От САЩ: Pfizer има 42% ефективност срещу Делта варианта

Ваксините все още са 95% ефективни срещу сериозно боледуване
Обновена: 1 сеп 2021 09:10 | 1 сеп 2021 08:27, Петя Славова
53
От САЩ: Pfizer има 42% ефективност срещу Делта варианта
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Макар и в много страни да има добро ниво на ваксинация, продължават да растат случаите на новозаразени, които влизат в болница. Оказва се, че ваксините  срещу COVID-19 са загубили част от ефективността си за предотвратяване на хоспитализации. Това показват данни от САЩ Центровете за контрол и превенция на заболяванията, пише  Daily Mail.

Още по темата

Ефективността на ваксините при предотвратяване на хоспитализации е спаднала до 75%, от високите 95%, които бяха обявени, когато препаратите за първи път станаха достъпни в края на 2020 г.

Досегашните ваксини все още са 95% ефективни за предотвратяване на сериозно боледуване на COVID-19, но нови данни показват, че вече много нарастват шансовете напълно ваксиниран човек да се разболее от вируса и да го прекара тежко, предава БГНЕС.

Хората на възраст 75 и повече години са в групата с най -висок риск, като ефективността на ваксините за предотвратяване на хоспитализация в тази възрастова група намалява от 90 % на 80 % между юни и юли. Остава неясно дали това е така, защото имунитетът от ваксините намалява с течение на времето, или вариантът на COVID Делта е успял да преодолее ваксините.

Данните бяха оповестени в момент, в който САЩ се подготвя да пусне бустерни дози, за да засили имунитета срещу варианта Делта и други, които може да се появят в бъдеще.

Вариантът Делта е по-заразен от другите щамове на вируса. Предишни изследвания на Центъра за контрол показват, че настоящите препарати срещу вируса са недостатъчно ефективни срещу Делта.

Клиниката Maйо в САЩ установи, че ваксината на Pfizer-BioNTech, - най-популярната в САЩ, има само 42 % ефективност срещу варианта Делта, а тази на Модерна - 76%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
3
 
5
 
! Отговори
Санитар преди 2 години
Изкарах британския преди 6 месеца, и оттогава никакви мерки не спазвам, даже се намърдах 2 пъти в Ковид отделение да тествам дали втория път като се заразя ще е по-тежко или по-леко, ама не става бе! Не се заразявам! А кака Радка колко пъти каза, че имунитетът ми е калпав след преболедуване...трябвало да се боцна! Е, не се боцнах, ама тая пущина не идва 2-ри път! Айде вакснатите, направете епсилон вариант, да го тествам и него!
35
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бе накрая ще се окаже 0% ефективност срещу ковид и 100% изменяне на генетиката.Ама има едни пари за прибиране та що да не лъжем народа 🤣🤣🤣🖕
34
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Това с мутациите като функция от ваксините е пълна глупост! Мутациите вървят ръка за ръка с процеса на възпроизвеждане на който и да е РНК вирус, без значение дали има или няма ваксини. Първите мутации от Уханския вариант бяха известни преди появата на ваксините.
33
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
който е писал статията лъже, ама яко лъже, онлайн страницата на Daily Mail. има колонка само за вируса. Е повярвайте 3 часа търсех от днес 10 дни назад, нищо подобно не пише....айде чао
32
3
 
6
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
Отдавна разправям, че ефективността на ваксините може да се прецени само по рисковите групи. 85 % от хората нямат нужда и полза от ваксините. Само 15 % имат нужда и трябва да се види има ли полза при тях или не. Все повече изглежда, че нямат.
31
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Целият НЕЗАВИСИМ научен свят се обявява против тия ваксини.В САЩ най-голямата група отричащи ваксинирането са хора с дипломи-лекарски ,научни и т.н. Само тая група от псевдоучени получаващи субсидии от Биг Фарма ,тръбят че ваксини са безопасно/лъжа/,че ваксинния имунитет е по-добър от естественния/голяма лъжа,граничеща с тъпотия/ и че ако се ваксинират всички ,ще се получи колективен имунитет/друга лъжа/.Замазват се истината за страничните ефекти,даже се отрича,както и добре действащите лекарств
30
3
 
18
 
! Отговори
11 преди 2 години
Еми, то, значи, че няма никаква ефективност.
29
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо имало 42% максимум ефективност срещу делтата, ама си го бийте, а южноафриканският вариант май заобикалял и тази защита, преди дни съобщиха. И четвъртата доза за петата вълна още от същото, докато ви искат сертификати за навсякъде.
28
2
 
12
 
! Отговори
Чудно преди 2 години
А сега Прочетете и Законите в САЩ, че Ваксина за да Бъде Удобрена трябва да има поне 50% Ефективност!
27
3
 
2
 
! Отговори
Смърттост преди 2 години
Разликата между 19 и 20-та е +16000. Статистически това са жертвите на Ковид за 2020 г.
26
1
 
15
 
! Отговори
Бай Турбаллалан преди 2 години
До АнонименВ Израел при 80% Факсинирани имат около 10000 нови случая дневно крайно време е да се спре този експеримент. Освен нарушението на забраната за ваксинация по време на епидемия известна от учебниците. Използването на едноантигенни ГМО синтезиращи S белтък инжекции, синхронизирано в целия свят от СЗО вече доведе до насочването на мутациите на коронавируса точно в областа
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе много бързо я свалихте тази статия на долу...
24
0
 
2
 
! Отговори
До Средногодишната преди 2 години
До момента около 292 души е днесвната смъртност
23
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предната седмица продадохме на Португалия 100 000 дози от ваксината на Модерна, тази която е най-ефективна срещу Делта?!!!
22
17
 
11
 
! Отговори
Чудничко преди 2 години
До неспециалистСлушаш експертите. Целият научен свят се е обединил около тезата "Ваксинирайте се". Останалото са "интелектуалци" и конспиратори, които смятат, че с две прочетени статии и две изгледани видеа разбират повече от хората, които са посветили десетки години да трупат знания в областта на медицината. ПП Бай Мангъров от невероятната институция БАН не е експерт, а дърта нереализирана и комплексирана *** и е достатъчно да си му гледал едно интервю, за да го знаеш/
21
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 15 - "Заради неваксинираните възникват мутации, които ще се научат да заобиколят ваксината." Прочете ли какво написа ,как вируса ще се "научи" да заобикаля ваксината ,като не се е срещнал с нея ? Вируса си мутира с ваксина или не. С тия ваксини които не предотвратяват заразяване и боледуване (дори и леко) ,няма как да се спре тоя вирус.
20
1
 
19
 
! Отговори
неспециалист преди 2 години
До: 24 (до до 15) Ами като слушаме всичките спецове по вируси и ваксини на кого да вярваме? Един ти казва "Яко ще се мре!", друг ти казва "Не се плашете бе, хора, ама се ваксинирайте!", трети ти казва "Ваксините са експериментални и от тях ползата и вредата не са много ясни" - тогава на кого да вярваме според тебе, а? Кого да послушаме, ние, неспециалистите??? Тези които най-много ни плашат ли???
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
гледай ти нашата дописничка как се е осведомила, а защо не каже броя датата на изданието да го четем в оРгинал. Тя нощес ли го откри, не е спало момичето. Аз чаках поне руснацитв като мразещи янките да го потвърдят.
18
1
 
1
 
! Отговори
до до 15 преди 2 години
ти от кога стана спец пи вируси и ваксини или си чул/а нещо на пазара. Айде у лево
17
2
 
1
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 години
Мене ковед не ме фаща, и нуга го пишеше. Ваксини максини, нема умиране неэнам кво да прайм