Кой провали ваксинационната кампания – Кацаров или ГЕРБ?

България дарява 172 500 дози от препарата на „АстраЗенека“ на Бутан
Обновена: 7 сеп 2021 12:43 | 7 сеп 2021 12:37, Камелия Цветанова
236
Кой провали ваксинационната кампания – Кацаров или ГЕРБ?
Снимка: БГНЕС

Взаимни обвинения си отправиха служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров и депутати от ГЕРБ за това чия е отговорността България да е на последно място по ваксинирани срещу коронавируса по време на ратификация на споразумение за дарение на ваксини на Бутан.

Ваксинационната кампания е в застой и отговорността е на служебния кабинет, скочи първа Даниела Дариткова от ГЕРБ.

Тя отсече, че правителството на Бойко Борисов е осигурило достатъчно количество ваксини от всички видове, за да може не само да се гарантира животът и здравето на българските граждани, но и да се даряват сега дози от препаратите.

Според нея ваксинационната кампания сега е в застой, а антиваксърските настроения растат.

"Отговорността за провала на ваксинационната кампания е изцяло на правителството на ГЕРБ, ние се опитваме да поправим щетите, които сте нанесли", отговори й Стойчо Кацаров.

"Уважаема д-р Дариткова, имайте малко срам, когато застанете тук и изопапачавате фактите. Причината да даряваме ваксини е, че вашето правителство договори ваксини в излишък от „АстраЗенека“ и в недостиг от „Пфайзер“. По тази причина първите три месеца в страната нямаше ваксини, в които да се ваксинира", обвини той.

Дариткова обаче защити решението на предишното правителство с мотива, че по онова време „АстраЗенека“ е била в най-напреднал етап на разработка и най-лесна за съхранение.

"Вашият патрон Бойко Борисов обикаляше и ползваше ваксинационите екипи в предизборната си кампания, вие ваксинирахте организирано футболни клубове, спортни клубове, а възрастинте хора останаха четвърти във вашия ваксинационен план. Причината никой в България днес да не се ваксинира с ваксините на „АстраЗенека“ и да ги даряваме, също дължим не само на международни скандали, но и на личната намеса на вашия патрон Бойко Борисов“, продължи с нападките Кацаров.

Той отчете, че 900 000 ваксинации са направени от правителството на ГЕРБ за три месеца, а 1.3 млн. при служебното правителство за три месеца.

В крайна сметка НС реши, че България дарява 172 500 дози от ваксината на „АстраЗенека“ на Бутан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
8
 
7
 
! Отговори
Джиджи преди 2 години
Отговорът е лесен. Неадекватния народ.
154
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига сте се тюхкали. Те така наречените ваксини и без това за нищо не стават
153
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълна отговорност носи руския фигурант Радев който гореше маски на Бузлуджа
152
11
 
23
 
! Отговори
Студент преди 2 години
Как кой,бе ?! И за слепите е ясно,че единствения виновник и Кацаров !!! На второ място зад него се нарежда т.н. президент , а след тях и цялото ново правителство,което откак е на власт се занимава само с ... третостепенни въпроси ?! Що за правителство е това ?! Да се омитат от политическата сцена !!!
151
8
 
19
 
! Отговори
до 157 преди 2 години
Има огромен брой починали и тежко пострадали това е достатъчно ! Спайк протейна, който "ваксината " кара клетките ти да произвеждат е силеН токсин затова са и тромбите - справка -Салк инститют САЩ. АМАН ОТ *** !
150
5
 
10
 
! Отговори
до 148 преди 2 години
"Ваксинационната кампания си я провали сам самичък Бай ***. Той все всичко знае и може, но същевременно е последен в ЕС" Не чувстваш ли ,че ставаш смешен с такива изявления ?
149
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората просто не искат отровни "ваксини' !-Това е причината.
148
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И за какво е тази ваксинация, като в Израел се ваксинират с четвърта доза? Не се ли умориха да дъвчат едно и също и да вземат най-накрая да си признаят, че тези ваксини по-добре да ги хвърлят в коша.
147
11
 
22
 
! Отговори
анонимник преди 2 години
Това е моделът Радев - застой, хаос, и разруха. Изпуснати епидемии без ваксинационна кампания, провалена лично от Радев и неговите антиваксъри.
146
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Естествено, че Кацаров провали кампанията по ваксинацията. Първо като казваше, че няма вирус и се изказваше против ваксинацията. Второ, че като министър на здравеопазването бездействаше.
145
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Провали я Мангъров и Радев.
144
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При ГЕРБ: 28-30 хил ваксинации на ден. При Кацаров: 10-12 хиляди на ден. Въпросът е приключен.
143
2
 
12
 
! Отговори
... преди 2 години
Само по коментарите си личи колко заблудени са хората - едните викат Радев, другите ГЕРБ.Ваксинационната кампания е далеч не толкова важна.Много неща се провалиха и са виновни политиците и най-вече МЕДИИТЕ.Няма независими медии, няма разследвания, няма различни гледни точки. Дори и някой да иска да даде такава, то няма кой да му даде дума.Държавата се напълни с *** - мисирките на Бойко и мисирките на Радев, тук таме някоя мисирка на Слави или Нинова.Връзвайте им се още!
142
2
 
19
 
! Отговори
До 148 преди 2 години
Чудесно казано!!! Само дето същия тоя *** като тръгне да бере малини тича първо да се ваксинира, щото чичо Хайнц не му дава да пипне зарзавата иначе.
141
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинационната кампания си я провали сам самичък Бай ***. Той все всичко знае и може, но същевременно е последен в ЕС по всичко положително. Емигрира там- за друго, освен да бере малини, не го искат, защото е много кадърен. По-долу е писано- правите разбивка по образование и доходи и виждате къде какъв процент ваксинирани има. Най-добре платените хора се ваксинираха първи и там процентът на ваксинация е над 85. Гетата и евтините квартали из София- на последно място. СлочаеноС? Ен мисла!
140
1
 
17
 
! Отговори
:-) преди 2 години
Стига сте плямпали пълни глупост.и. Народа е адски *** в отношението към себе си, какво остава да говорим за общество. За да дам пример колко точно е зле положението - ИЗБИРАТ ВАС. Докато внушавате, че ваксините са на Бойко забравихте как Радев заведе карантинирана делегация в чужбина, че го и изгониха. Ваксини има повече от нужните и никой не му дреме докато вие си правите уйдурма. Само заобикаляте с глупости основната тема - нужни ли са мерки и ваксини!
139
3
 
25
 
! Отговори
наблюдател преди 2 години
Колкото и да се оправдават мутрите на Радев, факта е че ББ набави ваксини и организираше ваксиниране, а РР бойкотираше всичките политики на правителството.
138
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацаров
137
3
 
17
 
! Отговори
stoedin преди 2 години
Заглавието, споровете, коментарите - всичко това показва какво недоразумение е и какви каши надроби Радев. Той не само е недоразумение, той вреди. Целенасочено. На всички.
136
1
 
13
 
! Отговори
Ако правеха преди 2 години
толкова много реклами по телевизията във праймтайм на ваксините, както на лекарството за простата или диария или разните му там изпъващи кожата кремове със сигурност можеха да имат по-голям успех. А сега определено антирекламата преобладава.