Бъдещето не изглежда толкова мрачно: Кога ще дойде краят на пандемията?

Условието е масова имунизация
2 сеп 2021 07:11, Нели Христова
118
Бъдещето не изглежда толкова мрачно: Кога ще дойде краят на пандемията?
Снимка: Pixabay

"Бъдещето съвсем не изглежда толкова мрачно - от пролетта нататък може да се очаква истинско успокояване на ситуацията. Пандемията ще отмине", казва пред "Мюнхнер Меркур" епидемиологът Клаус Щьор, дългогодишен служител на СЗО. "Въпреки някои зарази, през лятото вече всичко ще е нормално", убеден е експертът, цитиран от DW.

Преди това обаче предстои тежка зима в Германия - прогнозира Щьор. "Броят на новозаразените сред младите хора ще расте, но не това е същинският проблем - той се състои в големия брой неимунизирани над 60 години, а именно те са все още напълно уязвими за вируса. Това може да доведе до драматичен ръст на тежките случаи през зимата и до необходимост от лечение в болница. Заради това трябва да се вземат мерки и да се положат усилия имунизациите да напреднат."

По данни на Института "Роберт Кох", напълно имунизирани са 60,3 процента от германците, а на 65 на сто е поставена първата доза. Но както отбелязват експертите - за постигането на групов имунитет е необходима квота от 85 процента. Същевременно има и специалисти, според които постигането на групов имунитет няма да е възможно включително поради факта, че и имунизирани хора се разболяват от Ковид-19 и могат да разпространят заразата.

Клаус Щьор определя ваксинациите като основно средство в борбата срещу коронавируса. Вече се знае, че дори да се заразят, имунизираните карат заболяването много по-леко, много малка част от тях имат нужда от болнично лечение и умират, посочва експертът. Затова неговата препоръка е да се интензифицира имунизационният процес, както и да се започне с поставянето на трета доза през есента. Вероятно именно при тези обстоятелства прогнозите му ще се сбъднат и пандемията ще отмине.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
2
 
5
 
! Отговори
Стефан преди 2 години
До Курш.ум за министъра. Значи за служебния куршум за два месеца и половина, а тогава за Бойко какво, руската цар бомба май ще е малко, звучиш като отчаян гербераст загубил ума и дума, живота не свършва и след Борисов ще има живот, даже по хубав и да се надяваме ПО ЧЕСТЕН.
93
2
 
3
 
! Отговори
Курш.ум за министъра преди 2 години
Ако ЗАСТР.ЕЛЯТ Здравния министър от това СЛужебно Правителство и ИЗГОНИМ всички афганситанци , китайци и не.г.ри, които тия пускат ще ИЗЧЕЗНЕ и ВИРУСА.... Тия явно дойдоха САМО за да седнат на мястото на Борисов, за да КРАДАТ заедно с арабите..
92
1
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Кога ще се отървем ли?Когато над новата Юдея паднат няколко атомни бомби.
91
0
 
8
 
! Отговори
Замисъл преди 2 години
Колкото и да не вярвате, край на пандемията няма да има, аха да се отървем от Ковид и ще пуснат нов вирус, нови ваксини и ще потекат едни милиарди пак към определена група от хора.
90
1
 
2
 
! Отговори
123 преди 2 години
На снимката - едно око. Символ на Илюминати.
89
2
 
7
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
И 100% да се ваксинират, няма да свърши тази падемия както си мислят властите. Не е до ваксинирането, а до начина на живот.
88
1
 
27
 
! Отговори
Банка МошеАвраам преди 2 години
Докато тече парата към нас и има балами на тоя свят,краят му се не види.
87
0
 
20
 
! Отговори
Цион преди 2 години
Намаме финансова изгода да спираме да произвеждаме нови ваксини. Затова пандемия ше има докато ние решим.
86
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Краят няма да дойде скоро, докато не ометем шайката разбойници във властта, които на всеки 6 месеца измислят нов щам и съответно произвеждат нова ваксина за него. Спрете да се боцкате и така ще спре пандемията.
85
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не, нищо подобно. Който не вижда е безнадежден слепец. И ваксърите ще *** като мухи, защото свято вярват, че някакъв китаец ял прилепи от пазара в Ухан и така тая пандемия се разпространила по цял свят. Ми да тук няма конспирация, ама хич. Ял си прилепи, човекът и дай да го борим с ваксини, 50 наред. Уф, нещастници!
84
1
 
12
 
! Отговори
фараон преди 2 години
Никой не казва какво да правим ние на д 100 год. да се имунизираме или да се мумизираме?
83
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога народа избие политиците
82
9
 
27
 
! Отговори
до 85 преди 2 години
Ква пандемия, ве сладък?До момента ог супердупер страшната корона са си отишли цифром и словом 4,5 млн. души и то барабар с надписаните.Това прави около 0,06% от популацията.Ми те от глад умират двойно повече души годишно, аланкоолу.На страха очите са големи.Пази се, страха влияе изключително зле на имунитета, а той е единственото което може да те предпази.
81
1
 
17
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
КОЕ КОГА ЩЕ СВЪРШИ?-ПАНДЕМИЯТА?-ЕМИ ОТ ДНЕС ОФИЦИАЛНО Я ЗАКРИВАМ АЙДЕЕЕЕ.-ПАНДЕМИЯ ИМА КОГАТО 200 000 СА ЗАРАЗЕНИ НА 1 000 000-ТОЕСТ 20%.
80
3
 
20
 
! Отговори
д-р Иванов преди 2 години
Заразния вирус може да позатихне,което е малко вероятно, но вариянтите с които се представя будят сериозно безпокойство. Короната ще остане завинаги м/у нас защото е лабораторен убиец
79
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КРАЯ И Е ТАЗИ ГОДИНА, макар зора да остане е много голям, услади се на правителствата
78
7
 
13
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
До Анонимен 84 "Пандемията" Ви е по-малка от епидемия. Като извадим и грешните тестове, съвсем намалява. Най-обикновен грипен вирус, използван за предлог да се убият възрастните и болните, точно, както не е казал Атали. А аз споря с Вас, макар да знам, че сте платен и е безсмислено. Но има други четящи.
77
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да отричаш, че има пандемия означава, че си от клиентелата на особена медицинска институция... Да не бях прекарал вируса аз и близките ми, да нямах познати починали от него, можеше да се замисля върху брътвежа ти. Но хайде, стига ми толкова. Да споря с теб би било все едно да споря с чатбот, ако имаш представа какво е. "Така е, щото аз - Гунчо ви казвам, че е така!". Ха-ха. Жив и здрав.
76
7
 
16
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
До Анонимен 82 Сега не е, но когато излъгаха целия свят беше, защото всички им повярвахте. След 10 години всеки ще знае, че не е имало пандемия, но сега сме конспиратори, същото е. Просто някои могат да си позволят да лъжат безнаказано, а други, когато казват истината, трябва после публично да се отричат от думите си, за да не пострадат.
75
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"всеизвестната конспирация" за лъжите на Буш за оръжията в Ирак не е никаква конспирация и това е отдавна всеизвестно. Всеки знае, че нямаше оръжия. Само че трябва да си кръгъл ***, за да основаваш верността на едно твърдение на верността на друго, несвързано твърдение. Какво общо има верността на фактите за лъжите на Буш с верността на публично опроверганите конспирации за измислени тези на Жак Атали? Май логиката не ти е силата, приятелю. Но такива сте си мнозинството антиваксъри.