Болницата в Пазарджик препълнена с COVID пациенти

Хора чакат в коридорите места
4 сеп 2021 15:45,
53
Болницата в Пазарджик препълнена с COVID пациенти
Снимка: БГНЕС

Болницата в Пазарджик е претоварена. Налага се пациенти с коронавирус да престояват по коридорите на лечебното заведение, докато бъдат намерени свободни легла. Това обяви директорът д-р Красимир Темнилов.

"Имаме и заболели медицински сестри. Спешното отделение  е прекалено натоварено - линейка след линейка вкарва пациентите и в един момент, то се „запушва“ от пациенти. Тези пациенти трябва да бъдат обработени, да се изследват, да бъдат прегледани, консултирани от интернист. Всичко това изисква време. Като нямаме място, започваме да звъним по другите лечебни заведения и да питаме дали някой ще може да приеме съответния пациент”, обясни той пред БНР.

Още по темата
“Преди имаше координатор - телефон, на който координираше между лечебните заведения, а сега в момента се мъчим да осигурим  пациентите. Здравната система вече се претовари достатъчно много", допълни д-р Темнилов.

А междувременно настанените в болници с коронавирус надхвърлиха 4000. През последното денонощие са приети още 85 души. В интензивните отделения има 334 пациенти.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
3
 
1
 
! Отговори
До финансиста долу преди 2 години
,,...толкова получават болниците ,,Умнико, всеки който има нужда от лечение в интензивното ли отива там, когато болниците се препълнят? Оставка на Фигуранта.
45
2
 
1
 
! Отговори
До 38 преди 2 години
Ремдесивирът не е безплатен. Стойчо не го прави в гаража на министерството. Купуваме го. С валута.
44
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някакъвдебил тук мечтае цял Пазарджик да се превърне в covid зона. Извратеняк. Ваксини има,защо болните са толкова много. Провал за Радев. Оставка,съд,затвор за служебното правителство на резидента
43
2
 
2
 
! Отговори
До 39 преди 2 години
За кои пари питаш? За надбавките за вреден труд, които са персонално за всеки? Или за цената на клиничната пътека, което е цялата сума, която болницата получава за издръжка на болница,лечение,заплати и режийни. Пътеката е три дни. След това болницата започва да работи ,,на загуба,,. Започват дълговете.
42
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ,,къде са частните. ?Ти какво искаш? Целият Пазарджик да е едно covid отделение ли?Много ли ти се ще да няма къде да се лекуват другите болни? Не се ли срамуваш?
41
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 42, то май по-добре че не сме толкоз наваксинирани, че като гледам наваксинираните кво е чудо мани мани, мантрата ама по малко умират, не е вярна щото там по принцип малко си умираха, та май спасението в НЕнавксинирането!!!
40
3
 
7
 
! Отговори
Метро преди 2 години
На магазините Метро дават ваучери по 20 лева на всеки, който се ваксинира.
39
3
 
6
 
! Отговори
Това е зов за пари преди 2 години
Ще искат пари и бонуси за първа линия на Ковида в Пазарзжишко. Който първи се бута за пари да си иска той си ги получава. После всички ще го компенсиране с високи данъци и високи цени.
38
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако се бяхте ваксинирали, нямаше държавата и здравната каса да плаща сега безумно много пари за лечение на вирусно заболяване, което спокойно можеше да се предотврати. Но така е, бедните държави ще станат още по-бедни, болните -още по-болни. Сметката да я платят антиваксърите.
37
3
 
8
 
! Отговори
Някой си преди 2 години
Тези 1200 за всеки един пациент, ги получава болницата. Нали е направила разходи по лечението. За лекарите, сестрите и санитарните-отделно.
36
6
 
5
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
А стига бе! Ей сега отивам да се ваксинирам.Даже ще си сложа от всичките за по- сигурно!
35
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези 1200 по пътека само лекарите ли ги получават, или и сестрите и санитарките?
34
3
 
8
 
! Отговори
Някой си преди 2 години
До Анонимен. Уточнение само. Ремдесивира не е 3000, а е безплатен за болниците. Получават го от съответната РЗИ. И пътеката за ковид е 1200, отделно, ако има нужда от интензивно лечение е 155 лв. на ден без интубация и по 426 лв. на ден за всеки интубиран. Толкова получават болниците.
33
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При положение, че за втори път я публикуват тая статия, ясно е каква е целта..Да шашкат хората.
32
3
 
16
 
! Отговори
Е, па... преди 2 години
Всяване на страх и паника е това. Посланието е ясно. Предназначено е за тези, които упорито отказват ваксина.
31
4
 
13
 
! Отговори
... преди 2 години
Днес.бг болницата ли е пълна или инфекциозното в което има капацитет 20,30 легла максимум(при положение че се лекува не само ковид).И още едно отделние пригодено за ковид болни с не повече от 20 легла.Ако в цялата болница има 50 легла, ще излезе че до всеки болен има по 2-*** лекари и поне 3 сестри.Не знам, не знам..
30
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как така болните от ковид престояват в коридорите и чакат ред? Значи не са толкова болни?
29
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
............линейка след ленейка............. то като че ли града има най-малко 50
28
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това през ден ли ще ни го съобщавате, ми изпишете ги братята да се лекуват в къщи и място ше се намери, или там просто ги храните по три пъти на ден и ше седат да втаро пришесгние
27
7
 
4
 
! Отговори
До 27 преди 2 години
Очевидно е, че не си лекар. Излагаш се.