Драстични мерки спрямо неваксинираните в Гърция до 31 май

Те са в транспорта, туризма, ресторантите, училищата
10 сеп 2021 11:13, Елка Василева
69
Драстични мерки спрямо неваксинираните в Гърция до 31 май
Снимка: архив, БГНЕС

Драстични мерки спрямо неваксинираните срещу коронавирус влизат в сила в Гърция от понеделник. Ограниченията ще важат до 31-ви май догодина, предаде БНР.

От понеделник - 13-ти септември, за пътуване в обществения транспорт вътре в страната се изисква сертификат за ваксиниране или отрицателен тест, изготвен в оторизирана лаборатория. Документите за здравен статус на пътниците подлежат на проверка при качване на самолет, влак, междуградски автобуси и ферибот.

Още по темата

Същите документи се изискват за посещение на закрита зала в ресторант, бар, таверна.

Затягат се пропускателни изисквания за присъствие на спортни мероприятия. Дори и за откритите стадиони се изисква отрицателен тест.

Учителите и преподавателите в университетите са задължени да представят два пъти седмично отрицателни тестове. Учениците също ще се тестват безплатно по два пъти на седмица.

Работещите в туризма и услугите без ваксина също са задължени да се тестват всяка седмица.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
0
 
! Отговори
Б. Г. преди 2 години
Защо неваксинираните са заплаха за ваксинираните? Ваксинираните не са ли защитени, чрез ваксината? Защо му е на човек, ваксина, която не работи, тогава?
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Две седмици" звучеше по-обещаващо.
56
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вакса е Тест за последващи Ушни Маркери ,като говедата и накрая ЧИП и на кайшка от люлката до гроба !
55
15
 
1
 
! Отговори
Никой не е вечен преди 2 години
Предпочетох да се ваксинирам, отколкото после да слушам "аз казах ли ти" и да чакам познати да ми носят храна в болницата по санитарите. Жалко е наистина, че КОВИД отделенията са пълни само с неваксинирани, който не вярва да провери сам. Пък останалите да чукат на дърво.
54
0
 
11
 
! Отговори
Lan преди 2 години
Е до май. Ограничения ще има докато гърците търпят.
53
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жежко е в Гърция!А наскоро ядоха пиха и неплатиха,после пожари и наводнения,ваксинация,и всякаква утилизация...
52
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Афганистан и Белорусия останаха единсвени без ковид програма.
51
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ви кажа честно, започвам да си мисля, че едни и същи ковид зомбита се тестват през няма и месец. Хипохондрията бе прощава никому.
50
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, талибаните няма ли ги, за да освободят и гърците от терора?
49
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен (56) - Първо, "ковид ваксината" не те предпазва от заразяване, нито от предаване на заразата. Тоест, "ковид ваксината" не прекъсва нишката на заразяване - това е според вашата (псевдо)наука. Следователно и ти като ваксиниран може да предаваш (асимптоматично) заразата => ти също си опасен за общественото здраве, особено след като "ваксината" не осигурява 100% защита от тежко изкарване и дори смърт... И второ, досега не съм се тествал нито веднъж и не възнамерявам да го правя.
48
1
 
21
 
! Отговори
Неваксиниран преди 2 години
До Анонимен (52) - Карантина е ограничаване на движението на болни хора. Тирания е ограничаване на движението на здрави хора. А глупост е да не можеш да направиш разликата между двете...
47
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не са само гърците. В САЩ става задължително ваксинирането на държавни служители. В Турция без отрицателен тест не можеш и да пръднеш вече. Вижда й се края на свободията.
46
0
 
3
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Когато екскперимента приключи даже и ти ще бъдеш "инжектиран". Няма къде да се скриеш - ще те намерим. Подготви се!... Алтерниращият май са му боднали буустъра и сее змии..., пАрдон.. С-белтъчини... С бай-добри чувства му казвам... С тялото си прави кВото ти душа сака, НО влезеш ли в "моята зона на сигурност" с правата от твоят Манастир... ще ядеш винкелО. И ти ЩЕ си знаеш ЗАЩО.
45
26
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на гърците! Хората са си избрали правителство, което си върши работата, а не като нас някакви смешници. Ясно е, че това с ваксинацията доброволно няма да се случи заради психическите отклонения в големи части от населението, затова държавата се намесва и така трябва да бъде. Дано и тук по-скоро изберат правителство, което да го реши този проблем веднъж завинаги. Иначе вечно ще сме под карантина.
44
3
 
0
 
! Отговори
гого преди 2 години
До Чоаз се върнах на 01.09. Без тест ,без ваксина, без карантина,никой не ме попита с какво разполагам ,преглед на лк и чаоооо.
43
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А какво мисли международния съд за правата на човека?! Защото утре ще решат да забранят достъп до хранителните магазини на неваксинираните, а и уж ваксинацията не била задължителна...
42
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТИХО, ДА НЕ СЪБУДИМ ГЪРЦИТЕ! ДОКАТО НЕ ИМ ПРЕЦАКАТ ГЕНОФОНДА И ИМ РАЗМАЖАТ МУТРИТЕ!
41
2
 
13
 
! Отговори
а така! преди 2 години
Мачкай византийците@! ЯК геноцид! Абе къде ги тия, дето разправяха колко отворени били гърците как протестирали и т.н.? Тихо да не се събудят българите! - помните ли го това????
40
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КАЗВАМ ТИ ДЪЩЕ, СЕЩАЙ СЕ СНАХО, А? В ДАНИЯ БИЛИ 90% ВАКСИНИРАНИ, В ГЪРЦИЯ ИМАЛО ГЕНОЦИД СРЕЩУ НЕВАКСИНИРАНИТЕ... И КВО??? ЩЕ МЕ ИЗМАНИПУЛИРАТЕ, ВЕРВАЙТЕ СИ! НЕСЛУЧАЙНО СМЕ ОЦЕЛЕЛИ ПРИНЕВЕРОЯТНИ КАТАКЛИЗМИ- ЗАЩОТО НЕ СМЕ СЕ ВОДИЛИ КАТО ОВЦЕ И СМЕ СИ НАПРЯГАЛИ ГЛАВИТЕ И МИШЦИТЕ ДА ОЦЕЛЕЕМ!
39
1
 
18
 
! Отговори
Минск преди 2 години
Тук в Беларусь няма такива неща. Няма и не е имало никакви ограничения. Хората работят, почиват, заведенията си работят, маските са за който иска пожелание. Най-свободната страна в Европа ;)