Откриха в Гърция шест случая на новия щам, заобикалящ ваксините

Мю вече се разпространява в 39 държави
Обновена: 4 сеп 2021 07:56 | 2 сеп 2021 22:08, Петя Славова
135
Откриха в Гърция шест случая на новия щам, заобикалящ ваксините
Снимка: БГНЕС

Гръцките здравни власти потвърдиха в четвъртък, че са идентифицирани шест случая на нов вариант на коронавирус, който се следи отблизо от Световната здравна организация (СЗО), на фона на опасенията, че има способността да заобиколи защитата, предлагана от ваксините срещу COVID-19, съобщава БГНЕС, позовавайки се на в. "Катимерини".

Още по темата

Властите съобщиха, че са идентифицирали два случая на новия вариант на международното летище в Атина, още два в Арголида в северния регион на Пелопонес и по един в столицата, в Атика и в Ахая, също в Пелопонес.

Въпреки това, силно заразният вариант Делта все още предизвиква най-голямо безпокойство, тъй като делът му сред хиляди случайни проби, проверени от Националната мрежа за геномно наблюдение за SARS-CoV-2, нарасна през периода 2-15 август до 96,7 % от 23,6% от началото на годината.

Междувременно делът на първоначалния щам Алфа е спаднал през периода 2-15 август до 2,4% от 58,3%. Щамът Мю, кръстен на 12 -ата буква от гръцката азбука, за първи път е открит в Колумбия през януари и се е разпространил в най -малко 39 държави.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
1
 
4
 
! Отговори
Дядо Стоян преди 2 години
Хора как да блокирам тази мижава медийка днес бг чр ми се гади от тях и лъжливите им ноеини
88
5
 
9
 
! Отговори
Доктор Га преди 2 години
Абе хора не разбрахте ли че корона вирусът е един без значение кои щам е ковид си е един грип обикновен грип повлиява се от обикновен и лекарства за всеки един симптом. Не се заомбираите и не се ваксинирате за някакъв мижав ваучрер от двайсет лева после идваисехиляди да давате няма оправя събудете се хора
87
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Маи щама е само един кукуругу с него искат да ни заразят
86
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щамът "Му" вече е тук. След нега чакаме щама " Бееее" . Ха ха ха.
85
5
 
7
 
! Отговори
Гейтс преди 2 години
Смисълът на ковид-ваксинацията е да светите на GPS-а и в 5G мрежата, и ако решат, да могат да Ви ликвидират дистанционно; другото са лъжи, че някой се загрижил за здравето Ви или, че имал нужда от Вас. Тотален контрол. Ционизъм.
84
0
 
6
 
! Отговори
Мехуро преди 2 години
До Анонимен 99:Не знам защо смяташ, че тия писарушки тука, зовящи се журналисти, мислят като списват. От къде да знаят, че няма Му, а е Мю - нали за такива неща се изисква четене и знаене, пък то... трудна работа. По-добре да си бичи копи-пейст.
83
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Паниката трябва да се поддържа. Първо алфа беше толкова страшен нищо, че удари хронично болни и възрастни, а младите си го караха като грип. После дойде делта и продължиха да плащат и стресират хората, много заразен бил ама не споменават, че изобщо не е толкова смъртоносен колкото алфа и реално младите пак го карат като грип. Сега изскочи тоя Му който вече се предполага че трябва да ни превърне в зомбита и ще изскочи Уил Смит да ни спаси.... Ай сиктир вече, къш, аман, спрете се....
82
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Византийците са се изродили до една от най тъпите нации, а ги имахме за хитри
81
3
 
24
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
И защо така срамежливо, само споменавате факта, че заобикаля ваксините? Какво ще правим с този вариант? За какво ги ваксинирахте, че и нас изнудвате?
80
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С една дума ваксините не са ваксини а чорба с неизвестни съставки
79
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Му вече се разпространява в 39 държави" - "Му" - това коя буква е от Гръцката азбука ? Защото - Мю (старогр.) или Ми (гр.) (главна буква Μ, малка буква μ) е дванадесетата буква от гръцката азбука .
78
2
 
5
 
! Отговори
мдаа преди 2 години
До хахахах 12-та буква в гръцката азбука се произнася.."Мю"..следва ..13-та...дяволската дузина..тогава да видите!
77
2
 
18
 
! Отговори
хахахах преди 2 години
новият щам Мууу, Еми да то *** като крави сме щом вече 2 години само простотии слушаме и се връзваме
76
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как се казва новия вариант - византийски ?
75
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А в България отдавна вирее страшен щам - ,,Бее ,Бее " и за него никакви ваксини не е имало,няма и както изглежда няма и да има .
74
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде не ми хвали Гърция толкова че там вече има 6000 уволнени доктори и медицински сестри които са отказали да се ваксинират.
73
8
 
17
 
! Отговори
Четящ преди 2 години
Цяло лято в моя град нямаше следи от пръскане в небето/вчера беше пръскано и се разстла като пелена и днес новина за нов щам... Не мога да повярвам каква глупост
72
6
 
23
 
! Отговори
Чоко преди 2 години
В Гърция съм на почивка. Никой не носи маски. Само в отделни случаи можеш да видиш маскиран човек. Няма тестове на границата и се минава бързо. Море, сиртаки и узо. Какво му трябва на човек след близо двете години терор от правителството.
71
3
 
21
 
! Отговори
Ник преди 2 години
щамът мууу идва за говедата, в които превърнаха ваксинираните чрез инжектирането. вече само до мучене ще стига духовно им ниво. след още няколко дози ще дойде и щама пи, при който някои ще се натръшкат като пилци, а други може да почнат да се подмокрят кято странична реакция. подготвяйте памперсите от сега. те не предотвратяват напикаването, но намаляват страничните ефекти.
70
7
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Гърция съм. Хората си живеят живота както преди Никой не вярва във фалшива пландемия. Няма болни и натръшкани от нови измислени щамове. Всички новини са фейк. За сметка на това има огромни протести... огромни. ...за които никой не говори.