Експертите на МЗ: Да не се бърза с третата доза на ваксината

Решението ще бъде взето след оценката на ЕМА за нуждата от нея
85
Експертите на МЗ: Да не се бърза с третата доза на ваксината
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Окончателно решение за поставянето на допълнителна доза от ваксините срещу COVID-19 ще бъде взето на национално ниво едва след като Европейската агенция по лекарствата (EMA) оцени данните за прилагането на допълнителна доза.

Още по темата

Около това мнение се обединиха членовете на Експертния  консултативен съвет по надзор на имунопрофилактиката. В заседанието, което се проведе вчера, 9 септември, участие взеха председателят на съвета проф. Елисавета Наумова, главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев, д-р Галин Каменов -  Национален център по заразни и паразитни болести, проф. Татяна Червенякова - главен координатор на Експертния съвет по инфекциозни болести, проф. Боряна Слънчева - главен координатор на Експертния съвет по неонатология, проф. Йорданка Стоилова - главен координатор на Експертния съвет по епидемиологоия, Мария Попова - директор на дирекция „Проследяване на лекарствена безопасност и клинични изпитвания“, Изпълнителна агенция по лекарствата, д-р Нели Таринска - началник на отдел в Дирекция „Лекарствена политика“, Министерство на здравеопазването, проф. Пенка Переновска - главен координатор на Експертния съвет по педиатрия,  проф. Мариана Мурджева - главен координатор на Експертния съвет по клинична имунология и проф. Здравко Каменов - главен координатор на Експертния съвет по вътрешни болести, съобщиха от пресцентъра на МЗ.

Присъстващите се обединиха около това, че усилията на здравната система трябва да бъдат насочени към повишаване на ваксинационния обхват сред гражданите, които все още не са имунизирани или не са със завършен ваксинационен курс. Членове на експертния съвет изразиха мнение, че при прилагането на допълнителна доза от ваксините срещу COVID-19 е добре да има индивидуален подход към всеки човек, в зависимост от здравословното му състояние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
6
 
23
 
! Отговори
Светозар преди 2 години
Аз не бързам с първата, те ми викат - третата. Каква трета, бе ? То първа няма да има, те трета бълнуват. Може да сме бедни, ама ме Ора. Западняците са роботизирани зомбита. Туй че имат пари, в един момент, не значи нищо. Спреш ли да си човек и станеш зомби, е*ал съм ти парите.
46
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Експерти.....чакат ко ше каже ЕМА..... то тогава могат да хванат първия от улицата, той готов експерт. Вече ми се избистря, що всичкото експерт по тв-то разправя някакви пълни абсурди
45
6
 
8
 
! Отговори
111 преди 2 години
Заслужаваме си всичко,което ни се случва, защото на раменете си имаме глава само за украшение.Пандемията го доказа за сетен път.
44
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
наще чакат да видят ония горе ко ще кажат.. безгласна буква сме
43
1
 
0
 
! Отговори
До Q преди 2 години
Ай да ми покапал малко!
42
1
 
16
 
! Отговори
Q преди 2 години
Да, Бай *** е скептик и затова е надживял доста други. Бай *** има дълъг опит с тираните. Австралийците и французите има доста хляб да изядат, докато добият Бай Ганьовия тъжен опит.
41
4
 
7
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 2 години
Аз питах джипито дали да турям третата ваксина и тя вика: Ами виж как си живнал след първите две.Кожата ти се е опънала, бръчките изчезли, като турим и третата и таман ще ти се отваря парашута при комшийките.Ама като си мисля пък аз, то като не са вдига самолета, за какво ти е да ти се отваря парашута бе?Ама викам чакай са пробвам на докторката и я питам: Ами извинявай моля ти се ама ти какво ще правиш тази вечер? Пък тя са опули и вика: Ела утре и ще ти кажа.Значи само първите две не работат бе
40
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дупчи, дупчи синееееее докато си млаааад, че със всеки следващ бустер, ше ставаш за таш*к
39
3
 
7
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
А който не е ваксиниран , може ли 3 в 1 , да не се разкарваме ? Или че се предозираме ...?
38
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как така без третра доза ? Само с нея може да се пътува в цялата вселена и към вечността.
37
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако требва да се боцкат верващите след всеки вариант на грипчето, ще вземе да им стане навик.....хахахаха :))) Не че 90% от населението верва в коронката, но все пак съм загрижен за тези 10% които верват :)))
36
1
 
14
 
! Отговори
Светозар преди 2 години
Няма да се ваксаме, ако ще да обсъждате 18 - а доза. Не разбрахте ли ? НЯМА !!!! Каквото беше - беше. Който е искал да се вакса, вече го е направил. Останалите, няма смисъл, да ни зарибявате.
35
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
2,3-та, десета, а вирусът поне една обиколка пред тях, много действат. Световен икономически, политически и здравен експеримент, благодарение на страха и интернет.
34
1
 
10
 
! Отговори
Q преди 2 години
Аз мисля да съм последния ваксиниран човек на планетата. Просто съвестта ми не позволява да прередя всички нуждаещи се от този животворен еликсир на вечния живот.
33
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама давайте 3-та, 5-та, 6-та, нали беше абсолютно безопасен тоя еликсир? Давайте всеки месец. Колко па да е токсичен шиповия протеин!?
32
1
 
18
 
! Отговори
Истина преди 2 години
Естествено че МЗ ще казва да не се бърза с трета доза. И не е само то. И САЩ, и ЕМА, и СЗО казват същото. Защо? За да завлекат хора, внушавайки им, че като си бият една или две дози и всичко свършва, т.е. няма да има трета и т.н. Следователно пак пеят старата песен за възвръщане към нормалното. Стараят се с повтаряне на лъжи да набодат колкото се може повече хора с ЕДНА ДОЗА!Опитват се с жалки и отчаяни усилия да измамят хората, но няма да им се получи, защото всички знаят истината за фашизма им
31
26
 
5
 
! Отговори
12121 преди 2 години
Другите държави вече прилагат трета доза и не се интересуват от ничие разрешение, ние при излишък подаряваме.В Турция доста от възрастните вече са с 4 дози /2 китайски и 2 пфайзера/. Крайно време е правителството и така наречените български експерти да помислят за рисковите групи.
30
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Направо съм се разтичал
29
2
 
22
 
! Отговори
Лилияна преди 2 години
Не съм съгласна с МЗ! Ако не е скоро 3 доза ще се забави 4 доза, а това ще отложи 5 доза , би било непростимо! :(((
28
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Третата доза гарантира вечен живот, и експерта опитва да опази Земята от пренаселване.