Всяка четвърта имунизация у нас е с еднодозовата ваксина Janssen

Само две дози на AstraZeneca са поставени през уикенда в страната
8 сеп 2021 09:38, Петя Славова
33
Всяка четвърта имунизация у нас е с еднодозовата ваксина Janssen
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Все повече българи предпочитат да се ваксинират с еднодозовата ваксина Janssen. В почивния 6 септември са поставени общо 2 148 дози ваксини.

1039 от тях са на Pfizer, 429 на Janssen, 184 на Moderna и две са поставените дози в страната на AstraZeneca.

Най-много ваксини на Janssen са поставени в София, Пловдив и Бургас.

По данни на Министерството на здравеопазването от 12 май до 7 септември у нас са поставени 647 382 дози ваксини, от тях 151 391 са на Janssen. Това означава, че всяка четвърта имунизация е направена с еднодозовата ваксина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: мзваксинакоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
9
 
! Отговори
м,да преди 2 години
Векторната Янсен е в пъти по-безопасна от Файзер и Модерна.Пък и с Едно убождане вземаш сертификата!
23
4
 
5
 
! Отговори
Dendi преди 2 години
След информацията, че лекар от здравен център в Гърция е издавал фалшиви сертификати за ваксинация на познати и приятели, не закъсняха и подобни твърдения за Пловдив.В групата "Ваксини във Фейсбук се разпространи твърдение, че в Пловдив има джипита, които хвърлят ваксините в коша и след това издават сертификат."Антиваксъри познати вече имат сертификат за ваксина, твърди млада жена. "*** народ сме и такъв ще си останем. Вече в Пловдив това е масово, казва тя.Не закъснява и потвърждение от друг ползвател на мрежата:"Потвърждавам за Пловдив. Похвалиха ми се, че 400 лева струвал
22
2
 
5
 
! Отговори
Фалшива новина преди 2 години
Поредната фалшива новина. Според ежедневно публикуваните данни, до 11 май 2021 са били поставени 999287 дози ваксина, а до вчера 7 септември са 2354543, т.е. поставените дози са 1355256 за този период, а не 647382 дози, както пише в новината. Това е периода на служебното правителство, при което средно на ден са поставяни 11389, за разлика от периода преди това, когато управляваше ГЕРБ, когато дозите са 7348 средно на ден.
21
0
 
6
 
! Отговори
До Шаши преди 2 години
Абсолютно вярно е. Мислех, че си внушавам, но щом и други са го забелязали...
20
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Знаете ли какъв е проблема - питам ваксърите? Не знаете. Проблемът на антиваксърите е този, че никой - нито просизводители на ваксини, нито правителство, нито медицинско лице поставящо ваксината НЕ поемат ОТГОВОРНОСТ, ако нещо се случи с вас след ваксинацията. Ок, един хипотетичен пример. Ваксиниран се заразява /това се случва постоянно/ и умира. От кого неговите роднини ще търсят отговорност? Този въпрос задавалили сте си го изобщо?
19
4
 
14
 
! Отговори
Доктор Ох, Боде преди 2 години
С тази боза се ваксинират само мивките, щото се дава сертификат на момента. Правете си сметка колко всъщност са реално ваксинираните в БГ
18
28
 
6
 
! Отговори
Mitio преди 2 години
Нека сега да ги изследват за антитела и да се разбере, че 80% от поставените ваксини са недействителни. Кастрация за всички анти ваксъри, вие сте опасни за обществото.
17
10
 
34
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Ваксинираните си променят поведението. Всеки има познати, наблюдавайте ги и ще видите промените. В началото има войнствени и такива, които си мълчат. След 3-4 месеца стават по кротки и малко унесени. Не си отстояват позицията и ако намериш, дори и нищожни аргументи можеш да ги накараш да направят нещо. А преди това са отказвали и викали.
16
2
 
7
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
ОчеВадец... Малее... Ей на тВа му викам христоматиен пример как ваксаните рсзпространяват заразата. Към тВа мога и да добавя... карат вируЗо да мутира. Сега остава да генномодифицирате и бабетката. С кВо ви е виновна?? Не преписва ХАпартаментО??Кукомицини, бля.. Д!!
15
3
 
17
 
! Отговори
.!. преди 2 години
Аз не съм против ваксините! Но имам въпроси! Колко пъти годишно ще ми се налага да се вкасинирам от тук нататък? Не за друго ми се оказа, че и англия и израел и сащ вече 3-та че и 4-та игла правят! После защо е необходимо след като съм преболедувал вируса да се ваксинирам? Не се ли е доказало, че мога да го преживея тоз вирус? После ако съм ваксиниран пак ли мога да заразя всички около мен? И какви ще са последвствията от ваксината? Та въпроси имам, но не и отговори досега!!!
14
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека всички ваксинирани да пукнат най скоро време та да разберат кой е прав кой е крив долни убийци дано да горите в ада
13
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вървете на майнатаси бе *** помиари никога никакъв случай няма да се ваксинират хората стига забрана за всички ваксини
12
0
 
9
 
! Отговори
. преди 2 години
До Анонимен 16 - кой е бил *** и кой умен ще си проличи до 3 години максимум!
11
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На антиваксите само им смърт у главите. Абе как може толкова много прости хора да се пръкнат по нашите земи.
10
22
 
4
 
! Отговори
Очевидно преди 2 години
Най-лошото е, че става въпрос за хора, не-прости, интелигентни, които продължават да упорстват и да се правят на антиваксъри, каквото и да означава това, дърпат човечеството назад! Да не говорим колко си купиха наготово сертификати и как се неглижира общата отговорност. Който не вярва да отиде в която и да е Софийска болница в момента и да види за какво става въпрос!
9
24
 
9
 
! Отговори
Очевидец преди 2 години
Българите се ваксинират с Янсен, защото ги мързи да ходят за втора на Файзер, която е единствената одобрена. Всички са специалисти, по-начетени от световните имунолози и вирусолози. Такъв е личният ми случай и в момента майка ми е хоспитализирана в тежко състояние, поради отказа й да се имунизира. За сравнение всички други сме с ваксина и за десет дни пълен контакт с нея сме добре, включително и по-възрастните. Друго си е да четеш списание осем и да се лекуваш с врачки.
8
5
 
5
 
! Отговори
Мангура преди 2 години
Дайте Спутника!!!
7
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква имунизация, като ваксинирани също се разболяват и са преносители бе????
6
5
 
8
 
! Отговори
Джамал преди 2 години
Да идват талибаните по скоро и да ни отърват от тея лъжци.Били варвари,ама поне не ги е страх да вземат автомата като нас
5
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пропагандна статия. Целта може би е да си помислят хората, че за ваксинираните с Янсен ще има само една доза и да се подлъжат да се набодат.