
46
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лекари не се произвеждат на поточна линия, или разчитат на азиатските и африканските лекари стигнали до тях да лекуват? Да уволняваш, да глобяваш специалисти, само защото мислят и имат воля да си отстояват правата? Слушалки МВФ и папкаш.
45
4
 
28
 
! Отговори
Кал-Ел преди 2 години
До Бay Какво значение има дали е един или 100 хиляди? Ако стоиш със затворени очи, ще стигнат и до теб. Да не мислиш, че ще ти се размине? Предателите ги мразят и двете страни.
44
29
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лекарите им са ваксинирани. Други са изхвърчали от работа. Знам го от колега-грък.
43
6
 
7
 
! Отговори
Кацаров преди 2 години
Вече си е загубил мястото в дледващото служебно правителство. Най-вероятната номинация е Мутафчийски.