Бебето, починало от COVID, с увредени бъбреци, сърце и бял дроб

Майката е на 14 години, семейството живее в бедност
7 сеп 2021 15:06, Елка Василева
100
Бебето, починало от COVID, с увредени бъбреци, сърце и бял дроб
Снимка: архив, БГНЕС

Бебе на 14 дни от село Брестница, община Ябланица, е починало от коронавирус, съобщиха от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Ловеч.

Директорът й д-р Росица Милчева поясни, че бебето е починало на 5 септември в реанимацията на болницата в Ловеч. То е прието там на 2 септември, след като родителите са подали сигнал, че детето е в тежко състояние с дехидратация.

Още по темата
При приемането в болницата не е имало съмнения за COVID-19, а и никой от близките му не е имал оплаквания. При прегледите в болницата, направени от началника на неонатологичното отделение, се е оказало, че детето е с увреждане на сърцето, бъбреците, белия дроб и с двустранна пневмония. Правело е и припадъци. Направените три антигенни теста са показали положителни резултати за коронавирус.

Лекарското заключение е, че то е починало от COVID-19.

Д-р Милчева допълни, че бебето е родено в болницата в Луковит и е било здраво, наддало е на тегло, на естествено хранене.

Майката на починалото бебе е 14-годишна, а семейството живеело в бедност. Всички контактни са поставени под карантина, а днес е изпратен екип да изследва близките за коронавирус.

За случая е уведомено Министерството на здравеопазването, предаде БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
6
 
44
 
! Отговори
Да преди 2 години
се започне първо с това, че майката е била на 14 години...От определен етнос и не е ясно дали има кръвосмешение...Вероятно не е имало и пренетално проследяване...Не може всяка смърт да се приписва на К19...Това е лоша практика за пропаганда....Време е ЛЕКАРИТЕ да престанат на участват в ИГРАТА, защото и те не са застраховани.....
25
2
 
40
 
! Отговори
До 13 преди 2 години
"Тук говорим за доказана педофилия! Голям праз КОВИД, та КОВИД. Трябвало е още при постъпване в болницата на родилката да викнат полиция!" - И като викнат полиция кво? Ще се събере родата да бие 2 пъти - първо ще го отнесе полицията за нарушаване на племенните им традиции за размножаване от невръстна възраст, после и докторите, че са уморили "банкоматчето".
24
5
 
12
 
! Отговори
ГЕРБ преди 2 години
Въх, този гадeн ковид. Веднага да се въведат междуобластни КПП-та, да затворим колкото може повече бизнеси, да въведем глоби за разходка в парка. И въпреки това мазохистичната народна любов пак ще ни преизбере, както го прави пет пъти поред. Мухахахаха....
23
5
 
28
 
! Отговори
ами преди 2 години
"Бебето, починало от COVID, с увредени бъбреци, сърце и бял дроб". Няма такова подвеждащо заглавие и после хората като им казват че са *** и продажници се ядосват...Бебенцето е загинало С КОВИД,а не ОТ КОВИД, това е очевадно, при условие че се е родило с увредено сърце,бъбреци и бял дроб.Пищете правилно,вируса напада само най-слабите органи на човека,няма значение дали е бебе,дете или голям човек. И като имаш проблеми с основните органи и не се лекуваш(НЕ ВАКСИНИРАШ,защото няма нищо общо)...
22
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Следващият път ония със сините ризки като пият кафета и искат по-големи заплати - да си спомним тоя случай! Че е починало от КОВИД е новината, а явната педофилия остава нещо премълчана. Кой ги знае тия в каква барака живеят и дали са виждали баня през живота си, ама за по-сигурно да пишем КОВИД. Защита на детето? Това пък какво беше? Най-презряната каста от човешката цивилизация, които даже и в родината им не ги искат. Тук се плодят, абортират, раждат, живеят, просят, крадат, раждат. МВР с кафе!
21
34
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На колежка детето и бе едвам спасено в пирогов от усложнения след "лекото грипче". Някакъв синдром при децата, при който всички органи се възпаляват след Ковид, и ако няма навременно лечение, започват да отказват. Антивакъсри и мангъровци - в трудови лагери или до стената.
20
1
 
30
 
! Отговори
До зачуден преди 2 години
Бебето е било с тежка дехидратация.Това е много сериозна причина за увреждане на бъбреците.Вероятно не е сучело добре в резултат на другото му състояние и/или неумението на младата майка.
19
11
 
15
 
! Отговори
До 19 преди 2 години
ковид удря всички органи. При някой се проявява едно, при други друго. В този конкретен случай според мен бебето е било недохранено, слабо и без силна имунна система. Вирусът го е прекършил :( Лека му пръст на детенцето. Къде са властите и закрила на детето !!!
18
2
 
19
 
! Отговори
Иван преди 2 години
До ЗачуденПочти всички вируси могат да предизвикат бактериална инфекция на бъбреци, гл0пако. Още повече - при такива малки деца има дехидратация, поради трудност при хранене.
17
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Недоразвит плод може да се получат най - различни аномалии и увреждания. Все пак тя е още в пубертет.
16
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво ще направи полицията? Ще глоби голтака с десет бона. Тук трябва образование, възпитание. Превенция!
15
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А прабабата е на 36 и прави страхотни... фиу-фиу!
14
11
 
19
 
! Отговори
Зачуден преди 2 години
"Бебето, починало от COVID, с увредени бъбреци, сърце и бял дроб" - може ли да ми посочите друг документиран в Медицинската Литература случай на КОВИД с подобни поражения върху Бебе, особено с увреждане на бъбреците, като вземем предвид, че добре известен медицински факт е, че няма Позната Вирусна инфекция причиняваща увреждаща бъбреците!
13
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Майката е забременяла на... я да видим - на 12/13 години. Сега въпрос към закона - от кога с...т с малолетни е нещо законово позволено? Защо за тях може, за друго да не може? Как щеше да живее това дете, ако беше оцеляло, в копторите на себеподобните си?
12
9
 
31
 
! Отговори
Без угризения преди 2 години
на съвестта казвам, че новината е добра. И бебето се е отървало от "семейството" си, и ние сме се отървали от още един смукач на помощи и бъдещ "познат на полицията".
11
5
 
30
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
Пак ли КОВИД Набедихте?!
10
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тук говорим за доказана педофилия! Голям праз КОВИД, та КОВИД. Трябвало е още при постъпване в болницата на родилката да викнат полиция!
9
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се гаврете на хората, защото "неведоми са пътищата Господне". Днес си баровец утре просяк..
8
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че на 14 има ли цикъл?
7
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КОВИД ли е проблемът тук или защо и от кого малолетна е родила?