Педиатър: Децата под 1 г. боледуват по-тежко от COVID-19

Виновни за заразяването на толкова малки деца са възрастните
8 сеп 2021 10:10, Елка Василева
34
Педиатър: Децата под 1 г. боледуват по-тежко от COVID-19
Кадър: bTV

„Децата под 1 година боледуват по-тежко от COVID-19“, каза шефът на клиниката по педиатрия в „Токуда“ д-р Калин Лисички.

„Тези деца нямат имунна система, те имат антитела от майката. Ако майката не е преболедувала, бебето е свръхподатливо на инфекция“, коментира Лисички пред bTV.

Още по темата

Той добави, че виновни за заразяването на толкова малки деца са именно възрастните.

„Най-малкото дете, което съм виждал с коронавирус, беше на 40 дни, след кръщене се заразява“, каза Лисички.

При най-малките деца до 3 месеца коронавирусната инфекция протича с необичайни симптоми, като един от първите е отказ от хранене.

„При по-голям вирусен товар се наблюдават същите симптоми като при възрастните хора“, каза Лисички.

Той даде съвет на родителите на бебетата под 3 месеца да потърсят лекарска помощ при всичко необичайно.

„Трябва максимално ограничаване на контактите. Малките деца, новородените, тези до 1 годинка са податливи на инфекция. Ограничаване на контактите и фанатично миене на ръце“, добави Лисички.

Той е за ваксинацията на децата от 12 до 15 години, защото има доказателства, че тя създава добър имунитет. При по-малките също е за, стига проучванията да покажат добри резултати в изграждането на имунитет.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
4
 
! Отговори
11 преди 2 години
До До 26 ---- Глупости. Даже 40 дена не трябва да се извежда пред хорски очи. Толкоз ги знайш тез работи.
28
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва максимално ограничаване на контактите. Малките деца, новородените, тези до 1 годинка са податливи на инфекция. Ограничаване на контактите и фанатично миене на ръце, добави Лисички. --- Да де, ама как да си ограничи контактите и да си мие ръцета, когато се страхува от всичко - от сянката си, от ваксините, от маските, от миенето на ръцете,....
27
3
 
1
 
! Отговори
До 26 преди 2 години
Кръщенето по българската традиция се прави възможно най-рано - обикновено през първата неделя след раждането.
26
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Агитатори за ваксиниране на деца с експериментални препарати, за които има вече данни за тежки странични ефекти и увреждане на здравето са за куршум.
25
3
 
2
 
! Отговори
аха преди 2 години
Естественият имунитет, придобит след преболедуване, дава по-добра защита срещу варианта Делта на новия коронавирус в сравнение с две дози от ваксината на Pfizer, съобщи електронното издание на "Times of Israel".Изследване на здравния фонд "Макаби" е обхванало 46 035 израелци, които или са били напълно ваксинирани до края на февруари тази година или са дали положителен тест за новия щам по същото време.Ваксиниран с две дози е 6 пъти по-рисков да се зарази спрямо неваксиниран, но преболедувал.
24
1
 
4
 
! Отговори
1111 преди 2 години
Яяяя, па тоя - я да каже кой прави кръщене на бебе до 40 дни? Няма такова - значи лъже!
23
4
 
6
 
! Отговори
до 23 от сравянин преди 2 години
А от нашето семейство никой не е набоден и никой не е боледувал! И аз вярвам на това, което се случва в нашето семейства, не в чуждите!
22
3
 
7
 
! Отговори
.. преди 2 години
Долна лъжа. От началото на пандемията знаем, че хората в напреднала възраст най-зле карат тая чума. Сега тоя не се знае от кого е взел пари да лъже народа!
21
3
 
7
 
! Отговори
boza преди 2 години
"България е на първо място по смъртност, следствие на този вирус."Айде стига! И преди ковид пак България беше нумеро уно по смъртност!Лицемер!
20
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България е на първо място по смъртност, следствие на този вирус. Писах и в една друга статия. Майка ми е хоспитализирана в тежко състояние, защото отказа да се ваксинира. Всички други сме с пълен курс и не сме се разболяли. Добре ще е да не се изказват "компетентни" мнения от специалисти по конспиративните теории, ами да се погледне реалността. Преди две седмици бях в Инфекциозна. Препоръчвам на скептиците да направят един тур по Ковид отделенията, за да се убедят какво става.
19
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новата опорка кърти мивки! Сигурно случаят с 14 годишната родилка от коптора ще ни бъде за пример?
18
4
 
7
 
! Отговори
Demonaz преди 2 години
Пак дс-агент. Ужас :( от къде ги намерите.... Преди правиха обири на мандри сега искат да убият младите с ваксините си.
17
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Долни Какъв ти е проблема? Мрака и войните на Сатаната и на Антихриста се раждат сега тези бебета ковидончета заченати и родени по време на епидемия и смърт. Тези деца са слуги на Дявола и ще носят само нещастия. Какъв по-голям Мрак от това искаш?
16
4
 
1
 
! Отговори
Логично за нов вирус преди 2 години
Кога ще пуснат ОФИЦИАЛНО ОБЯВЛЕНИЕ, ЧЕ по време на Епидемия НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРЕМЕНЯВА И относно дистанцията и хигиената ТОВА ВКЛЮЧВА И въздържание да НЕ се прави и секс. СЪЩО ТАКА всички инвитро центрове трябва да бъдат затворени и да не работят.
15
3
 
9
 
! Отговори
Долни преди 2 години
същности!!! Как не ви е срам да бълвате статия, след статия в полза на мрака....
14
3
 
9
 
! Отговори
aa преди 2 години
айде и тоя да оди да се боцка и да ни лишава скоро от присъствието си
13
3
 
17
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
АЙДЕ И ТОЯ ПОЧНА ДА ВТЪЛПЯВА ВИНА !!!! И ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО ДА СА ВАКСИНИРАНИ ПАК МОЖЕ ДА ЗАРАЗЯТ ДЕТЕТО! ВАКСИНИРАНИТЕ СЪЩО СЕ ЗАРАЗЯВАТ И СЪЩО МОГАТ ДА ЗАРАЗЯВАТ С НОВИТЕ ЩАМОВЕ!
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как не ги е срам, да убиват невинните деца?! Какво са видели от живота?! С какво са ви виновни?!
11
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Усещам,че тоя иска да каже докато се роди и хоп ваксина!
10
0
 
2
 
! Отговори
Учен преди 2 години
До 7 данните, които цитирах от CDC за смъртта на деца от 0 до 4 обхващат периода до 28 август, с други думи обхващат делта варианта. Ако искаш да сме по-конкретни, броят на смъртни случаи от ковид на деца до 1г. е 94...това обхваща делта, все пак периода е до 28 август. Общо смъртни случаи за периода на деца до 1г. - 31,042. Имаш ли някакви данни, които желаеш да споделиш в спора или ти като "експертите" предпочиташ да си вадиш мнението от ***?