Алибегов: Продължаваме с протестите, бизнесът е опрян в стената

На 28 септември се готви национален протест срещу ковид мерките
Обновена: 8 сеп 2021 22:04 | 8 сеп 2021 21:52, Анисия Иванова
438

Мащабен протест на недоволни от последните COVID ограничения блокира за часове центъра на София. Представители на различни браншове бяха категорични, че няма да отстъпят от исканията си.

"Смятаме, че на политиците не им беше мястото при нас. Изведнъж се отвори вратата на Народното събрание и вместо да си вършат работата, те дойдоха да говорят с медиите. Политиците не се почувстваха неудобно от освиркванията на протестиращите, нито от клаксоните на колите", заяви председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата

В началото на демонстрацията депутатите Мая Манолова и Арман Бабикян от "Изправи се БГ! Ние идваме", както и Тошко Йорданов, Ивайло Вълчев, Любомир Калимански от "Има такъв народ" се опитаха да излязат сред протестиращите, но бяха изгонени и освиркани. „Не ги искаме тука. В затвора ги искам!", викаха протестиращи.

Според Алибегов политиците не са разбрали исканията на хотелиерите и ресторантьорите.

"В последните 10 дни слушаме как има пари и мерките не са спирани, а исканията ни са други. Ние сме единствената страна, която въведе здравни мерки, без икономически преди това. Ние от 3 месеца пишем на министър Петков и искаме да седнем с работодателските организации да изготвим адекватни мерки. Бюджетът е едно, но парите да стигнат до бизнеса по най-бързия начин, е друго", уточни той.

Гостът е на мнение, че затварянето на заведения няма да реши ковид кризата.

Според него не се вижда ефективна борба с COVID-19. "Затваряме само определени бизнеси, някои частично. Един локдаун за 3-4 седмици ще пребори COVID -19", предложи бизнесменът.

И подчерта, че в момент, когато държавата ограничава бизнеси да работят на 30-50% капацитет, те трябва да плащат 100% разходи.

"Вие, когато останете без работа, банката не спира да си иска парите, нито наемодателят неговите. Това, което ни трябва, е да седнем с министрите на икономиката и финансите и да обсъдим мерки, които при ограничение на бизнеса на 30% да не доведат до фалити. Някой трябва да поеме разликата", категоричен беше Алибегов в студиото на Bulgaria ON AIR.

Както и за това, че протестите няма да спрат. "Продължаваме с протести, утре ще има мащабни протести в Монтана и Кърджали, както и гражданското неподчинение ще продължи, няма да спазваме въпросната заповед и нощни заведения ще продължат да работят.

"Нека ни проверяват, да ни санкционират. Аз няма как да кажа на персонала си, че трябва да остане на улицата. Бизнесът е опрян в стената, какво ще ни вземат още?! Много хора от сектора вече напуснаха и се ориентираха към търговията", добави Алибегов.

Той потвърди, че на 28 септември се готви мащабен национален протест, в който ще участват много от браншовете, които са пострадали от ковид мерките.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


438
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
264
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тарзан няма да го коментирам ... Не си заслужава коментарите ... Да ходи у Сачева .. :)
263
5
 
15
 
! Отговори
Срамно е преди 2 години
Че се дава гласност на все по нарастващите искания на този индивид,приятелчето на тиквата,а се забравя как мнозинството от българите не отиват на ресторант,защото просто нямат пари за там.
262
4
 
11
 
! Отговори
ТОЗИ преди 2 години
ТОЗИ Е ПРИЯТЕЛ НА ГЕРБ И И Б.Б.И ЛЪЖИ МЛАДИТЕ СЪС СЛ.ПРАВИТЕЛСТВО И ПРЕЗИДЕНТА ВСИЧКО Е НОМЕР И МЛАДИТЕ МУ СЕ ХВАЩАТ- МЛАДЕЖИ ПРОТЕСТИРАЩИ ОТИДЕТЕ В БОЛНИЦИТЕ И ПРОВЕРЕТЕ КЪДЕ ТЕЗИ ХОРА СА СЕ ЗАРАЗИЛИ ПОИНТЕРЕСУВАЙТЕ СЕ НЕ СЛУШАЙТЕ ТОЗИ АЛИ....КАКТО СЕ КАЗВА ЕДИН ОТ ВАС АКО СЕ РАЗБОЛЕЕ ЩЕ РАЗБЕРЕ ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС А НА ОРАГАНИЗАТОРА ВИ НЕ МУ ПУКА ЗА ВАС ТОЙ ИСКА ГЕРБ ДА СПЕЧЕЛИ И РАДЕВ ДА ЗАГУБИ ТОВА Е ЦЕЛТА
261
2
 
13
 
! Отговори
баба Пена преди 2 години
Ставам си азе тази сутрин, правя си кафенце и гледам бат Али на челна страница.Кво прави тоя поплювко там?. Пуснете някоя добра новина, като например промоция на картоф у биллааата.
260
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 340 ... А чекмеждето на Вожда .. Пълни ли се ... ???
259
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До адвокат... Виждам какъв си адвокат ... Колко правописни грешки допусна само в първото изречение ... Как ви намират такива неграмотни от ГЕРБ ... С кастинг ли ... ???
258
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Покичеха тока и природния газ. Произведоха инфлация. Мръсникомуняги. Винаги се провалят в управлението. Чака ни гладнаРадева зима .
257
3
 
3
 
! Отговори
адвокат преди 2 години
Ние,адвокатите,като цьло,вече сме долната част на финансовата стълбица/с много малко изключения/.Ние сме 14000 в страната.Средната ни брутна месечна заработка възлиза на около 1500 лв месечно.От тях ежемесечно плащаме адв.такса-40 лв,ДОО+ЗО- 300 лв,ДОД-80,наем на кантора-150 лв.Кажете как се живее с 800-900 лв.месечен доход,и то неритмичен.И управляващите не ни смята за бедни.Има 1-2% от колегите,които смъкват кожите на клиентите,но те не определящи за гилдията.Така,че и ние живеем зле.Това е!
256
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тиквонска подллога.Цяло лято работиха без проблеми.В момента огрниченията не са големи.Прпсто персонала трябва да се поваксинира.Ноо..този нагъл бойковски ллизач щял да прави протести.
255
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не е само протест на ресторантьори , хотелиери и хората работещи в този бранш. Това е протест срещу насадената пандемия, срещу мерките, които нямат никакъв ефект! Трябва всички да се включим в това начинание, защото малко или много ограниченията може да засегнат и нас. Опомнете се хора- заради печалбата на производителите на ваксини, а те са шепа хора, страда цялото човечество. И до когато едни стоят безучастни и псуват протестиращите- запомнете, те- виновниците за това, кроят нови планове!
254
3
 
8
 
! Отговори
Един Pk преди 2 години
Тези прекаляват.Какво да кажат другите бизнеси.Търговци,производители и пр.Ми като синаправил рисков бизнес за малко пари никой не ти е виновен.Работа из София има много.Защо заради хотелиери и ресторантьори по морето и *** простотии тази година запалиха държават с КОВИД тази година по- рано и по-мащабно.Колко народ трябва да измре.И защо медиите играят скрито с антиваксърите.
253
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До иво... Ракията вреди на черния дроб ... Особено рано сутрин ... Нещо си сбъркал сайта и темата, пич ... Нямаш ли си жена, която да сбъркаш от секс ...Вместо да пишеш глупости по форумите .. ???
252
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чакам и Биков на протести ... Откога го дебна ...
251
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тарзан и протести .. Ха-ха ... Бързо ще опразнят чекмеджето ...
250
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен ... 322 ... :)
249
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ела да копаш при мен, нема да те остава без работа... разликата е че тоя освен да седи в заведението и да командва сервитьорчетата нищо друго не е правил и сега иска за лежане вкъщи да му плаща държавата. Работа има навсякъде, като не става със заведението отивай другаде си търси работа, никой не ти е длъжен...
248
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не искам от моите данъци да плащат на тези хрантутници. Те бездруго нищо не внасят в хазната - бизнесът им се върти на черно и не са толкова за жалене.
247
0
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Емигранткаи ти плюснах плюс...нали боко возеше с правителственият едни каки,итн...не сме им плащали данъци...е някай им плаща и ще се разбрее...въпрос на време е...резила...ако са предатели...ще е голям...ама с факти...с намеци и вменени по биков и пикльовците...нема начин...а България това не я касае...ще ни има и ще просперираме...въпрос на време е да осъдим и накажем ограбилите ни и предаващите ни!...и Братя...не гласувайте за предатели оот 30 г...едни и същи ви ограбват...ние сме виновн
246
2
 
17
 
! Отговори
Емигрантка преди 2 години
Така се получава когато народа гласува правителства за които бизнеса е само хотели и ресторанти.С Чалга и ракия да се лее не се прави икономика. Държави в които има икономика този "хотеслки/ресторант певдо бизнес "не е от значение. Туризъм се прави с обслужване и предлагане на услуги на ниво, не с олунклузив остаряла храна и разреден алкохол под звуците на чалга.
245
3
 
4
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Свободна...регламентирана разбира се продажба на оръжие...Народа ни трябва да може да пази домовете си...чувствам се заплашен!не вярвам на никого вече...няма ес няма сащ няма русия...наркопласьори ме рекетират да финансирам..."бизнесите"им...дайте шанс на Народа ни със свободна и регламентирана продажба на оръжие...политици!!!