Откриха в Гърция шест случая на новия щам, заобикалящ ваксините

Мю вече се разпространява в 39 държави
Обновена: 4 сеп 2021 07:56 | 2 сеп 2021 22:08, Петя Славова
135
Откриха в Гърция шест случая на новия щам, заобикалящ ваксините
Снимка: БГНЕС

Гръцките здравни власти потвърдиха в четвъртък, че са идентифицирани шест случая на нов вариант на коронавирус, който се следи отблизо от Световната здравна организация (СЗО), на фона на опасенията, че има способността да заобиколи защитата, предлагана от ваксините срещу COVID-19, съобщава БГНЕС, позовавайки се на в. "Катимерини".

Още по темата

Властите съобщиха, че са идентифицирали два случая на новия вариант на международното летище в Атина, още два в Арголида в северния регион на Пелопонес и по един в столицата, в Атика и в Ахая, също в Пелопонес.

Въпреки това, силно заразният вариант Делта все още предизвиква най-голямо безпокойство, тъй като делът му сред хиляди случайни проби, проверени от Националната мрежа за геномно наблюдение за SARS-CoV-2, нарасна през периода 2-15 август до 96,7 % от 23,6% от началото на годината.

Междувременно делът на първоначалния щам Алфа е спаднал през периода 2-15 август до 2,4% от 58,3%. Щамът Мю, кръстен на 12 -ата буква от гръцката азбука, за първи път е открит в Колумбия през януари и се е разпространил в най -малко 39 държави.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари