Кой провали ваксинационната кампания – Кацаров или ГЕРБ?

България дарява 172 500 дози от препарата на „АстраЗенека“ на Бутан
Обновена: 7 сеп 2021 12:43 | 7 сеп 2021 12:37, Камелия Цветанова
236
Кой провали ваксинационната кампания – Кацаров или ГЕРБ?
Снимка: БГНЕС

Взаимни обвинения си отправиха служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров и депутати от ГЕРБ за това чия е отговорността България да е на последно място по ваксинирани срещу коронавируса по време на ратификация на споразумение за дарение на ваксини на Бутан.

Ваксинационната кампания е в застой и отговорността е на служебния кабинет, скочи първа Даниела Дариткова от ГЕРБ.

Тя отсече, че правителството на Бойко Борисов е осигурило достатъчно количество ваксини от всички видове, за да може не само да се гарантира животът и здравето на българските граждани, но и да се даряват сега дози от препаратите.

Според нея ваксинационната кампания сега е в застой, а антиваксърските настроения растат.

"Отговорността за провала на ваксинационната кампания е изцяло на правителството на ГЕРБ, ние се опитваме да поправим щетите, които сте нанесли", отговори й Стойчо Кацаров.

"Уважаема д-р Дариткова, имайте малко срам, когато застанете тук и изопапачавате фактите. Причината да даряваме ваксини е, че вашето правителство договори ваксини в излишък от „АстраЗенека“ и в недостиг от „Пфайзер“. По тази причина първите три месеца в страната нямаше ваксини, в които да се ваксинира", обвини той.

Дариткова обаче защити решението на предишното правителство с мотива, че по онова време „АстраЗенека“ е била в най-напреднал етап на разработка и най-лесна за съхранение.

"Вашият патрон Бойко Борисов обикаляше и ползваше ваксинационите екипи в предизборната си кампания, вие ваксинирахте организирано футболни клубове, спортни клубове, а възрастинте хора останаха четвърти във вашия ваксинационен план. Причината никой в България днес да не се ваксинира с ваксините на „АстраЗенека“ и да ги даряваме, също дължим не само на международни скандали, но и на личната намеса на вашия патрон Бойко Борисов“, продължи с нападките Кацаров.

Той отчете, че 900 000 ваксинации са направени от правителството на ГЕРБ за три месеца, а 1.3 млн. при служебното правителство за три месеца.

В крайна сметка НС реши, че България дарява 172 500 дози от ваксината на „АстраЗенека“ на Бутан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До антиваксър "Продават се в магазините, значи трябва да стават за ядене, тролей." Брех, аз си спомням по комунистическо време, как в магазините се продаваше "жълта" и "червена" лимонада -бруталните химикали. Продаваха се и мармалад на кубчета, кафе, в което нямаше кафе, марципан, в който нямаше бадеми, хляба с парчета хлеееебарки вътре, лично съм виждал доматите заедно с умрелите мишки да се хвърлят в казана за лютеница и така нататък.
94
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Програмист - даа добре се вписваш в медицинския фашизъм. Това вече е доста разпространен метод за справяне с противниците на ковиизмишльотината. Вероятно ще те вземат на добър пост в някой каратнинационен лагер?
93
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацаров, който затвори зелените коридори още Юни месец!
92
8
 
26
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Ами тук дилема няма, по времето на ГЕРБ бяха осигурени нужните ваксини, но тогава на Власт дойде служебното правителство на фигуранта, в резултат на което ваксините застояват в хладилниците и скоро ще бъдат изхвърлени...правителството на радевата Хунта е пълен провал по всички възможни линии, а липсата на каквито и да е резултати е заменена с фейкове, нападки и фалшиви обвинения...разбира се тази сага скоро ще приключи, защото когато фактите заговорят за шайката на преЦедента ще дойде Видов ден
91
13
 
17
 
! Отговори
Програмист преди 2 години
Кампанията я провали Мангъров и такива като него. Отдавна трябваше да ги приберат "по медицински причини" и после да ги пишат умрели от ковид за назидание на последователите им.
90
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 95 "Аз ще си броя парите, ти ми брой правописа!" Брой, брой. :)
89
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До антиваксър "Защо допуснахте кренвиршите да са това, което са?" Кви кренвиши, кой нормален яде КРЕНВИРШИ?
88
11
 
8
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Кобрата Очиларка пак пръска отровата си. Тя е типичния Гербераст. Проста, нагла и досадна
87
2
 
8
 
! Отговори
Знае се преди 2 години
До антиваксър По Света умират милиони хора от глад, липса на чиста вода и мизерия. Много повече жертви от колкото тоя грип. Лошото е че умират образовани и културни хора, които не се размножават с такава бясна скорост колкото простите и примитивни необразовани хора, които произвеждат и създават мизерия, мръсотия, гета.
86
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наглостта на министъра антиваксър е безгранична. Управлява процеса от 4-5 месеца период в който държавата ни е залята от ваксини и обвинява предните управляващи, които не без грешки но докараха достатъчни ваксини. Така както върви труповете в моргите ще достигнат върхове като предната зима, само дето сега радваме ваксини, а тогава нямаше нищо...
85
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще ви кажа кой я "провали". Това, което се случва сега с ваксинационната ни кампания е по Божий промисъл. Бог ни пази като народ и не иска да се погубим като се бодем с отровни препарати. Така че Бог "провали" ваксинационната ни кампания. И още нещо: хубаво е тези, които се напъват у нас да се случи по-масова ваксинаци, да се замислят срещу Кого се изправят.
84
2
 
4
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
България е на последно място по ваксинация защото българина не е ***
83
6
 
2
 
! Отговори
да знаете преди 2 години
Това е моделът Борисоff, но той понеже е модел на ДСО "Родопа", та затова така.......
82
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фигуранта, той не е рязбрал че има вирус още
81
4
 
9
 
! Отговори
Хората ПОМНЯТ преди 2 години
Помним ВСИЧКИ ГЛУПАВИТЕ абсурдни мерки и глоби за ПАРКОВЕ и ПЕЙКИ на ОТКРИТ И ЧИСТ ВЪЗДУХ БИЛО ЗАБРАНЕНО да се ХОДИ и КАК така ЩЯЛО ДА СПРЕ Вируса. ПОСЛЕ почнаха ГЛУПОСТИТЕ С ВАКСИНИТЕ и разните чудодейни лекарства за корона вирус, които се прилагат на животни от ветеринарната медицина напомням за Ремдесивир, хлорикин и Белина препарат за чистене и пиене с лечебни свойства.
80
11
 
3
 
! Отговори
Иска ли питане преди 2 години
герП разбира се!
79
8
 
10
 
! Отговори
анонимник преди 2 години
Това е моделът Радев - застой, хаос, и разруха. Изпуснати епидемии без ваксинационна кампания, провалена лично от Радев и неговите антиваксъри.
78
1
 
12
 
! Отговори
КАК ТАКА ПРОПУСКАТ преди 2 години
Приноса за провала на Разните Медии, журналисти, лекари всички те отвратиха хората със своята обърканост неадекватност и липса на знания. Също така АНТИВАКСЪРИ-те са растяща по брой общност.
77
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Гил Бейтс Аааааа, руските другаре помагаха хората да изпаднат до най-глупавото си състояние, да не ги подценяваме ....
76
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 83 Значи, средно образовние :)))) С 3.50? :)))