"Мю" варианта на COVID-19 вече е в Турция

Той е установен при двама души
7 сеп 2021 13:56,
70
"Мю" варианта на COVID-19 вече е в Турция
Снимка: Pixabay

Двама души в Турция са с новия „Мю“ вариант на коронавируса, който заобикаля ваксините. Информацията потвърди министърът на здравеопазването Фахретиин Коджа.

Той допълни, че към момента в страната не се предвиждат нови ограничителни мерки.

"Засега не планираме да въведем допълнителни мерки, защото до момента Мю вариантът не е установен при други лица, с изключение на два случая. Над 90 на сто от случаите на коронавирус в страната се дължат на вариантите "Делта" и "Делта плюс". Редовното тестване с PCR за неваксинираните ще се запази, като засега не се обмисля то да стане за сметка на гражданите в бъдеще, за да се насърчи ваксинацията", каза Коджа, цитиран от БТА.

Още по темата
Министърът напомни, че Турция препоръчва поставяне на трета доза ваксина за имунизираните с инактивна ваксина срещу COVID-19, но засега няма такава препоръка за иРНК ваксините, при които се наблюдава по-дълго запазване на имунитета. В предстоящите месеци ще продължи наблюдението върху ефекта от тези ваксини и съобразно заключенията ще бъде направена препоръка дали и кога е нужна "припомняща доза".

По думите на здравния министър Турция извършва подготовки, така че да започне серийно производство на местната инактивна ваксина Тюрковак до месец и половина или два месеца. Коджа изтъкна също, че властите не биха желали отново да затварят училища заради епидемията от COVID-19 при наличието на ваксина срещу заболяването и насърчи ваксинацията. Както той отбеляза до 2-3 дни в Турция се очаква броят на поставените дози ваксина да превиши 100 милиона.

По официални данни до момента са ваксинирани 98,4 милиона души в Турция с най-малко една доза ваксина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето ти готова пролетна вълна. Аз го бях прочела кат муууу... Вече е банално всичко това. Е, ваксърчета, вие що се набодохте бре? Айде сега 3та доза в Д-то. Изкарах го и съм си с естествен имунитет!
56
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Велика ваксина, щом я заобикаля.... закво се бодохте, тогава?Да се защитие от вариянти дето са вече в историята?
55
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И коя инактивирана ваксина ползват, че нещо не мога да се сетя!! Китайската ли или руската?
54
1
 
5
 
! Отговори
Начо преди 2 години
До Анонимен 56 Ми той "Мю" варианта не е Турски а Колумбийски, просто са засекли 2-*** в Турция с такъв, сигурно са си "пазарували" бЕло от колумбийците ... :-) Ето още една причина наркотиците да са наистина вредни...
53
1
 
14
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 години
Значи ще падне яко дупчене,трета доза вече ще е недостатъчна.
52
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама как така? Турски вариант да бъде кръстен на гръцка буква! Тия пак ще се счепкат за Кипър!
51
1
 
6
 
! Отговори
Хипокрит преди 2 години
Май не ни стана ясно че тоя вирус или ще ни гътне или ще ни остави каквото и да правим и всички мерки и т.н са само за да оправят временно моментните статистики, да забавят временно агониите ни, да държат рейтинга на моментно управляващите, и пълни джобовете на фармацевтиката ..
50
1
 
15
 
! Отговори
Конспирация е тогава преди 2 години
Когато се казва ,че ще се умре след една ваксина или ,че нещо ще се случи след като се ваксинираш , само че ,не е конспирация когато ти кажат ,че не е добре да се ваксинираш 20 пъти за две години ! И хич не е конспирация като ти се казва ,че те дупчат на поразия без да знаят те самите какво ще излезе накрая,няма как да знаят ,но опитите продължават .
49
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мю идвало от мюмюн, паднах от смех, хахахахахах
48
1
 
14
 
! Отговори
Джони Уокър преди 2 години
Страх. Скрих се в мазето при виното и ракията. Сега ще се васкинирам набързо.
47
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко удобно е да върлува вариант, който заобикаля ваксините... иначе как ще обяснят, че не вършат работа. Като се набоцкаме и с бустер, ще се появи вариант, който заобикаля бустера и ще трябва бустер 2, бустер 3 и така доживот. Един добър бизнес план за Big Pharma.
46
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
с трепет очакваме какво ще измислят след Ω
45
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не свършиха ли най-после буквите, че взе да ми писва от модификации и варианти?
44
1
 
21
 
! Отговори
славянин преди 2 години
С ''мю'' варианта искат да кажат на набодените: сорри, ама сега се ''налага'' да ви бодем с нов модел дози, защото старият модел вече не ви пазят! И така до следващия щам, срещу който пак ще ви бодем с нов модел дози!
43
1
 
29
 
! Отговори
Q17 преди 2 години
Новата дефиниция за "напълно ваксиниран" = напълнен с ваксини
42
1
 
26
 
! Отговори
Bond преди 2 години
Сега е 'Мууу', после 'Беее' и накрая хопохондричните истерици ще се гътнaт преди да си сложат шеста игла.
41
2
 
13
 
! Отговори
Бай ФайЗър преди 2 години
Чакаме щама омега и приключваме. :)---Чшшш, омега1, омега2, омега3, ... !? Повечето няма да доживеят дотам де.
40
1
 
32
 
! Отговори
Q17 преди 2 години
Ми вариантите са много и все повече ще стават. Такива са РНК вирусите. Знаеха го предварително, но ни лъгаха в очите, че ваксината ще действа едва ли не доживот. Здравейте "напълно ваксинирани", как сте, спите ли добре,как ви звучи да ви дупчат на всеки 4-5 месеца? :)
39
14
 
3
 
! Отговори
Явор преди 2 години
До Q17Повтаряй формулировките на Пламен Пасков щом искаш. Това показва, че не си самостоятелен. Не ме интересува мнението на този човек, защото е некомпетентен по въпроса за коронавируса. Кариеристите от Възраждане най-вероятно ще влязат в следващия парламент. Мошеникът Костадин Костадинов ще е там, за да се облажи и той. Да не се отклонявам от темата на новината, но в тази партия има злокачествени националисти и расисти. Ако ги харесваш, значи нищо не разбираш.
38
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чакаме щама омега и приключваме. :)