Един починал и двама в реанимация след реваксинация в Германия

10% от 90 реваксинирани пациенти в гада със сериозни здравословни проблеми
8 сеп 2021 08:52, Петя Славова
49
Един починал и двама в реанимация след реваксинация в Германия
Снимка: БГНЕС

Един от обитателите на старчески дом в Оберхаузен-Холтен (Северен Рейн-Вестфалия) почина, а други двама попаднаха в реанимация три дни след реваксинацията срещу коронавирус.

Според портала състоянието на двамата, настанени в реанимация е стабилизирано. В същото време се уточнява, че около 10% от 90 реваксинирани пациенти в града имат сериозни здравословни проблеми - предимно сърдечно -съдови заболявания, дихателни и неврологични нарушения, информира БГНЕС.

В същото време, дали има пряка връзка между реваксинацията и тези случаи, предстои да се изследва. Независимо от това, съответните здравни органи на Германия бяха информирани за инцидента.

Ваксинацията срещу коронавирус започна в Германия в края на декември. Първи бяха ваксинирани възрастните граждани, лекари и социални работници.

Към днешна дата 54,8 милиона германци (65,9% от населението) са получили поне една доза ваксина, а около 51,1 милиона души (61,4%) са напълно ваксинирани.

Използваните в Германия ваксини са на Pfizer/BioNTech, американските компании Moderna и Johnson & Johnson, както и британско-шведската компания AstraZeneca.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пряка връзка между реваксинацията няма и не може да има, защото по презумция го няма! Точка по дискусията! Който се е ваксинирал и има здравословни проблеми се е подписал, че всичко е за негова сметка, защото си е имал тези проблеми и преди това! Ако някой умре, поднасяме съжаление, пари за цветя нама да има оправяйте се сами! А антиваксърите, ако искат да остават да живеят в един скучен свят без ваксъри!
38
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Признавам ви за едно, макар да се дразня на всичко останало - единствените, които не се правят, че няма проблем с ваксините!
37
2
 
6
 
! Отговори
БРЦК преди 2 години
След трета ваксинация се предлага работа . Може като рутер в телекомуникационна компания. Или може екскурзовод до АДА без връщане. Избираш . А ние се борим с човешката глупост. Ако те ухапе вампир ставаш вампир по логика значи доста има нахапани от ОВЦЕ
36
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Супер! Ето вече антиваксърите имат и стабилни статии подхранващи страховете им, могат да си умират в спокойствие в правотата си. Вече не ми дреме и особено, всеки за себе си.
35
2
 
0
 
! Отговори
самурай преди 2 години
специално на тебе може да ти сложиме 4 цола с 8 бара .. щото ти е по-лабав цвайтеро
34
0
 
5
 
! Отговори
Б. Г. преди 2 години
Най-първичния инстинкт е желанието да бъдеш прав... А къде е истината, това е съвсем друга работа...
33
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Модерна чиповете били по няколко милиметра, писаха медиите. Японските гении прекарват чипове 2 цола през тръба 1 цол.............Добре, че в БГ нямаме такива гении и чиповете остават в бурканчето.
32
1
 
4
 
! Отговори
ПенаOтНощнатаСмена преди 2 години
метал или графит?? xaxa :Dда те еba y глъвътъ проста
31
0
 
0
 
! Отговори
...... преди 2 години
До Анонимен метал ...графит....
30
3
 
6
 
! Отговори
...... преди 2 години
японската ваксина е замърсена с метал.... във ваксината има нано частици от графит..... те са плоски иимат свойство да се разтварят във вода
29
1
 
10
 
! Отговори
до 30 преди 2 години
Казаха, скъсало се гуменото суединение на капачката, като я пробивали с иглата хих
28
2
 
18
 
! Отговори
Бръм преди 2 години
Няма страшно, един починал и двама в реанимация... нищожен процент жертви на фона на общата бройка.... продължаваме по план хаахТова дами и господа е реалната истина....
27
1
 
9
 
! Отговори
До 30 преди 2 години
Спрягаха се частици от капачките на флаконите попаднали в разтвора при отварянето им
26
1
 
5
 
! Отговори
до 27 ACAB преди 2 години
Не. Марка за вода за жабуркане е
25
8
 
21
 
! Отговори
Shshs преди 2 години
До 22 - Що ни пишеш на Вие, ти не си ли българин? Мен лично ме мързи, пък и към момента нямам нужда от ваксина и нито се притеснявам, нито се чувствам изостанал. Спрямо какво съм изостанал? Ти като си се набол напреднал ли си? В какво си напреднал? Защо се сравняваш със запада, там ли живееш? Има хора, които се сравняват с дервишите, будистите, аборигените, те нещо различно от европееца ли са? Научил си се да пишеш хубаво. Сега се научи да мислиш. Ваксината е там и ме чака АКО ми потрябва.
24
5
 
36
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ГЕРМАНЦИТЕ ЛЪЖАТ С ДАННИТЕ! ВЪВ МОМЕНТА СЕ ОПИТВАТ ДА ПОКАЖАТ, ЧЕ СА ЧЕСТНИ КАТО ЯПОНИЯ, НО СА СИ ЧИСТИ ЛЪЖЦИ!
23
2
 
21
 
! Отговори
85+ години преди 2 години
То на тая възраст вече каква имунна система да имат тия хора?Да си бяха в онуй време горе в планината с козе сирене и ракия и без новини - ни спринцовка ни едрогърда млада сестра ще ме стресне.
22
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксиниран означава безсмътртен. Това че, на 40-50 милиона ваксинирани 1 старец е умрял и 2-*** други са в реанимация е сериозен шок! Друго си е да репортнеш 100 жертви за деня от корона при 10 пъти по-малко население. Чиста работата.
21
18
 
40
 
! Отговори
Мутафчийски преди 2 години
Ей много сте пpости вие българите! Цивилизованите хора вече бустерни дози си шаткат, за четвърта игла на зима говорят, а вие все още се колебаете за първата! Не виждате ли че умните, красивите, интелигентните, успелите хора в Западна Европа се боцкат с рутина и нито питат какво има в спринцовката, нито какви декларации подписват и си живеят живота, а вие все ще си останете така бедни и изостанали! Хващайте зеления коридор! Препоръка на института Роберт Кох-Германия! Муааахахаха!
20
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо. Добре, че са се ваксинирали.. иначе можеха да умрат 2 пъти от този страшен ковид.