СЗО: В държави с високи нива на ваксинация, има ръст на заболяемост

В Европа намаляват новозаразените, но се повишават смъртните случаи
8 сеп 2021 09:30, Петя Славова
56
СЗО: В държави с високи нива на ваксинация, има ръст на заболяемост
Снимка: БГНЕС

Светът се намира на плато по отношение на заболеваемост от коронавирус, но в различните региони ситуацията е различна, заяви експертът от Световната здравна организация (СЗО) Мария ван Керкхове.

"Ние достигнахме плато, но това плато е на достатъчно високо ниво", отбеляза тя по време на онлайн сесия с потребители в социалните мрежи.

Още по темата

В последно време всеки ден се регистрират 4,4 – 4,5 милиона случая на заразяване и около 72 – 78 000 смъртни случая, предава БГНЕС.

В различните региони ситуацията е различна, подчерта Ван Керкхове. В Северна и Южна Америка се наблюдава ръст на броя на положителните и на смъртните случаи, в Европа има намаление на положителните и повишаване на смъртните случаи, а в Африка числата намаляват.

Ситуацията предизвиква безпокойство, особено като се има предвид, че пандемията продължава вече 20 месеца и разполагаме с инструмент за борба с нея, отбеляза експертът.

Загриженост изрази и директорът на програмата по извънредни ситуации на СЗО Майкъл Райън.

"Връщаме се към ситуация, в която не бихме искали да попадаме. В някои държави с високи нива на ваксинация има ръст на заболеваемостта", подчерта той. Според него, този факт означава, че вирусът продължава да бъде с голям потенциал.

Райън обърна внимание и на несправедливата ситуация в света, когато „в едни държави има ваксини, но хората не искат да се ваксинират, а в други има много хора, които искат, но няма ваксини”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: сзоваксиникоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ХОРА БДЕТЕ
26
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На мен ми е много интересно,защо точно производителите на ваксина настояват за трета доза,а СЗО казват да не бързаме.Или им беше малка печалбата,та искат още и още?
25
1
 
28
 
! Отговори
Мнение преди 2 години
ДОРИ И НАСИЛА ДА МЕ ВАКСИНИРАТ НЯМА ДА СЕ ПОДПИША А ДА ВИДИМ НСЛЕДНИЦИТЕ МИ ДА ГИ СЪДЯТ ДО ДУПКА ТИЯ ПЕЧЕЛБАРИ НА ТРИЛИОНИ
24
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СЗО хем казват, че ваксината не работи баш, хем накрая се възмущават, че има страни с ваксини, където хората не искат да се ваксинират...
23
5
 
1
 
! Отговори
до 19 преди 2 години
А ти направи ли си труда да провериш дали това, което пише е вярно или ей-така, както винаги се оставяш да те водят за носа, а ти сляпо вярваш и подскачаш радостно как си разкрил конспирацията?
22
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЛЪЖИ, МАНИПУЛАЦИИ и пак ЛЪЖИ. Явно това е новия световен ред, това са му принципите и наредбите.
21
0
 
16
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 години
Значи трябва 5 ваксина да си слагате,и всичко ще е ок
20
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
72000 - 78000 смъртни случая на ден ?! ми ние до 2-3 месеца ще приключим всичките. Даже и копи пейст не можете да правите ...
19
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Случаите с повишена заболеваемост на вече ваксинирани хора означава,че те си мислят,че са защитени от заразата,а това не е така,
18
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"В Европа намаляват новозаразените, но се повишават смъртните случаи..." Що така бе, Пете? Нали само в България бяха много умрелите, където сме антиваксъри и тъмни балкански субекти?
17
10
 
1
 
! Отговори
do 16 До 13 преди 2 години
Мнението си го имате, на база на неясно каква информация. Това че "много вреди" е чисто ваша интерпретация. Официалните данни показват друго. Също така "данните" в тази статия се разминават с това, което се репортва от държавите. Единственото което ми идва наум , че това е пореднаа кликбайт статия на сайта за генериране на кликове. Като страничен ефект - мъти главите на антиваксърите, но на кой му пука, че някой и друг в повече умрял.
16
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 13.... И каква е тази информация, че "много вреди"? В ЕС над 70% от хората са ваксинирани. Как досега не си е проличало, че "много вреди"? А и вие не просто държите не мнинето си, а го натрапвате наляво и надясно. Има известна разлика, не мислите ли?
15
3
 
20
 
! Отговори
До 13 преди 2 години
Когато човек си има мнение на база информация и държи на него че не желае да се ваксинира с нещо от което няма никаква полза а напротив много вреди няма нужда от ежечасни приканвания от лекари, математици и социолози да се боцка. Това че едни продажници по заповед на запада купуваха ваксини и сега се чудат на кого да ги подаряват не е проблем на антиваксарите а на съдебните влаасти които да потърсят сметка от тези продажници.
14
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе овен БГ сие на първо място от години по смъртност и беднотия тук иде реч за света ние сме капка в морето тичай за трета доза с недоказсани последици и се подпиши че не отговарят да не забравиш подпиши се и мри
13
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сами си вкарахме автогола, защото от алчност за пари броим всички смъртни случаи за Covid. От там дойде и прословутото първо място. Със сигурност смъртните случаи 100 % от Covid са 10-15 %. Но нека сега спазват измислената статистика и да си сърбат попарата от глупост.
12
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не, че нещо но но Гугъл има страница със статистики за корона по държави и си направих труда да погледна големите в ЕС: Германия, Франция, Полша и Испания. Те за момента регистрират нищожна смъртност на фона на предишните им вълни. Та не знам тая статия от къде черпи инфо. Със сигурност обаче захранва фантазиите на антиваксърите, които се хващат за всяка сламка, вадят я от контекста и почват с теориите.
11
14
 
5
 
! Отговори
Момо преди 2 години
Заразени сред ваксинираните има, но тежките случаи са по-малко, а смъртните още по-малко.
10
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
руснаците са ви промили моэъците иэцяло. реэултата се вижда, първи по смъртност..
9
2
 
27
 
! Отговори
Мъдуран преди 2 години
Кунчо и бай Шиле да окажат съдействие и да обяснят пак за ползите от ваксините ,а Витаня да вади тефтеря и да смята.
8
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие не сте добре. Аэ съм ваксиниран и не ме е раэболяло. Всеэнайковци все сте прави, ама числата друго говорат