Допълнителни 20 COVID легла разкриват във Велико Търново

Най-натоварена е общинската болница в Горна Оряховица
2 сеп 2021 05:00, Ния Христова
14
Допълнителни 20 COVID легла разкриват във Велико Търново
Снимка: Pixabay
Болниците в област Велико Търново разкриха нови 20 легла за пациенти с коронавирус, съобщи БНР. Най-натоварена е общинската болница в Горна Оряховица, където е разкрита и втора COVID реанимация. 
 
В областта активните случаи на инфекция са над 1000. На болнично лечение са 206 пациенти, което представлява 80% заетост от обособената разширена леглова база. В двете реанимациите в Горна Оряховица и в областната болница във Велико Търново за усложнените случаи са обособени 20 легла, които вече са заети. 
 
Увеличават се и заразените деца. "В горнооряховската болница са приети пет", посочи д-р Иван Иванов, управител на второто по големина общинско лечебно заведение.
Още по темата
"Детско отделение, тъй като то е в ремонт, част от него, и няма място за други деца, на практика то стана отделение за деца с COVID".
 
Заболеваемостта в областта надхвърля 424 на 100 000. Разкриват се подвижни ваксинационни пунктове в селата в Еленския Балкан. 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не дава Господ,някой да влиза влиза в ковид -отделението на Търновската болница при"доктор"Филев и "феята"Сибилка!!!
11
1
 
5
 
! Отговори
Дзивко преди 2 години
В едно от селата е имало 32 сватби за месец, и то там сватба под 300 човека не я броят, после легла нямало
10
4
 
1
 
! Отговори
Велики дела ВеликТръ преди 2 години
Голямо село и околията от села и вече са Велики граждани. Хората селяни са здравеняци живеят природосъобразен живот. Да питат баба Върдинка копа и сади градинка и лекува с билки и хомеопатия и не взима бонуси като хората на първа линия на ковида.
9
0
 
6
 
! Отговори
Народна Медицина преди 2 години
Само това ще ги оправи на Великото село и селската околия. Млади хора да не се бутат да легла без да имат нужда. Има си достатъчно стари и болни пенсионери, които дори и без вирус си умират от старост нерадост.
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Първа линияТо ако повечето хора знаят какво ги чака няма да искат да влязат в отделението в Търново и така нашата болница няма да точи по 1200 лева на пациент които седи под ключ.
7
0
 
6
 
! Отговори
ревматолог преди 2 години
До Анонимен Е стига сега пък и вие. Не е виновна телевизионната докторка, че е некадърна и изтрепа хората, виновни са тези които я държат на хранилката. Но защо?? Дали не им плаща в жизнеспособни органи за трансплантация
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мизерията в отеделението е ужасна както се видя к клип на Киро Брейка.Вътре запират хората като животни и които уцелее ше разказва.
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Търново са подготвили още 20 легла, а д-р Сибила е заредила под всяко легло черен чувал.
4
0
 
6
 
! Отговори
Хммм преди 2 години
Чух че и в Ловеч отворили нови 5 легла. Пишете и за тях сега.
3
0
 
16
 
! Отговори
Първа линия преди 2 години
В Търново са елитните отделения за борба с Ковид, разбира се много бойци падат поразени но при осигурените блестящи условия няма място за отстъпление. Предполагам за тези 20 легла са осигурени за голяма и малка нужда 5 кофи и 10 пластмасови 11 л. контейнера Девин. Със сигурност ще има по-добри ключалки и резета за бойците дезертьори, които се опитват подло да напуснат бойното поле, а оттам патриотите трябва да излизат само с достоинство, борбата е до последен дъх!
2
0
 
11
 
! Отговори
Хищна хиена преди 2 години
Много легла, малко излекувани
1
0
 
9
 
! Отговори
УчудЕна преди 2 години
Ехаааа, ми те много бе.......цели 20 легла!