Мангъров: Децата на училище без ваксини и без маски, учителите – ако искат

АБВ настоява да има статистика на заразените с COVID ваксинирани
Обновена: 12 сеп 2021 16:50 | 12 сеп 2021 16:47, Красимир Ангелов
328
Мангъров: Децата на училище без ваксини и без маски, учителите – ако искат
Снимка: АБВ

"След 3-4 дни започва новата учебна година. Децата трябва да тръгнат на училище присъствено. Децата не трябва да носят маски. Маски, ако искат, могат да носят техните учители. Да се ваксинират децата – не трябва. Трябва да се ваксинират техните учители - ако искат". Това заяви инфекционистът доц. Атанас Мангъров по време на пресконференция на АБВ, в която взеха участие още лидерът на АБВ Румен Петков и д-р Емил Стоименов, член на Националния съвет на АБВ.

"Честотата на COVID варианта сред неваксинираните и сред ваксинираните напълно с две дози лица, е на практика една и съща, което обезсмисля всичките тези здравни ваксинационни сертификати и цялото това насилствено налагане от страх от загуба на работа на учители, на лекари и всякакви други хора, които поради естественото на професията си, влизат в контакт с други хора", посочи още Мангъров.

Още по темата
Според него, когато човек е ваксиниран и когато не е ваксиниран, от епидемиологична гледна точка, те са в едно и също положение.

"Те могат да се заразят и да заразяват други хора. Евентуално, ако те са с ваксини, могат, ако се заразят, да го изкарат по-леко. Всички, които са ваксинирани, ще изкарат някои от вариантите на COVID, защото в крайна сметка траен имунитет се получава след естествена среща с някои от вариантите на COVID. Въпросът дали човек да се ваксинира или не, е личен и това няма никакво отношение към това дали той би могъл евентуално да бъде заплаха за други хора. Същото се отнася и за лекарите, и за всички други. Въпросът за това да се ваксинирате или не – е личен. Той от епидемиологична гледна точка не касае другите членове на обществото", каза още доц. Атанас Мангъров.

Той коментира и темата за евентуалното  поставяне на трета доза на ваксината. По думите му доказателства за това дали е необходима трета доза на ваксината няма.

"Това нещо би трябвало да влиза в досието на всяка ваксина - колко време продължава действието на една ваксина, колко дози са необходими - една, две, три, може ли тази ваксина да създаде групов имунитет. Това са неща, които би трябвало да бъдат изследвани преди ваксината да получи разрешение за употреба. Ще повторя отново - всички тези ваксини, които са в момента на разположение, те са в третата фаза на своето клинично проучване. Това информирано съгласие, с което се освобождават от отговорност фирмите, които са произвели ваксините и всички останали, това всъщност при нормални обстоятелства е съгласието, което всеки участник, в която и да е от фазите на едно клинично проучване, трябва да даде и то трябва да го даде доброволно. Тук се дава волно-доброволно. Ако не се ваксинираш, не може да работиш. Трябва да си отговорен за другите, но ти трябва да си носиш в крайна сметка отговорността", заяви инфекционистът.

По време на пресконферецията стана ясно още, че политическа партия АБВ ще изпрати запитване до Министерство на здравеопазването за броя на унищожени ваксини. От партията питат какво става със 130 000 ваксини, чийто срок на годност изтича в края на август.

"От 1  до 20 август на територията на София-град  с доказан COVID- 19 са починали 56 лица. Единственият точен отговор е, че е починало едно лице, което е със завършен ваксинационен цикъл. Един извод, който смея да извадя от това е, че при 20 % покритие на населението с ваксини в град София, ако 100 % бяха ваксинирани, вероятно щяха да са не 56, а 5-6. Това разбира се, е мой извод, съдейки по статистиката, която имам. Във Варна от друга страна мога да ви съобщя, че от 1 до 20 август от общо 1001 заболели, 34 души са със завършен ваксинационен цикъл или един път са преминали в миналото COVID- 19. За периода няма нито един човек, който да е починал със завършен ваксинационен цикъл в град Варна", посочи от своя страна д-р Емил Стоименов.

Той обаче определи информационната кампания за ваксините като странна.

Лидерът на АБВ Румен Петков допълни, като отбеляза, че ако някой каже: "Бутан" на здравния министър, той ще отговори: "Пропан". "Той надали знае, че има такава държава. Като му видиш физиономията няма как да му се сърдиш, че не знае, че има такава държава.  Ние наслагахме граници, разделителни черти, и насаждаме омраза", каза още Румен Петков.

Той изрази недоволството си, че няма официална статистика колко от заболелите с коронавирус са ваксинирани. "На сайта на Министерство на здравеопазването това нещо не съществува. Продължаваме да не водим статистика за заболяемостта и влошаване на здравето на ваксинирани хора, което води до смущение и притеснение", отбеляза Румен Петков.


328
Още от Коронавирус
COVID-19 погуби трима без други заболявания за 24 часа
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
304
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
уж интелЕгентен народ а си самонабил експерименталната течност и на всичкото отгоре мрънка че другите не са и му били виновни,заради ид иоти хипохондрици,или трябва някой да агитира народа да се ваксинира за да върви търговията на фармафията
303
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мерките срещу ковид са мерки срещу образованието. Предвид че то има огромни проблеми, да го правим още по-лошо едва ли е добре.
302
0
 
6
 
! Отговори
Смешник преди 1 седмица
Слагайте маски и се чуствайте сигурни ,но децата ги оставете намира. Тия най-страхливите вместо да ми се бутат по заведения ,дискотеки и прочие да се вземат в ръце и да се осъзнаят малко. Докъде сме я докарали лекари да ги в страх да лекуват болни , учители от деца... плувец от вода.
301
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Toя психо..пат Мангъров трябва спешно и принудително да отиде в психо-диспансер, за да спаси другите и себе си от прогресиращата си лу-дост! Неговите подръжжници скоро изчезнат - или от вируса, или от накоя друга глупост.Хора, ваксинирайте се, за да сте живи!Иначе, изходът е с неизвеснен край
300
1
 
9
 
! Отговори
Скънка преди 1 седмица
Такова промотиране на някакъв продукт не съм виждал и едно време в Телешопа.Абе, който иска, да се ваксинира.Ако някой може да ми отговори, ще се ваксинирам и аз,Та.. ваксинираните също се заразяват и пренасят вирусът. Аз съм бил в Ковид отделение без маска(защото се скъса), гледах майка ми 20 дни болна от Ковид вкъщи- не се заразих. Не нося маска (без случайте, когато трябва да вляза в дадена институция или хр. верига, не се разбилявам. Работя постоянно с мн хора. За какво да се ваксинирам?
299
0
 
6
 
! Отговори
м,да преди 1 седмица
И в Германия кандисаха. Сега децата им са без маски и с карантина 5 дни, при контакт с положително дете. Вече смятат ,че вируса трябва да мине през деца и млади! Старците са им ваксинирани!
298
17
 
6
 
! Отговори
Striker преди 1 седмица
Този лъжец още ли не е осъден?
297
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Германец Къде ги видя да идат тези избори? Не е като да са след седмица-две. Човекът ги говори тези неща от много време. Аргументите му произхождат от логика и наука, а не от измислиците покрай този вирус - прав е, че изведнъж се забрави всичко, което знаем от десетилетия за епидемиология, вирусология, имунология... Някакъв специален вирус е този явно... Ваксърите не се информирате и взимате решения от страх и сляпо доверие в правителството.
296
8
 
9
 
! Отговори
Германец преди 1 седмица
Тоя само и само да седне на държавната трапеза (идат избори) е готов да пожертва човешки животи. Антиваксърите, бидейти шаранчета, кълват ли кълват. Може и да го вкарате в парламента.
295
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ква вълна, случаите намаляват.Заради шепа страхливци жертвахме образованието на две поколения .
294
5
 
1
 
! Отговори
БОЖЕ, преди 1 седмица
КОИ НИ ДАВАТ АКЪЛ-ПОМЕНИ БОЖЕ
293
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не трябва да отварят училищата, това ще е грешка! Точно сега трябва да са онлайн, за около месец, докато премине вълната, иначе ще се проточи и натовари.
292
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 292 ("боже, тоя нормален ли е"): за мен (32г, спортуващ, без здравословни проблеми, с нормално тегло) рискът да умра от вируса е много малък. Още по-малък е след като го изкарах вече. Защо да се ваксинирам?
291
20
 
11
 
! Отговори
Деца убийци преди 1 седмица
Сега от 15-ти септември като пуснат децата по училищата ще пламне заразата и ще причина за смъртта на много пенсионери, дядовци и баби. Най-старата старческа партия губи избиратели. Може да има план. Избиване на избиратели, съкращаване на разходи за пенсии.
290
26
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Боже,тоя нормален ли е ? Трябва да си невменяем,за да не правиш разлика между заразен и болен.Значи този човек говори от епидемиологична гледна точка.ОК,така е,но когато става въпрос за вирус причиняващ смърт,може ли изобщо да подлагаш под съмнение нуждата от ваксина ?? Този е за съд ! И друго....,защо не казва,че при ваксинирания организъм вируса е унищожен в момента,в който премине носоглъдката (около 24 часа).А в неваксинирания се размножава и заразяваш дни наред !
289
1
 
1
 
! Отговори
до291 преди 1 седмица
хайде погледни какво до кого пиша не (до264) а (до до264) май има разлика ако си в час тертипа на комуникация във форума.
288
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
до 279 номер 264 е писал, че трябва да се носят маски! хахах пълна лудница, след всяко изказване на "великия пишман доктор", апелиращ към неспазване на противоепидемичните мерки.
287
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В България винаги се трупат политически точки на гърба на хората.Няма в историята на България да е било обратното.
286
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Абе госпидин министър Куцаров как искаш да ти върви ваксинационната кампания като едно пелтечене на тоя ви срива усилията за цял месец. Смятай тези от АБВ до къде са се принизили да трупат дивидент от здравето на хората.
285
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кака Рада от съседния вхот се васкинира оня ден и за ся и няма нищо но то може би понеже е била с пласебу други такива ненормалници да се носят с отровната ваксинация не познавам