В Гърция предвиждат сурови глоби за фалшив сертификат за COVID-19

Рязко са се увеличили случаите на заразените деца
7 сеп 2021 19:37, Петя Славова
42
В Гърция предвиждат сурови глоби за фалшив сертификат за COVID-19
Снимка: Bloomberg.com

Депутатите в Гърция обсъждат законови промени с високи глоби за фалшифициране на удостоверения за ваксиниране. Скок на заразените с COVID 19деца налага строги мерки преди началото на учебната година.

По пет хиляди евро глоба за фалшив сертификат за ваксиниране, обсъждат днес депутатите в Атина. Наредбата ще се гласува до края на деня. Предложението беше внесено по спешност от здравния министър Тансис Плеврис след разкрития за издадени хиляди сертификати на неваксинирани лица.

След като здравните работници без ваксина бяха отстранени, в много болници започна недостиг на специалисти. Здравното министерство вече допуска връщане на работа и след първа доза от ваксината.

В същото време се увеличават строгите мерки от Министерството на образованието дни преди началото на учебната година. Лекари от болниците съобщават, че рязко са се увеличили случаите на заразени деца в последния месец.

От следващата седмица властите активизират кампанията по имунизация с мобилни екипи пред учебните заведения. Обучението тази година ще е само присъствено, заяви категорично министърът на образованието Карамеос. Ще има обаче задължителни тестове за учениците, информира БНР.

Студентите имат право да присъстват на лекции само срещу сертификат за ваксина или документ за преболедуване на вируса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да свършила и годината и тия в Атина ше ги избесят.Ся кат заприижда талибанина и чашата ше прелее.
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изтеглете едно приложение за блутут някакъв файндър примерно bluetooth pair или find mu bluetooth device!!!След което го пуснете да търси!Ще намерите нормалните устройства часовници телефони таблети смарт гривни слушалки безжични И 12 буквено цифрени МАК адреси.След това записвате един и го проверявате в мрежата кой е производителя какво е устройството коя година е пуснато в продажба да но ви дава инфо че не съществува такова устройство или производител!
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 16 прав си има графен оксид но вероятно се разсейва до 4 дни след ваксинацията след което скенерите по летищата го засичат.От чуждите форуми чета такива съобщения!освен това знаеш ли за Покемоните;) с МАК адресите;)
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до анонимен 20Оооо нееее гилотина ще има за всички създатели и слуги на пландемията!
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до анонимен 24Пич тая твоя позната е сгрешила толкова ли не е можел да си намери друга работа и на какво основание са е принудили.Разчитат на незнанието и стрха на хората!Аз също чакам и при нас да стане така нека се опитат чакач ги!такова дело ще им заведа.мислят че ще съм някаква страхлива мижитурка.Да ама не.ще чакам да видим дали ще ме уволнят!Най вероятно да за несправяне с работата хаха да го сещаш се под вода да го Л**ПАТ казвам им чао ама с дело!
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДО РеалистБрато и аз смятам си купувам ама скоро няма да може се ползва.От много места долитат съобщения за хванати по летищата уж ваксинирани ама не!Е как ги засичат тогава!!! Защото има Super paramagnetic iron oxide i grafen в ваксините.Има момтирани скенери вече!надявам се при нас това да се позабави ама по крупните фирми болници летища гари ще ги сложат
32
0
 
0
 
! Отговори
до 25 от славянин преди 2 години
Тестът за антителата се нарича ''имунологичен тест'', не ''антигенен'', антигенният е за съвсем друго! А и по официални данни около 5 % от набодените не създават антитела!
31
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До реалист: няма как. Ще гоДухат.
30
2
 
17
 
! Отговори
реалист преди 2 години
Аз си купих сертификат и сега си щъкам навсякъде. Инвестицията си заслужава. Как ще докажете, че бе е истински?
29
0
 
4
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 2 години
До Програмист: Това добре, обаче много хора не изграждат достатъчно антитела или те не излизат при теста за антитела, въпреки че са карали болестта (доказано с PCR). От друга страна има много хора с антитела, които са изкарали болестта, но са минали повече от 6 мес. и сертификатът им е изтекъл. Ако някой им даде сертификат без да им слага ваксина, никой не може да го пипне и с пръст. Медицината и математиката нямат много общо - 2 + 2 често не е 4. Така че - програмистите да си гледат програмите
28
0
 
14
 
! Отговори
Stoyanov преди 2 години
Изобщо не ми трябва фалшив сертификат, за да ходя във фалшиви държави!
27
3
 
7
 
! Отговори
До програмист преди 2 години
Кой дава гаранция , че всички ваксинирани ще имат антитела досега не съм чул някой да дава 100% гаранция, че това е така.
26
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, да болница. Дядо ми на 78 го изкара вкъщи за 10тина дена. Имам над 200 познати, как един не влезна в болница, всичките и на работа си ходихме, стига драми. Ако нямаше медийна бомба, никой нямаше да се панира да търчи по лекари за най-малкото симптомче. Медиите направиха всичко
25
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някои хора и с ваксина нямат антитела. С жена ми болни аз антитела бол, тя 8. 2месеца след ваксина беше с 25 антитела, аз без ваксина съм с 140. Докторът каза, че има доста такива случаи, но ако се срещне повторно с вируса организма почва да изгражда.
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз не разбрах тези сертификати са си фалшиви или легални, издадени от доктори. Близка работи във фирма, принудиха ги са се ваксинират иначе всяка седмица си плащат тестовете и им спират бонусите, набърже си намериха хора се ваксинираха тази принуда дразни хорара
23
1
 
18
 
! Отговори
Напразно преди 2 години
В България са си истински. Изливат ваксината в мивката и ти лепват една лепенка на рамото.
22
0
 
5
 
! Отговори
До 20 преди 2 години
Сигурно ще ми дойде реда. Но вероятно няма и да разбера. За разлика от тия 4000 души в момента в болниците, които берат душа. Аз им пожелавам да оздравеят!. А към такива като теб изпитвам само съжаление.
21
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мда, фашизмът ражда съпротивата. Фалшификаторите след време ще получат привилегии като активни борци и вили в Бояна.
20
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Концлагер би трябвало и гилотина за вироглавите, които не искат доброволно да се васкинират.
19
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 17 ще ти дойде реда, споко