СЗО: В държави с високи нива на ваксинация, има ръст на заболяемост

В Европа намаляват новозаразените, но се повишават смъртните случаи
8 сеп 2021 09:30, Петя Славова
56
СЗО: В държави с високи нива на ваксинация, има ръст на заболяемост
Снимка: БГНЕС

Светът се намира на плато по отношение на заболеваемост от коронавирус, но в различните региони ситуацията е различна, заяви експертът от Световната здравна организация (СЗО) Мария ван Керкхове.

"Ние достигнахме плато, но това плато е на достатъчно високо ниво", отбеляза тя по време на онлайн сесия с потребители в социалните мрежи.

Още по темата

В последно време всеки ден се регистрират 4,4 – 4,5 милиона случая на заразяване и около 72 – 78 000 смъртни случая, предава БГНЕС.

В различните региони ситуацията е различна, подчерта Ван Керкхове. В Северна и Южна Америка се наблюдава ръст на броя на положителните и на смъртните случаи, в Европа има намаление на положителните и повишаване на смъртните случаи, а в Африка числата намаляват.

Ситуацията предизвиква безпокойство, особено като се има предвид, че пандемията продължава вече 20 месеца и разполагаме с инструмент за борба с нея, отбеляза експертът.

Загриженост изрази и директорът на програмата по извънредни ситуации на СЗО Майкъл Райън.

"Връщаме се към ситуация, в която не бихме искали да попадаме. В някои държави с високи нива на ваксинация има ръст на заболеваемостта", подчерта той. Според него, този факт означава, че вирусът продължава да бъде с голям потенциал.

Райън обърна внимание и на несправедливата ситуация в света, когато „в едни държави има ваксини, но хората не искат да се ваксинират, а в други има много хора, които искат, но няма ваксини”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: сзоваксиникоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
2
 
! Отговори
ДРАГИ МЕРСКЛИИИ преди 2 години
Бегом за боц и подписа подписаааа на всяка цена за никоя ваксина сложена ми дотук не съм се подписвал за тоя ковиди шо ли????!!
46
0
 
4
 
! Отговори
Добър вечер до Dark преди 2 години
Ми кво шъ направят, ще се наредят на опашка за 8-*** или 11-та боцка. Ти как я мислиш, при този тип расъждение е като при наркоманите , след втората игла ще го карат докато не пукнат от свръхдоза, или странични ефекти. Все пак се подписват че знаят, че нищо не знаят! Демек с какво ги инжектират. Но явно някой от драпащите фенове за тези нетествани и неизпитани ваксини, смислят по друг начин? Ок, да са живи здрави и да се боцкат на воля, нямам нищо против. Но не и да се налагат над останалите хора
45
0
 
3
 
! Отговори
Фалшива новина преди 2 години
Едва ли превода на изказването на представителя на СЗО е точен. Примерно не е вярно няписаното в новината колко човека се заразявали и умирали всеки ден по света - чвно е казал нещо друго. Брой на новите случаи и брой на починалите - винаги броя на починалите следва броя на новите случи с закъснение от няколко дни. Не е изненада, че в Европа броя на новите случаи намалява, а броя на починалите се увеличава. Тук освен това закъснение има и друго - различията в Западна Европа и Балканите.
44
1
 
4
 
! Отговори
UMRI S CHEST преди 2 години
VAKSINIRAI SE I SE PODPISCHI *** ZA PECHALBATA NA FAIZER,ASTRA, DJONSYN I T.N.
43
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алууу,СЗО в Афганистан нивата нивата на ваксинация каква я гадове
42
1
 
6
 
! Отговори
ааа преди 2 години
Светът е брутално несправедлив от хилядолетия, какво се правят на ударени тея от СЗО!? Ваксините са най-малкия проблем на хората, няма какво да ядат, това им е основният проблем.
41
1
 
24
 
! Отговори
славянин преди 2 години
''В Северна и Южна Америка се наблюдава ръст на броя на положителните и на смъртните случаи, в Европа има намаление на положителните и повишаване на смъртните случаи, а в Африка числата намаляват.''Това казва всичко - навсякъде където са масово набодени има ръст, а там където набодените са кът, има намаление!
40
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 42 Ако има братство, което има милиони долари и купува експерти и журналисти, кое ти се струва по-вероятно - да е антиваксърско, или ваксърско? После ние сме били вярвали на глупави конспиративни теории...
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 42:"...отбеляза тя по време на онлайн сесия с потребители в социалните мрежи." - как точно ще го потърсиш този коментар? Въпреки че щеше да е добре авторката да даде поне някакъв линк...
38
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
на дописничката Петя ще кажа че цитираната експертка ван някоя си наистина съществува но такъв неин коментар няма. Поредна фейк новина. Петенцето е на издръжка на антиваксърското братство.
37
5
 
18
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
38: И аз познавам такива. Прави ми впечатление, че някои жени припадат след иглата. Има и с кома. А някои приятели си отидоха за няколко дни.
36
0
 
13
 
! Отговори
провидец преди 2 години
До Анонимен Абе прав си,,ама не съвсем !НСР...е замислен и проектиран от "бащата на лъжата",а тия момчета и момичета са просто изпълнители..Малки тухлички в пирамидата на сатаната...така безсрамно , открито изобразена на еднодоларовата банкнота.
35
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е някакъв театър на абсурда. Ваксинират с две игли, хората се разболяват, отчитат ръст на заразени??? и айде трета игла. И така до кога?
34
1
 
39
 
! Отговори
ДА преди 2 години
Лично познавам момче на 29г.,ваксинирано с две дози и заразено с ковид,който изкара доста тежко!Така че.....
33
3
 
34
 
! Отговори
Бафомет Витанов преди 2 години
Ама разбира се !.. Най-напред СЕИТБА...а сега..ЖЪТВА!!! В страните с най-много ваксинирани...най-много смъртни случаи..Вие какво си мислехте??
32
0
 
15
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Защо не казват, ваксината дали лекува от бръчки?
31
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ваксърите по-долу невярващи, че умират хора от ваксината - примерна справка - Roy Butler - намерете от какво е починал и защо пише в повечето статии, че момче на 23г. e починало от "кратка болест", а не казват каква. Защо цензурират рoднините му, които се опитват да разкажат в социалните мрежи? (google - roy butler brain bleed). И щом това крият, могат и за другите смъртни случаи да казват "няма доказана връзка с ваксината" и да няма изследване на случая.
30
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Eми ще продължава, щото каквото и старо изпитано лекарство да се предложи все му намерихте кусур, сполед мен нарочно с цел единствено да пропагандирате ваксата. Във Франция имаше една болница дето доктора си ги лекуваше съвсем успешно с хлорохин, ей голям зор и вой беше срещу него, та накрая и почина човека или са го починали
29
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еййй,тоя вирус,защо така непрекъснато мутира?И трябва ли след всеки нов щам да се боцкаме?Май някой е решил набързо да ни редуцира,щото вече стигнахме 7-8 милиарда.
28
0
 
19
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: Мнение (номер 27) Напълно съм съгласен с тебе защото разсъждаваш логично!Ако те ваксинират насила, няма как да подписваш формуляр за информирано съгласие, защото как ще те принудят да подпишеш че си съгласен с нещо, с което не си съгласен?!Това е като лова на вещици: Да те принудят да подпишеш признание, че си "вещица", след което законно могат да те обесят. Или както Галилео Галилей са го карали от църквата да подписва признание с което се отрича от твърденията си!