Експертите на МЗ: Да не се бърза с третата доза на ваксината

Решението ще бъде взето след оценката на ЕМА за нуждата от нея
85
Експертите на МЗ: Да не се бърза с третата доза на ваксината
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Окончателно решение за поставянето на допълнителна доза от ваксините срещу COVID-19 ще бъде взето на национално ниво едва след като Европейската агенция по лекарствата (EMA) оцени данните за прилагането на допълнителна доза.

Още по темата

Около това мнение се обединиха членовете на Експертния  консултативен съвет по надзор на имунопрофилактиката. В заседанието, което се проведе вчера, 9 септември, участие взеха председателят на съвета проф. Елисавета Наумова, главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев, д-р Галин Каменов -  Национален център по заразни и паразитни болести, проф. Татяна Червенякова - главен координатор на Експертния съвет по инфекциозни болести, проф. Боряна Слънчева - главен координатор на Експертния съвет по неонатология, проф. Йорданка Стоилова - главен координатор на Експертния съвет по епидемиологоия, Мария Попова - директор на дирекция „Проследяване на лекарствена безопасност и клинични изпитвания“, Изпълнителна агенция по лекарствата, д-р Нели Таринска - началник на отдел в Дирекция „Лекарствена политика“, Министерство на здравеопазването, проф. Пенка Переновска - главен координатор на Експертния съвет по педиатрия,  проф. Мариана Мурджева - главен координатор на Експертния съвет по клинична имунология и проф. Здравко Каменов - главен координатор на Експертния съвет по вътрешни болести, съобщиха от пресцентъра на МЗ.

Присъстващите се обединиха около това, че усилията на здравната система трябва да бъдат насочени към повишаване на ваксинационния обхват сред гражданите, които все още не са имунизирани или не са със завършен ваксинационен курс. Членове на експертния съвет изразиха мнение, че при прилагането на допълнителна доза от ваксините срещу COVID-19 е добре да има индивидуален подход към всеки човек, в зависимост от здравословното му състояние.


85
Още от Коронавирус
В Гърция няма установени фалшиви COVID сертификати от България
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
1
 
! Отговори
либерален преди 1 седмица
Пуснете я тази трета доза и кой както иска.То и с предните 2 беше така.Няма нужда от агитации вече. Всеки каквото решил досега и решил.
78
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Поради алчност за печалби ще тъсят подкрепа от ЕС и СЗО за вакса вски месец на там идат нещата !
77
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Моля ви, дайте им по още 2-4 дози на тези ***, че не мрат!
76
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Още по-малко трябва да се бърза с първата.
75
2
 
6
 
! Отговори
Абокатче преди 2 седмици
Фирмата, която ще пусне абокатите за вливане на спасителната течност ще направи луди пари.
74
1
 
12
 
! Отговори
Ф преди 2 седмици
Нямаме никакви експерти.Чакаме какво ще каже Европа и СЗО.Жалко,жалко...
73
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Долни мутри и убийци неви искаме никакви ваксини мерки маски ограничения майнатави на вас долни лешояди
72
4
 
17
 
! Отговори
nexussss преди 2 седмици
Аз и с първата не бързам мухахаха
71
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Експерти....хаха
70
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Дайте им и 3 4 5-та, да не се мъчат. Колкото по рано се изясни действието на ваксините толкова повече хора ще се спасят.
69
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ваксинираните май не сте защитени вече, не се водите ваксинирани. Бързо за трета доза, после бегом вкъщи да се криете от вируса и да мастурбирате на логото на Pfizer :D
68
2
 
15
 
! Отговори
Васко преди 2 седмици
КВО ЧАКАТЕ БЕ ИЗПАДНАХ В АБСТИНЕНЦИЯ ДАВАЙТЕ МИ ДОЗАТА ЧЕ ЛУДНАХ
67
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
бе не можем ли да изманипулираме и ние като другите данните - на тефтера пишем, че сме ваксинирани 77% преимерно и готово! Махаме мерките! Ето как с европроектите сме фокусници, опита го имаме, шампиони сме! Взимаме фонд от 1 млдр, крадем 700 000 и влагаме 300 000 и така. Защо да не таковаме с 200 европейските балъци пак?
66
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
кв а 3 а доза бе, ние тия подарихме на северна македония...да не се уплашиха от съд?
65
3
 
20
 
! Отговори
tt преди 2 седмици
Направо абонаментни карти да издават на боцкащите се.
64
8
 
6
 
! Отговори
До 64 преди 2 седмици
Защото в Швеция имат поставени 13,1 млн. дози и напълно ваксинирани 6,09 млн. души, което прави 59,5% от населениетоАко бяхме и ние така отдавна да сме хвърлили маските.https://google/search?client=firefox-b-d&q=sweden+covid+vaccination+rate
63
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
62, "гордостта идва преди падението" - падението им ще бъде страшно. Нали ги виждам моите приятели ваксаджии - оядени, самодоволни, гледащи ни отвисоко. Друга песен ще запеят.
62
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ваксарските глашатаи са самовлюбени нарциси, които мислят всичко живо около тях за варвари, а те са върха на циЛИвиЛИзацията. Надменни, ако някой не е съгласен с тях си показват злобата и същността си. По същество до един са марксисти, троцкисти и сталинисти или просто сатанисти, осъзнати или не. С една дума човеко-ненавистници като баща им, но се мислят за светлината на света и върха на прогреса. Затова едиственото , което им ражда главите е да рекетират, заплашват и затварят, по плодовете им
61
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Пената е вече на шестото чувство, а вие го питате за третото...
60
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До QБългарите може да изглеждаме тЪпИ, ама я кажи коя е единствената държава спасила евреите си, при положение, че сме били съюзник на нацистите..... :))) Май никоя "цивилизована" страна под влиянието на Хитлер не го е направила.....хахахаха :)) Ти бай ти *** го остави, той е тарикат и не се дава лесно :))) В момента западняците преживяват това, което ние сме преживели 45 години, просто дежа ву......хахахаха :))