Кой провали ваксинационната кампания – Кацаров или ГЕРБ?

България дарява 172 500 дози от препарата на „АстраЗенека“ на Бутан
Обновена: 7 сеп 2021 12:43 | 7 сеп 2021 12:37, Камелия Цветанова
236
Кой провали ваксинационната кампания – Кацаров или ГЕРБ?
Снимка: БГНЕС

Взаимни обвинения си отправиха служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров и депутати от ГЕРБ за това чия е отговорността България да е на последно място по ваксинирани срещу коронавируса по време на ратификация на споразумение за дарение на ваксини на Бутан.

Ваксинационната кампания е в застой и отговорността е на служебния кабинет, скочи първа Даниела Дариткова от ГЕРБ.

Тя отсече, че правителството на Бойко Борисов е осигурило достатъчно количество ваксини от всички видове, за да може не само да се гарантира животът и здравето на българските граждани, но и да се даряват сега дози от препаратите.

Според нея ваксинационната кампания сега е в застой, а антиваксърските настроения растат.

"Отговорността за провала на ваксинационната кампания е изцяло на правителството на ГЕРБ, ние се опитваме да поправим щетите, които сте нанесли", отговори й Стойчо Кацаров.

"Уважаема д-р Дариткова, имайте малко срам, когато застанете тук и изопапачавате фактите. Причината да даряваме ваксини е, че вашето правителство договори ваксини в излишък от „АстраЗенека“ и в недостиг от „Пфайзер“. По тази причина първите три месеца в страната нямаше ваксини, в които да се ваксинира", обвини той.

Дариткова обаче защити решението на предишното правителство с мотива, че по онова време „АстраЗенека“ е била в най-напреднал етап на разработка и най-лесна за съхранение.

"Вашият патрон Бойко Борисов обикаляше и ползваше ваксинационите екипи в предизборната си кампания, вие ваксинирахте организирано футболни клубове, спортни клубове, а възрастинте хора останаха четвърти във вашия ваксинационен план. Причината никой в България днес да не се ваксинира с ваксините на „АстраЗенека“ и да ги даряваме, също дължим не само на международни скандали, но и на личната намеса на вашия патрон Бойко Борисов“, продължи с нападките Кацаров.

Той отчете, че 900 000 ваксинации са направени от правителството на ГЕРБ за три месеца, а 1.3 млн. при служебното правителство за три месеца.

В крайна сметка НС реши, че България дарява 172 500 дози от ваксината на „АстраЗенека“ на Бутан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама да не забравиш да се набоцкаш.
134
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 164 антиваксър На пук на ваща антиваксърска група ще гласувам за бойко.... нали се сещате докъде го докарахте.
133
7
 
18
 
! Отговори
Егати преди 2 години
... условие, че има достатъчно ваксини и хората да си преценяват. На Кацаров не му стиска да каже че изхаби вече 4 месеца в интриги за злепоставяне.
132
4
 
16
 
! Отговори
Егати преди 2 години
Кацаров опитва да бяга от отговорност, като създава измислени доводи със старците. Още април, всеки можеше да се запише и направи ваксиниране. А при служебното правителство направиха уж нова организация, която е пълен провал. Старците бяха оставени четвърти, защото те по принцип не са в активната икономика, а здравеопазването и учители са били с предимство заради здравето на пациенти и да може да има присъствено училище. Днес един ресторантьор правилно каза, че не е редно да ги затварят при ...
131
9
 
22
 
! Отговори
анонимник преди 2 години
Това е моделът Радев - застой, хаос, и разруха. Изпуснати епидемии без ваксинационна кампания, провалена лично от Радев и неговите антиваксъри.
130
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До заключениеМного си *** бе, Мангърчето никого не е бил от ГЕРБ и няма нищо общо с тях. Мангъра с цялата си антиваксърска кампания е против всички управляващи до сега.
129
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой провали ваксинационната кампания Кацаров, разбира се! С тази физиономия не изглежда да е кадърен!
128
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и какво е провалил Кацаров. Ваксини ли няма, пунктове ли няма. Медиите за да държат гледаемост и рейтинг толерират антиваксърски изявления и от там хората са на кръстопът.
127
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
много просто Борисов с предизборното ухажване на Мангъра разколеба много хора. Нищо че Мангъра отиде при АБВ да става дипутатин. Баце лиза г*зъ на дъртия за да дръпне антиваксърите към себе си.
126
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората не са прости. Умен човек не би си сложил експериментална ваксина за грип...
125
7
 
20
 
! Отговори
кацаров е провал преди 2 години
Кацаров провали кампанията. Сега лъже и маже, за да му повярват, но няма кой.
124
10
 
16
 
! Отговори
Доцента преди 2 години
Абсолютно безкрупулен лъжец е този Кацаров! Всичко наготово получи и накрая пак *** нещата, пък и намери виновник дори!
123
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
комуниста, разбира се.окобича да лъже и да ***.
122
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинационната кампания се провали в момента, в който започна да се налага почти принудително и задължително. Автоголо! Много повече хора щяха да се ваксинират, ако не беше този натиск, който отврати много хора.
121
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До антиваксър " И защо си мислите, че по някакъв начин можете да ме задължавате какво да пиша или да ми искате цени? Вие, гербавите, много на сериозно се взимате. " Хахахаха. Тролей. Заминавай по маршрута.
120
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До антиваксър А колко беше кило месо? Защо се правиш на ударен? Въпроса е ясно зададен, от теб се иска да дадеш две цени.
119
2
 
4
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
"ваксинационна кампания".... Как звучи само!
118
11
 
10
 
! Отговори
иван преди 2 години
доста нагло е да се нарече хаосът който сътвори онова нещо от Банкя управление на ковид кризата...
117
3
 
12
 
! Отговори
Леша преди 2 години
До 143 От самолетите на СЗО получаваш предимно алуминий във фронталния лоб. Лоботомират те и ставаш овца. Освен това взимаш и коктейл от токсини, които трябва да исзчистиш, за да могат да те сочат с пръст и да ти казват, че си болен от грип-ковид. Графена е със сприцовката.
116
6
 
8
 
! Отговори
Леша преди 2 години
Кампанията ви я провали информацията в интернет. На края на дните всеки трябва да е информиран. Затова се подписва информирано съгласие преди да си инжектирате графена.