Експертите на МЗ: Да не се бърза с третата доза на ваксината

Решението ще бъде взето след оценката на ЕМА за нуждата от нея
85
Експертите на МЗ: Да не се бърза с третата доза на ваксината
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Окончателно решение за поставянето на допълнителна доза от ваксините срещу COVID-19 ще бъде взето на национално ниво едва след като Европейската агенция по лекарствата (EMA) оцени данните за прилагането на допълнителна доза.

Още по темата

Около това мнение се обединиха членовете на Експертния  консултативен съвет по надзор на имунопрофилактиката. В заседанието, което се проведе вчера, 9 септември, участие взеха председателят на съвета проф. Елисавета Наумова, главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев, д-р Галин Каменов -  Национален център по заразни и паразитни болести, проф. Татяна Червенякова - главен координатор на Експертния съвет по инфекциозни болести, проф. Боряна Слънчева - главен координатор на Експертния съвет по неонатология, проф. Йорданка Стоилова - главен координатор на Експертния съвет по епидемиологоия, Мария Попова - директор на дирекция „Проследяване на лекарствена безопасност и клинични изпитвания“, Изпълнителна агенция по лекарствата, д-р Нели Таринска - началник на отдел в Дирекция „Лекарствена политика“, Министерство на здравеопазването, проф. Пенка Переновска - главен координатор на Експертния съвет по педиатрия,  проф. Мариана Мурджева - главен координатор на Експертния съвет по клинична имунология и проф. Здравко Каменов - главен координатор на Експертния съвет по вътрешни болести, съобщиха от пресцентъра на МЗ.

Присъстващите се обединиха около това, че усилията на здравната система трябва да бъдат насочени към повишаване на ваксинационния обхват сред гражданите, които все още не са имунизирани или не са със завършен ваксинационен курс. Членове на експертния съвет изразиха мнение, че при прилагането на допълнителна доза от ваксините срещу COVID-19 е добре да има индивидуален подход към всеки човек, в зависимост от здравословното му състояние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали е много страшен вирусът с невиждана ярост коси и жъне човеците, сега да не изчаква в някой бокс на F1 ?! Чака човеците да дарят на по-бедните и да почне тях, чака зимата за северното полукълбо и си пие чая?!
26
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е то много няма и да я дочакат.
25
15
 
7
 
! Отговори
до 33 преди 2 години
Не бе, Бай *** е най-умният, той ще преметне световната конспирация. Затова е и пръв по доходи в ЕС!
24
2
 
9
 
! Отговори
Патриот преди 2 години
Аз вече съм развил наркозависимост към ваксината. Обирам жилища, магазини и ваксинационни пунктове, за да си набавя поредната доза ваксина. Тоя дето вика да не се бърза, що не помисли за такива като мен?
23
29
 
7
 
! Отговори
до 30 преди 2 години
Всъщност, нещата са точно обратните. Неваксинираните ще си заминат. Замисли се кой е неваксиниран. Ненужните, като тебе, на обществото бачкатори, които се борят вече по 1000 души за едно място и ги издържат точно ваксинираните умове. Просто е, ама няма да го разбереш. Банановите републики и те не са ваксинирани. И *** редом с тях. Това е и целта.
22
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
аз чакам шестата доза
21
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние тук още за първата не сме се разбързали
20
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Населението на земята се увеличава неконтролируемо и искат да ни редуцират. За това създадоха вируса, а тия, дето не ги хваща вируса ще пукнат от тия чорби и бульони, дето си ги бият през ден в гъзовете, *** от шубе.
19
0
 
11
 
! Отговори
Леша преди 2 години
Направо ще си счупим краката от бързане. Добре, че са експертите за да ни спират.
18
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Третата инжекция си беше живаконспирация. Сега същото се говори и за ваксинирането през 6 месеца - конпирацийка и това си е.
17
1
 
7
 
! Отговори
Идиокрация преди 2 години
в Действие, КОВИДизъм - Естественото развитие на КОмунизъм!
16
2
 
7
 
! Отговори
Darth shadow преди 2 години
какво все се сравняте с европа, по брой ковидо зомбита ваксинирани като не ви харесва как са нещата в България, че ние нормалните хора не желаем да имаме нещо общо с ковидо истерии, на който не му хареса да се изнася към прехвалената европа..
15
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 18 ами това са неваксинираните в Израел.
14
5
 
4
 
! Отговори
един преди 2 години
Явно третата доза не се препоръчва не по медицински, а по политически причини и поради излишна хуманност. Да имало за изостаналите държави и за нашите "умни" антиваксъри.
13
1
 
8
 
! Отговори
По-скоро преди 2 години
усилията на здравната система трябва да бъдат насочени към подобряване на условията в лечебните заведения и гражданите да се лекуват, от това от което боледуват реално, а не да ги принуждават да участват в "клинични изпитвания" без договор и обезщетение. Този Експертния консултативен съвет по надзор на имунопрофилактиката е паразитна структура, и не мисли въобще за здравето на хората!!!!!
12
2
 
8
 
! Отговори
антиваксъра преди 2 години
Те вакснатите вече са избързали с първите две!
11
19
 
5
 
! Отговори
до антиваксърите преди 2 години
Защо си губите времето, не мога да разбера. Нали виждате, че ваксинацията си върви във всички държави. В Европа почти не останаха държави с под 60% ваксинирани. Вижте в Гърция какво става. Глупостите, които пишите, олекват все повече с всеки изминат ден. Не е ли по-добре да си намерите по-полезно за вас и по-малко дразнещо за околните занимание?
10
1
 
16
 
! Отговори
Sd преди 2 години
Не се жигосвайте, спасете се !
9
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не бързайте и с първата.
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 1, експеримент, още не са налучкали правилното съотношение, пък и нетрябва да е веднага че ще се усетят