Проф. Кожухарова: МЗ се провали в кампанията за ваксинация

По думите й няма голям резултат от инициативите за имунизацията
Обновена: 4 сеп 2021 21:44 | 4 сеп 2021 21:28,
108
Проф. Кожухарова: МЗ се провали в кампанията за ваксинация
Снимка: БГНЕС

Здравното министерство се е провалило в кампанията за ваксинация. Това мнение изказа в ефира на Нова тв проф. Мира Кожухарова.

„Учудващо е, че няма голям резултат от всички инициативи, които подкрепят ваксинацията. Интересно е, че хората, които се разболяват нарастват, а хората, които да искат да се ваксинират - не“, заяви съветникът на министъра на здравеопазването.

„Почти всеки ден гледам броя на изследваните и ваксинираните. Изследваните са в пъти повече от другите. Това е трудноразбираемо за мен”, коментира тя.

Още по темата
По думите й четвъртата вълна на коронавируса е дошла в страната ни по-рано от очакваното. Прогнозите били настъпването й да стане в началото на септември.

Проф. Кожухарова допълни, че основното за здравната система е подготовката за следващата вълна.

"Ако бяхме взели мерки да се ваксинираме по-рано, нямаше да има значение кога ще започне вълната”, посочи тя.

„Има части от обществото, при които не може да се достигне чрез кампании. Политиката, която водим към този момент е много открита. Всички данни могат да се видят и хората могат да вземат информиран избор”, каза още проф. Кожухарова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
4
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До 129...не сме толкова малък народ,има и по-малки от нас...А сме такива,каквито сме, по две причини:..-Първо сме много търпеливи и не държим особено на себе си и второ:..-Заради ИСТОРИЧЕСКИ ФАКТОРИ има много ПРОДАЖНИ ЕЛЕМЕНТИ между нас,които се натискат да "дърпат конците" в държавата..И да обиждат.."Виестепростииазсъмпростзатовавиработакъксиискам"..
48
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тази професорка се отказа от това, което е учила. Да се върне студентка.
47
6
 
32
 
! Отговори
минувач преди 2 години
Абе нали ваксините били на 95% ефективни? Тогава защо в Израел болниците са пълни и почват да им дават и трета 'игла'? За да покрият 'останалите 5%' може би? Ха ха, верваме, нали!
46
25
 
9
 
! Отговори
129 преди 2 години
Ние сме малък, но същевременно много *** народ. Изобщо не е случайно, че държавата е бедна. Това е следствие на хората които я обитават.
45
3
 
13
 
! Отговори
специалист преди 2 години
Това е текст от КХП т.е Кратка характеристика на ваксините Продължителност на защитатаПродължителността на защитата, предоставяна от ваксината, не е известна, тъй като тя все ощесе определя в текущи клинични проучвания.Ограничения на ефективността на ваксинатаКакто при всяка ваксина, ваксинацията може да не защити всички ваксинирани.
44
3
 
21
 
! Отговори
Ами преди 2 години
да си вкарам отрова или не,какнлвото и да Ема в този флакон ! Това е! Колкото и да ме пръскат и уморят ,няма да предам Бог и само той ще реши живота ми! Вярвам и масово българите са на това мнение!
43
2
 
6
 
! Отговори
специалист преди 2 години
Причината се съдържа в текста на КХМ на всяка ваксина. там където се коментира имунитета ...
42
4
 
18
 
! Отговори
Амиии преди 2 години
Супер се е случило! Все повече си мисля че титлата професор е една титла финансирана от глобалиститте ,от техните ценности,знания ,насока за познания , форуми, семинари и какви ли не сбирки,плащани от тези *** и са ви хванали здраво за топките за всички получени дивиденти,слава,респект и какво ли още не,че сега се превърнахте в новите плашила и палачи на хората !
41
3
 
21
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
тия "корифеи" така и не разбраха,че просто ХОРАТА НЕ ИСКАТ ДА СЕ ВАКСИНИРАТ!!!..Ако ще и с баница и бъклица да ги кандърдисва МЗ,просто НЕ ИСКАТ!..Кого вини тая баба?
40
2
 
13
 
! Отговори
Край преди 2 години
Ако съм от МЗ ще наема звиздите на пайнер и де що има плеймейтка с костюмчета на медицински сестри да ваксинират.Всичкия рисков контингент над 60г. ще ги опаткам до две седмици.
39
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бабо, върви си гледай внуците.Аман от професори по нищо.
38
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Де Ла Оя е хоспитализиран с коронавирус:"Исках да чуете директно от мен, че въпреки пълната ваксинация, аз съм заразен с Covid и няма да мога да се бия следващия уикенд."
37
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е казвала подобно нещо, заглавието напълно подвежда и манипулира! Водещата зададе такъв въпрос, на който тя се извъртя и не отговори директно.А от коментарите се вижда, че каквато и кампания да се беше провела, само щяха да потрошат едни пари и резултатът щеше да е същият! Брошури и ваучери не влияят на циментови тикви!
36
5
 
19
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
С кво ни занимавате 2 години бе .....!?
35
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жените се провалиха в Бг.
34
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 40предлагат ни мутри и чалгари за такива гласуваме то и поради тази причина много ги е гнус да гласуват.
33
3
 
2
 
! Отговори
Край преди 2 години
До 33 - Съгласен в дюнерите ще минат 70% от дозите обаче за другите 30% ще трябва да ги убедим че е много куул или хипстерско да се ваксинират. Или барем да наемат поп-фолк звездите на Пайнер облечени като медицински сестри да ги бият.
32
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 33Умнико, друга е целта, а тя е това да се случи видимо и с ексклузивното съгласие на овцете. Целта е вие да сте послушни и без собствен мироглед.
31
6
 
26
 
! Отговори
// преди 2 години
Виж сега, дърто. Никой не се е провалил, просто се надценихте и подценихте българите. И още ще плачете, почакайте да стане анархията. Съд и бесило ви очакват.
30
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече очаквам от тоалетната чиния да изкочи накой загрижен, който да ме убеждава да се инжектирам.